Teraz jest wtorek, 5 sierpnia 2025, 14:37

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: "Było...nie minęło" Czy to już koniec?
PostNapisane: środa, 18 grudnia 2013, 20:10 
Kapitan
Kapitan

Czy ten program naprawdę jest taki kiepski ?
Czy są inne , lepsze ?
Czy prowadzący przejawia całkowitą indolencję intelektualną w dziedzinie historii ?
Czy musi być omnibusem ?
Czy widzieliście jakikolwiek inny program , w którym prowadzący wielokrotnie przedstawiał nas ,poszukiwaczy w tak dobrym świetle.
Nie jako „złodziei i grabieżców „ ale pasjonatów ?
Czy zrobiłeś lub znasz kogoś kto zrobił więcej w tej materii ?
Ja rozumiem ,że nasza „Polska specyfika „ nie pozwala nam cieszyć się z sukcesów innych.
Nie mamy tez wykształconego „kultu sukcesu”
Co złego jest w zarabianiu pieniędzy ? W dodatku za to co się lubi.
Kilka dni temu podobna dyskusja dotyczyła Bogusława Wołoszańskiego.
Jeśli niektórych tak razi ten program to co stoi na przeszkodzie by zrobili swój –lepszy ?
Podpowiem Wam .
Chęci ,determinacja ,wiedza , kontakty , PIENIĄDZE.
Co do realizacji TV…. Na ekranie ,widz powinien widzieć tylko to co ma zobaczyć . Bez kulis . Taka magia ;) 
Jeśli niektórzy forumowicze uczestniczący w realizacji spotkali się z "lekkim dyskomfortem" podczas kręcenia…
Nie macie pojęcia o realizacji innych programów TV z udziałem statystów…
Absolutnie nie chcę występować jako bezkrytyczny wielbiciel BNM.
Ja też czasami jestem lekko poirytowany.
Uważam jednak ,że program jest bardzo dobry . Wielu młodych ludzi (znam osobiście) zainteresowało się dzięki niemu historią .
Wielu kupiło wykrywacze
Mam nadzieje ,że program pozostanie
Mam też nadzieję ,że powstaną inne .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 grudnia 2013, 21:07 
Generał Broni
Generał Broni

Szanowni kol. miałem co prawda nie zabierać głosu w tej sprawie bo tematem było ... I tam odpowiedziałem ,że .
Natomiast zabiorę głos co do współpracy,spotkań wyjazdów ,,tworzenia przez nas tła,,.
Nie wiem czy jest ktoś na forum kto brał udział w kręceniu cyklu ,, Ocalić od zapomnienia ,, i tu wymienię :
Dopisać losy, Przerwany lot, i inne, i co jak wtedy odbywały się nagrania . jaka była atmosfera po nagraniach. Ognisko ,kiełbaski napoje, a samochody które brały udział tankowanie ,, pod korek ,, . Przerwany lot, nocleg we Włodawie hotel . noclegi w Józefowie ośrodek wypoczynkowy . Powiem szczerze ... to był inny świat, a co jest teraz , nie znam tematu wycofałem się z działalności ,pozostały wspaniałe filmy niestety VHS ,i super wspomnienia . Programu jak się komuś nie podoba , nie musi oglądać , jest super blok reklamowy można przed nim siedzieć.
Jeżeli jest ktoś nie zadowolony z uczestnictwa ,współczuję bo słyszałem co było w Muzeum Wsi Lub. ale piszę tylko słyszałem . Ale mam pytanie, czy ktoś zapytał prowadzącego, co gwarantuje , na co można liczyć a co we własnym zakresie. Pewnie jest coś nie tak skoro tak wiele znanych mi osób powiedziało ; Już nigdy nie pojadę .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 grudnia 2013, 21:15 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Taka to nasza mentalność - sam czasami tak robię, liczę, że coś dostanę, za dobrą pracę... a tak naprawdę czasy okrutne i trzeba pytać i ustalać wcześniej, żeby się ne rozczarować.

