Teraz jest niedziela, 15 marca 2026, 17:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: garrett at pro ustawienia
PostNapisane: niedziela, 29 grudnia 2013, 21:01 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Wychodzi na to, że coś nie tak z wykrywaczem. Baterie wszystkie nowe alkaiczne, popracowałem na nich może z 10 godz. Wykrywacz aktualnie przy włączeniu pokazuje 2-3kreski a szaleje przy każdym drgnięciu, zresetowałem go i nic nie pomaga - problem powrócił :-((((. Zastanawiam się tylko czy to problem w wykrywką, czy po prostu one tak mają, choć logicznie myśląc tak być nie powinno. Jak oddam go do serwisu i włożą nowe baterię to powiedzą, że w porządku. Panowie czy w waszych wykrywaczach at pro dzieje się podobnie i nikt o tym nie mówi czy po prostu nie bawić się już z nim i oddać do przeglądu. Na chwilę obecną włoże nówki batryjki i jest ok. Co o tym sądzicie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 grudnia 2013, 21:43 
Chorąży
Chorąży

Mój też poleci do serwisu(czekam na prawdziwą zimę) po jakimś czasie użytkowania potrafi się wzbudzać, przestaje po zmianie częstotliwości..ale przecież nie od tego to jest.
Popiskuje również przy położeniu na bok..Może to norma?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 grudnia 2013, 21:56 
Generał Brygady
Generał Brygady

czułość, czyli-sensitivity jeżeli masz na maxa ustawione to tak będziesz miał
kreska niżej lub dwie to najlepsze ustawienia.
Ważne też by dobrze owinąć kabel od cewki do gniazda elektroniki
możesz zrobić też jak na tym filmie niżej
http://www.youtube.com/watch?v=T6zocQ3u ... re=related
co prawda jest to cewka Nela którą osobiście posiadam i użytkuje w identyczny sposób, ale dd seryjna też nie może być zagięta na maksa niszczy się gniazdo i potem efektem jest nadpobudliwość cewki.
Może masz jak sprawdzić na innej cewce jak się zachowuję ? to by wiele pomogło ze wstępnym ustaleniem przyczyny, bo szkoda kasy na wysyłkę w ciemno.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 grudnia 2013, 22:20 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

lukasz3k napisał(a):
Wychodzi na to, że coś nie tak z wykrywaczem. Baterie wszystkie nowe alkaiczne, popracowałem na nich może z 10 godz. Wykrywacz aktualnie przy włączeniu pokazuje 2-3kreski a szaleje przy każdym drgnięciu, zresetowałem go i nic nie pomaga - problem powrócił :-((((. Zastanawiam się tylko czy to problem w wykrywką, czy po prostu one tak mają, choć logicznie myśląc tak być nie powinno. Jak oddam go do serwisu i włożą nowe baterię to powiedzą, że w porządku. Panowie czy w waszych wykrywaczach at pro dzieje się podobnie i nikt o tym nie mówi czy po prostu nie bawić się już z nim i oddać do przeglądu. Na chwilę obecną włoże nówki batryjki i jest ok. Co o tym sądzicie?

Napisz jeszcze gdzie te objawy występują na polu czy w domu ,w pobliżu zabudowań linii WN SN itd. Sprawdz dla pewności na mapie topo czy w pobliżu twojego pola nie ma jakichś przekaźników radiowych bo często one powodują wzbudzanie się wykrywacza .
Pzdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 30 grudnia 2013, 09:56 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Tak jak napisałem wyżej, przy nowych bateriach nie robi tego nigdzie, nawet w domu jest ok - stabilny, przy spadku mocy robi to wszędzie i jestem przekonany że robiłby to nawet na pustyni, jeżeli chodzi o sensitiv to nie chodzę na max, a szaleje nawet poniżej trzech kresek, problem jest z mocą - jak dla mnie laika wszystko jest ok przy maksymalnym prądzie baterii. Mam skojarzenie od razu samochodzik na baterię - jak są nowe to jeździ szybko, jak się wyczerpują wolniej :-))))))))) Nie wiem czy np. wskaźnik poziomu baterii nie przekłamuje, ale to oznaczałoby wtedy że baterie starczą max 5 godz pracy?!?!!!? Doradzajcie co robić. A jeżeli chodzi o zmianę częstotliwości to ponawiam pytanie co oznacza F1, F2, F3, F4 i jakie wartości częstotliwości do nich przypisać?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 30 grudnia 2013, 10:09 
Generał Broni
Generał Broni

Kolego,domyślam się że nie masz instrukcji obsługi a jeśli ją masz,to nie przeczytałeś dokładnie.Tam wyraźnie pisze że te częstotliwości,służą do "odstrojenia" wykrywacza od zakłuceń i są to,tak małe zmiany częstotliwości,że nie mają żadnego wpływu na osiągi wykrywacza.Możesz chodzić na dowolnym ustawieniu f1 do f4.Radzę poczytać instrukcję i może wtedy,wykrywacz sam się naprawi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 30 grudnia 2013, 10:38 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Nie mam instrukcji po polsku:-((( a z tymi kombinacjami już próbowałem:-(((

