Teraz jest sobota, 5 lipca 2025, 23:58

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Zasyp dołek cz. 2
PostNapisane: wtorek, 24 grudnia 2013, 17:45 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

To po co zasypywac dolki przynajmniej wiesz gdzie nie szukać a nie co chwilę wykopywac puszkę

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 26 grudnia 2013, 16:27 
Szeregowy
Szeregowy

Witam. Ja też swoja przygodę rozpoczełem niedawno bo listopadzie ale najpierw czytając forum poznawałem zasady i sie ich trzymam, dołek wykopany to i zasypany,a po pierwszej wizycie w pobliskim lesie dosłownie szok. Dół na dole dołkiem pogania. Nie wiem czy to jest aż takie trudne machnąć trzy razy saperką i zasypać po sobie. Wczoraj natrafiłem na świeżutko kopane i myśle że kiedyś trafie na tego co tak robi i powiem mu pare słów.
Pozdrawiam i pełnych dołków życze

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 26 grudnia 2013, 17:17 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

kukenik napisał(a):
To po co zasypywac dolki przynajmniej wiesz gdzie nie szukać a nie co chwilę wykopywac puszkę

Jak byś zabrał tą puszkę i zasypał dołek to by ci korona z głowy nie spadła :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 26 grudnia 2013, 18:43 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

To pokaże ci gdzie ona leży i ja sobie wykop.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 26 grudnia 2013, 18:50 
Pułkownik
Pułkownik

Lokalizacja: لا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حقيقة أنه في مكان ما هناك ضوءلا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حق.
Ludzie nie dosyc że chodzoićie po obcych polach i sie kryjećie aby was nikt nie zobaczył to byśćie chociaż zasypali ten zasrany dołek :) który kilka sekund wczesniej namieżyliśćie swoim super nowoczesnym sprzętem za niewiadomo ile pieniędzy, ja chodze po swoich polach i na zasypanie dołka poświecam więcej czasu jak na jego wykopanie.
Pozdrawiam i zmiencie tok myslenia :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 26 grudnia 2013, 18:51 
Porucznik
Porucznik

Niestety i u mnie w okolicach Mirosławca zaczynam ostatnio znajdować niezasypane dołki ( dużo biegam dla sportu ) i widać w krótkich odstępach czasu aktywność domorosłych poszukiwaczy. Mój apel - zasypujcie bo prędzej czy później ktoś będzie miał dość i opinia poleci na porządnych ludzi. Widać ewidentnie że to jakiś początkujący testuje sprzęt bo na razie bliziutko miasta i na rzut kamieniem i tylko przy drogach ..... ale te właśnie najbardziej widać. :n :mad: :no

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 26 grudnia 2013, 19:24 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Zepsułeś coś-napraw. Naśmieciłeś-to po sobie posprzątaj. Miałeś siłę wykopać dołek by wyciągnąć monetkę, to będziesz miał siłę po sobie go zasypać! ;) proste!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 26 grudnia 2013, 20:59 
Porucznik
Porucznik

a ja się przyznam do niezasypanych dołków :)

dzisiaj zrobiliśmy rodzinny wypad z żonką na dwie wykrywki, dzieciaki oczywiście miały swoje łopatki i niekoniecznie kopały tam gdzie tatuś z mamusią mieli sygnały :D nie daje gwarancji że wszystko zostało zasypane więc musicie wybaczyć ;) na szczęście tereny neutralne bo nieużytki i obrzeża lasu więc luz ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 grudnia 2013, 15:42 
Podporucznik
Podporucznik