W dobie kryzysu takie postępowanie staje się normą, tak jak branie 100% zaliczki na towar w mojej branży ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 grudnia 2013, 22:08 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Witam Moje osobiste zdanie na temat programu jest takie: Jedyny (chyba w tej chwili)program na temat naszego hobby , pokazuje chęć oraz współpracę naszą z "profesjonalistami" to na plus reszta to same minusy . Moja żona ma bdb pojęcie o naszym hobby (ma to na co dzień) :lol: a jej pojęcie tak wielkie kończy się na "cały dzień cie nie bedzie itd" czyli 0 słownie (zero) .Oglądam czasem tą telenowele lecz tylko w czasie kiedy z domu nie da się wyjść kopać i wtedy żona mówi " i tak nic nie znajdą ciekawego, wrócimy do tematu powie pan prowadzący i wiele innych negatywnych wypowiedzi ) i jeszcze jedno : wole jak monotematycznie pier...lisz ze swoimi kolegami.pozdro daniel

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 grudnia 2013, 22:48 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Panowie nie ma się o co spierać. Nie wiem czy pamiętacie, ale był taki program "Lamus" później "Ocalić od zapomnienia" p. Leszka Wiśniewskiego, teraz robi to p.Adam Sikorski i chwała mu za to.
Pokażcie mi proszę materiały filmowe o takiej regionalnej tematyce. Myślę że to co robi p. Adam i Telewizja Lublin zasługuje na co najmniej "dziękuję" od ludzi, którym zależy na podtrzymaniu historii i tradycji...
To że p. Adam jest taki jaki jest nie świadczy o tym że robi coś złego, (nie znam osobiście) ale jakaś tam herbata czy coś...
Opinię moją traktuję jako grzecznościową i to jest moja opinia.
Pozdrawiam
Spitor

'Ocalić od

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 grudnia 2013, 23:00 
Szeregowy
Szeregowy

Szanowni Panowie!

Byłem na kilkunastu już wyprawach z Adamem Sikorskim i znam go od kilku lat.
Nigdy mi nie obiecywał noclegu, jadąc sami go sobie organizowaliśmy, nie oczekiwałem także od niego obiadu i innych tego typu uciech. Nie słyszałem, żeby komuś nawet napomknął na ten temat.
Nie spotkałem się z przedmiotowym traktowaniem poszukiwaczy, wręcz przeciwnie! Bardzo często siadaliśmy w miejscowej "karczmie" i rozprawialiśmy na te lub inne tematy. Po rozmowach sądzę, że wiedzy historycznej pozazdrościłoby Adamowi wielu, sam nie jestem kompletnym laikiem w tej sprawie.
We wszystkich wypowiedziach słyszałem tylko troskę o poszukiwaczy(!) Skąd złe traktowanie widoczne w programach :o ?
Budżet kilkunastu tysięcy na program :lol: :lol: ? Widziałem bardzo często gdzie ekipa spała i z jaką determinacją sam prowadzący kopał dołki :1 .
Jeżeli ktoś potrafi zrobić lepszy program proszę o post, chętnie zbiorę grupę, która go poprze. Łatwo jest dyskutować, natomiast dla spraw, którymi się zajmujemy nikt nie zrobił więcej niż Adam Sikorski. Dotyczy to także pomocy dla ludzi którzy piszą doktoraty (zupełnie prywatnie bez kamery).

Pozdrawiam serdecznie wszystkich i cieszę się, że dzisiaj dołączając mogłem usłyszeć tyle ciekawych opinii.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 grudnia 2013, 01:34 
Generał Brygady
Generał Brygady

Witam,
nie mam zdania, program oglądałem parę razy, ale myślę, że każdy ma swoje zdanie, Ci z was co znają P. Adama i mieli przejścia mają prawo myśleć co chcą, ja go nie znam, ale pisząc o naszym hobby, pomyślałem o moim hoplu wędki, i jak ogląda się programy wędkarskie w tv to dopiero jest obciach, mały przykład, gość z 40 metrów ciągnie szczupaka, i nagle nad tym mięskiem ( 30 cm pod taflą wody) jest kamerka :):) sami powiedzcie że to raczej naciągane, ale spoko, ja powiem tak, programy w tv na temat naszego hobby zawsze będą trochę naciągane, historie mogą być 100%, ale wydarzenia w trakcie nie, wychodzę z założenia że najlepszy program tego hobby kręcimy my sami, w dzień czy w nocy, na polach lub lesie, i tego nam nikt nie odbierze:) a tv to tylko dodatek do tego pierwiastka...
pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 grudnia 2013, 09:11 
Złosliwy Nieludzki Doktor