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 30 grudnia 2013, 15:47 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Mam jeszcze jeden pomysł przed wysłaniem do serwisu, kupię dobre akumulatorki i popracuje na nich i wtedy podejmę ostateczną decyzję co do serwisu, bo logicznie wnioskując moc baterii (w moim przypadku) stanowi o jego stabilności i zaznaczę od razu że przy max prądzie nawet na maksymalnym zasięgu pracuję bez wzbudzania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 2 stycznia 2014, 18:05 
Generał Broni
Generał Broni

lukasz3k napisał(a):
Witam panowie od niedawna posiadam at pro. Na poczatku było ok jeżeli chodzi o stabilność, chodziłem z jedną kreską poniżej max. Teraz jest jakaś masakra, wzbudza się niesamowicie. W powietrzu potrząsam nim i pokazuje sygnały? Co jest grane? Bateria na dwie kreski może to jest powodem? Panowie ratujcie co jest grane? Zwłaszcza na przeoranym polu to po prostu lepiej nie wchodzić bo pokazuje wszystko i nic.

Dzisiaj na polu mnie też dopadło :( Nagle wykrywacz zaczął sie wzbudzać co jedno omiatanie, w pozycji kiedy był na końcu mojego zasięgu. Zresztą wzbudzał się często, co chwile popiskując i oczywiście nie były to powtarzalne sygnały. Właściwie da się tak chodzić , ale co chwile popiskuje co zakłóca jakąkolwiek systematyczność bo co chwilę trzeba poprawiać. Poprzednio kiedy tak miałem okazało się, że odkręcał sie pierścień od mocowania cewki do puszki ?! Dokręciłem i ustało. teraz sprawdziłem , wszystko ok. Podo0ciągałem, wymieniłem baterie i nadal to samo. Musiałem wrócić do domu :( Zauważyłem, że nawet jeśli skieruje cewkę w niebo i zacznę nim poruszać , tak aby puszka drgała, to się wzbudza. czy wy też tak macie ? Łapię za uchwyt i wykonuję krótkie, dosyć gwałtowne ruchy, po prostu trzęsę wykrywaczem i się wzbudza :(
Teraz go rozkręciłem i skręciłem na nowo, ale nie mam czasu już sprawdzać. Mam nadzieję, że to jakaś chwilowa usterka....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 2 stycznia 2014, 21:07 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

No własnie przez to poruszyłem ten temat, przy poruszaniu nadgarstkiem skierowany w niebo wzbudzał się, wymieniłem baterie na nowe, rozkręciłem wtyczki i zresetowałem go, na chwilę obecną problem zniknął nawet z rozładowanymi bateriami jest ok. No i ustawienia czestotliwości też mają na to zapewne wpływ ( F1-F4 ). Aczkolwiek zauważyłem że jest róznica stabilności na max prądzie a minimalnym.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 2 stycznia 2014, 22:44 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Kwestia zakłóceń. Ja miałem takie efekty w odległość do 150 metrów od tzw. elektrycznego pastucha. Niestety drugi wyrywacz innej firmy też nie był stabilny.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 stycznia 2014, 07:45 
Generał Broni
Generał Broni

Rozłożyłem, złożyłem, baterie wyciągnąłem i włożyłem na nowo i... cisza. Wszystko wróciło do normy :)
Tylko fantów brak... ale damy radę....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 stycznia 2014, 12:06 
Chorąży
Chorąży

Dziś podczas wkładania baterii do koszyka sprawdziłem "organoleptycznie" czy jest moc.. :ups:
I nie było..Jedna ze sprężyn była wyrobiona i nie dociskała baterii.
Wnioskuję że to właśnie było powodem szaleństw wykrywacza !

Podłożyłem kawałek papieru i prąd się pojawił..za chwilę zaś smród topiącego się plastiku i mam koszyk do wymiany ^^

PS. Zasobnik od GTI 1500, GTI 2500, GTP 1350 będzie pasował?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 stycznia 2014, 13:52 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Taki będzie pasował:
http://allegro.pl/koszyk-na-baterie-4-x ... 25850.html

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 09:59 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

No i niestety problem nie zniknął, wykrywacz raz działa dobrze, żeby po chwili już szaleć, próbowałem już wszystkich kombinacji: z gniazdem wtyku, zmianą częstotliwości, zmianą baterii wszystko i niestety problem powraca. Jedyne co zauważyłem to to, że wzbudzą się na podmokłej torfowej ziemi więcej razy niż na "suchym lądzie". Nie mam już kompletnie na niego pomysłu. I tak sobie myślę, że może to normalne że wykrywka jest bardzo czuła i tak reaguję na zmianę podłoża, ale z drugiej strony ma mi to dawać przyjemność a nie ciągłą walkę z kijem :-(((((( Przyjdzie mróz daje na serwis to już pewne:-(((((((

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]