Przygodę z wykrywką zacząłem wiosną tego roku. Na początku szukałem kompana, który wprowadziłby mnie w arkana sztuki. Dzięki temu Forum poznałem plgkb, z którym robiłem i robię częste wypady. To on wpoił podstawowe zasady zachowania na wykopkach, w tym bezwzględne zasypywanie dołków. Teraz, gdy kopię czasami na prośbę właścicieli działek, którzy chcą wiedzieć, czy przypadkiem u nich nie ma "skarbów" i mówią, aby nie zasypywać dołków ( bo oni to sami zrobią ), nawyk jest silniejszy, dołki zasypuję. Myślę, że każdy, kto zaczął od początku działać zgodnie z zasadą - "zasyp dołek", robi to odruchowo. Na dzicz, którą spotyka się czasami w terenie, niestety, nie ma rady. Na szczęście, takich zwyrodnialców na swoich terenach jeszcze nie spotkałem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 grudnia 2013, 18:58 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Popieram kolegów. Jak stać kogos na wykopanie i to stać na zasypanie !!!! Tak przy okazji i mięśnie popracują haha :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 stycznia 2014, 22:57 
Generał Brygady
Generał Brygady

Witam,spotkałem się ostatnio z interesującą ciekawostką przyrodniczą związaną z dołkami.Otóż mam pewien lasek który zawsze oddaje mi z ziemi fanty.Jakiś czas temu znów go odwiedziłem,oczywiście zostawiłem po sobie porządek(wycięcie mchu,urobek na worek foliowy-prawie bez śladów) .Gdy wróciłem tam następnym razem zastałem moje poprzednie dołki wywrócone do góry nogami.Pomyślałem że pewnie jakaś łajza zobaczyła że wyciągam fanty i postanowiła po mnie poprawić.Zasypując dołki słałem epitety w kierunku domniemanego sprawcy.Po posprzątaniu wykopałem nowe dołki które jak zawsze ładnie zasypałem.Za tydzień wracam i znowu ostatnie dołki rozgrzebane.Znów z ciśnieniem podniesionym biorę się za porządek a tu co widzę.W dołkach ślady racic dzika...I to się zgadza bo często buszują w zagajniku obok.Że to dziki to jestem pewien po bytności ich w pobliżu,śladach racic i fakcie że w tym moim lasku nigdy nie widziałem dołków i śladów innych poszukiwaczy.
Więc nie raz to dziki robią psikus.
Oczywiście zazwyczaj to wina dzika na dwóch nogach.Ostatnio na spacerze w rezerwacie! widziałem doły przy samej ścieżce i pełno w oddali...Gdybym zobaczył tego hama jak zostawia te doły niezasypane chyba bym pierwszy raz w życiu zadzwonił na milicję i dopełnił obywatelskiego obowiązku nie ma litości dla debili.Darz Dół!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 stycznia 2014, 23:12 
Pułkownik
Pułkownik

Z tymi dzikami to niezła niespodzianka sam kilkanaście razy się zastanawiałem kto po mnie kopie aż złapałem na gorącym uczynku sprawcę odkrywania ładnie zasypanego dołka a zdziwienie moje było wielkie. :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 6 września 2014, 12:27 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

dzisiaj chciałem wyskoczyć na pole gdzieś blisko i jakie było moja zdziwienie jak przyszedł właściciel i pokazał mi że ktoś chodził i zostawił tak po sobie nie zasypane dołki musiałem się tłumaczyć że to chyba jakiś nowicjusz i na pewno dopiero się uczy i nikt go nie poinstruował ale gościu powiedział że jak będą tak robić to nie będzie patrzał czy nowicjusz czy zaprawiony tak samo będzie gonił dlatego "ZASYPUJCIE DOŁKI PO SOBIE "to tylko 3 zdjęcia z pola

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 6 września 2014, 12:45 
Porucznik
Porucznik

Ludziska, a wystarczy zgarnąć nogą ziemię do dołka... :zb
No chybe że jest to jakiś chm..., nowonapalony poszukiwacz skarbów w firmowych butkach. :cry:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 6 września 2014, 12:54 
Pułkownik
Pułkownik

Nie dawno chodziłem po polu co były pokopane doły. Po prostu koledzy chyba złom zbierali a nie drobnicę.. viewtopic.php?f=126&t=136272

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]