Mieszacie tym oklepanym tematem jak baba ciastem w misce. Robi się z tego niesmaczny zakalec a wszystko w imię bicia piany - bez sensu. Kończcie ten temat, chociaż zapewne niewiele to da bo z braku podniet przy poszukiwaniach (zima) wypłynie znowu ale ciągłe międlenie o programie BNM nawet tych którzy nie oglądali potrafi zapewne zniechęcić. Było i sią skończyło, prawo wolnego rynku i rynkowej gospodarki, a może i nie-chciejstwa pana Sikorskiego :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 grudnia 2013, 10:52 
Kapitan
Kapitan

martinez napisał(a):
Szanowni Panowie!

Byłem na kilkunastu już wyprawach z Adamem Sikorskim i znam go od kilku lat.
Nigdy mi nie obiecywał noclegu, jadąc sami go sobie organizowaliśmy, nie oczekiwałem także od niego obiadu i innych tego typu uciech. Nie słyszałem, żeby komuś nawet napomknął na ten temat.
Nie spotkałem się z przedmiotowym traktowaniem poszukiwaczy, wręcz przeciwnie! Bardzo często siadaliśmy w miejscowej "karczmie" i rozprawialiśmy na te lub inne tematy. Po rozmowach sądzę, że wiedzy historycznej pozazdrościłoby Adamowi wielu, sam nie jestem kompletnym laikiem w tej sprawie.
We wszystkich wypowiedziach słyszałem tylko troskę o poszukiwaczy(!) Skąd złe traktowanie widoczne w programach :o ?
Budżet kilkunastu tysięcy na program :lol: :lol: ? Widziałem bardzo często gdzie ekipa spała i z jaką determinacją sam prowadzący kopał dołki :1 .
Jeżeli ktoś potrafi zrobić lepszy program proszę o post, chętnie zbiorę grupę, która go poprze. Łatwo jest dyskutować, natomiast dla spraw, którymi się zajmujemy nikt nie zrobił więcej niż Adam Sikorski. Dotyczy to także pomocy dla ludzi którzy piszą doktoraty (zupełnie prywatnie bez kamery).

Dzięki za ten wpis bo takie mam odczucie słuchając, oglądając p. Sikorskiego i czytając jego książki. Właśnie taki wizerunek człowieka mam i musiałby być załganym hipokrytą, żeby grać przed kamerami będąc jakimś totalnym cwaniakiem w życiu codziennym.

Czytając również pełne jadu, kąśliwe wpisy na w/w temat, dochodzę do wniosku, że nie ma żadnego zgranego środowiska pasjonatów-poszukiwaczy. Smród taki sam jak wszędzie! Smutna prawda. Łudziłem się, że jest inaczej :(

To jeszcze raz: zdrowych i wesołych!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 grudnia 2013, 14:21 
Moderator
Moderator

Abaqus napisał(a):
A więc, w świetle tylu negatywnych wypowiedzi na temat BNM i prowadzącego, muszę skorygować swoją opinię i również czynię to z mieszanymi uczuciami :ups: ...

Abaqus napisał(a):
Dzięki za ten wpis bo takie mam odczucie słuchając, oglądając p. Sikorskiego i czytając jego książki. Właśnie taki wizerunek człowieka mam i musiałby być załganym hipokrytą, żeby grać przed kamerami będąc jakimś totalnym cwaniakiem w życiu codziennym.

Czytając również pełne jadu, kąśliwe wpisy na w/w temat, dochodzę do wniosku, że nie ma żadnego zgranego środowiska pasjonatów-poszukiwaczy. Smród taki sam jak wszędzie! Smutna prawda. Łudziłem się, że jest inaczej :(

Dr. Jekyll and Mr. Hyde ... :666 hmmmmmmmmm :?

Prowadzacego nie znam , wiec wypowiadac sie nie moge (troche roboty przy kreceniu programu jest wiec pewnie czasem ma lepszy dzien , a czasem gorszy jak kazdy z nas), ale zastanowila mnie inna kwestia , mianowicie ... popularyzowanie naszego hobby i ... jego negatywne aspekty.

Kopie z roznymi ludzmi (czasem majacymi kilkuletni staz w naszym hobby) i coraz czesciej sie zdarza , ze rolnik wyprasza , albo wrecz przegania , a dlaczego ?? "bo przed panem byli tacy co zostawili doly po kolana , chodzili po zasianym itd."
- kiedys takie sytuacje zdarzaly sie sporadycznie.

Wiec moim zdaniem program powinien niesc przeslanie edukacyjne (uczyc zachowan) i powtarzac do znudzenia :
- nie chodz po posianym
-nie zostawiaj za soba kraterow itd.

Nie kazdego mozna nauczyc kultury, ale jesli jakis % przyjmnie to do siebie (szczegolnie nowych kolegow i kolezanek) , to bedzie to z korzyscia dla kazdego z nas.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 grudnia 2013, 14:58 
Złosliwy Nieludzki Doktor

wclan napisał(a):
- nie chodz po posianym

bez zgody właściciela pola bo i takie zgody nawet na chodzenie po posianym się zdarzają i to nierzadko :D :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 grudnia 2013, 15:15 
Kapitan
Kapitan

Jak to mówią: "Uderz w stół..."
wclan, pisze tam chyba o "mieszanych uczuciach", prawda? Poza tym, jeśli cytujesz to całą wypowiedź w danej kwestii.
Każdy jadowity wpis każe mi jednak sądzić, że to jest jakaś idiotyczna nagonka na Sikorskiego, który nie funduje piwka i kiełbaski bo na razie to może 1 (słownie: jeden) zarzut wobec p. Sikorskiego ma jakiś sens.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 grudnia 2013, 16:07 
Generał Broni
Generał Broni

Doprawdy wzruszające, że osoba do tej pory niezarejestrowana na tym forum, której tożsamości nikt nie może potwierdzić, w ułamku sekundy uspokoiła Twoje sumienie co do szczerych intencji i nieskazitelności pana Sikorskiego. :lol: Co tam opinie wieloletnich użytkowników tego forum, znanych z imienia i nazwiska - pewnie jakby dostali herbatę, to narzekaliby, że nie było szampana i kawioru. :666

Pozdrawiam także osoby, którym zabrakło odwagi cywilnej i założyły sobie konta z zerową liczbą postów, piszące do mnie na PW, abym "zrobił Jackowi laskę" (mimo że prywatnie się z Jackiem eufemistycznie ujmując "raczej nie lubimy") - widać od razu, że na tym forum goszczą osoby, którym brakuje wyraźnie organu zwanego jajami. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 grudnia 2013, 16:23 
Specjalista
Specjalista

Świetnie to ujął innym wątku jupiter- piaskownica.
Dosłownie brakuje mi tu poczciwego Nabijkożercy ,który podsumowałby te anonimowe posty.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 grudnia 2013, 16:34 
Sierżant
Sierżant

Normalnie polskie piekiełko jak ktoś chce oglądać to niech ogląda jak nie chce to nie :evil: Ja osobiście oglądam tylko wtedy jak nie mam nic innego do roboty . Program niestety jakością nie grzeszy . Sam prowadzący doskonale umie podgrzać atmosferę i zachęcić do oglądanie następnego odcinka - szkoda że w następnym odcinku nie wywiązuje się z obietnic ( hah każdy stary poszukiwacz wie dlaczego ) . Sikorski doskonale wie jak można wypłynąć w jego przypadku zabłyszczał dzięki nam poszukiwaczom. Jak program zniknie z ekranu nie będę płakać jak zostanie też nie .
Szkoda tylko ,że obecnie w telewizji górują denne seriale( i to już nie brazylijskie ) a brak jest programów historycznych . pozdrawiam .

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]