Teraz jest niedziela, 29 czerwca 2025, 08:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowa cewka Deusa
PostNapisane: czwartek, 2 stycznia 2014, 20:20 
Pułkownik
Pułkownik

fiszer5 napisał(a):
Robiłem testy na 9-tce i na 11-tce co prawda nie powietrzne tak jak na YouTubie :lol: ale w leśnej ziemi na takich samych ustawieniach dla jednej i drugiej. Stąd taka moja ocena tej cewki.

a na jakich celach było to sprawdzane - chodzi mi o wielkość celów i z ilu cm były łapane? Czy robiłeś test tylko na drobnych monetach czy na czymś grubszym kolorowym także?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 2 stycznia 2014, 21:30 
Podporucznik
Podporucznik

Ja też się zastanawiam nad Deusem, Jak by była możliwość to prosił bym porównać średnią cewkę z dużą. Chodzi mi o zasięg i wykrywalność drobnych sreberek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 3 stycznia 2014, 18:19 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

jwaldek napisał(a):
fiszer5 napisał(a):
Robiłem testy na 9-tce i na 11-tce co prawda nie powietrzne tak jak na YouTubie :lol: ale w leśnej ziemi na takich samych ustawieniach dla jednej i drugiej. Stąd taka moja ocena tej cewki.

a na jakich celach było to sprawdzane - chodzi mi o wielkość celów i z ilu cm były łapane? Czy robiłeś test tylko na drobnych monetach czy na czymś grubszym kolorowym także?

Sprawdzałem na 50 groszach teraźniejszych, ziemia leśna przewaga piachu. Dokładnie zasięgu nie mierzyłem bo nie miałem czym w tamtych warunkach. Na 9-tce około plus minus na oko 28 może 29 cm natomiast na 11-tce jakby ciut głębiej

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 stycznia 2014, 01:17 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Apropo akumulatorków w cewce 11-tce to po drugim naładowaniu problem szybkiego rozładowania znika. Akumulatorki wytrzymują podobnie jak w 9-tce, przynajmniej moja tak ma :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 8 stycznia 2014, 11:42 
Pułkownik
Pułkownik

Czy ktoś miał okazję porobić dokładniejsze testy porównawcze -na kilku typach monet, na wyżyłowanych parametrach w sprzyjającej glebie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 8 stycznia 2014, 22:22 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witajcie .
Jak widzę po postach to coś mało jest posiadaczy cewek 11”?? Prawda to czy mi się tylko tak wydaje Uśmiech
Sam jestem ciekawy opinii pozostałych użytkowników(zasięgi itp..) tych cewek a przede wszystkim czy warto o niej myśleć czy nie ??
Pozdrawiam w Nowym Roku

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 stycznia 2014, 15:23 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Jestem z nowej cewki zadowolony. Ciągnie ładnie cienkie sreberka, oraz inne drobiazgi.
Pokrycie zdecydowanie lepsze tak więc na pole bez bruzd, czy też las jest bardzo dobra.
Ten enigmatyczny zasięg hmmm trudno to jednoznacznie ocenić - kopie się czasem głęboko :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 stycznia 2014, 17:08 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witaj
Od dawna ja masz ?? Jak sie ma sprawa akumulatora chodzi mi o problem poruszony we wcześniejszych postach to znaczy czasu działania na akumulatorze .??
Jakieś problemy z namierzaniem zaobserwowałeś itp.. Stabilność ?? Bo temat nowej cewki wzbudza dużo różnego rodzaju kontrowersji typu czy warto kupić itp.. :)
No i odwieczny dylemat - głębokość:lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 stycznia 2014, 18:37 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Pierwsza rzecz to trzeba usiąść i wgrać oprogramowanie takiego jakiego się używa, nie wystarcza tzw. dogranie nowej cewki bo działa, a nie działa :lol: . Zasięg trudno powiedzieć na małej jest dobry, na tej naprawdę też jest ok myślę, że jest trochę głębsza, mam ją już prawie miesiąc i z miejsc w których byłem 9tką dozbierałem sporo drobnicy na swoich śladach :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 stycznia 2014, 19:26 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Trochę nie rozumiem twojej wypowiedzi :)

“ Pierwsza rzecz to trzeba usiąść i wgrać oprogramowanie takiego jakiego się używa, nie wystarcza tzw. dogranie nowej cewki bo działa, a nie działa”

To znaczy jak kupuje np. nowa cewkę 11'' to wywalam całe oprogramowanie do zera? Następnie wgrywam nowe pod nowa cewkę ?? które będzie obsługiwać nowa i starą 9’’?
Byłbym wdzięczny za wyjaśnienie . :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 stycznia 2014, 21:48 
Podporucznik
Podporucznik

Jakos jeszcze nikt z posiadaczy nowej cewki nie stwierdzil jednoznacznie "TAK JEST GLEBSZA".Cos nic mnie na razie do niej nie przekonuje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 stycznia 2014, 22:38 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

No włascnie :) Ciekawe ilu jest juz posiadaczy cewki w naszym kraju??

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 stycznia 2014, 23:09 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Dobra, może faktycznie wyraziłem się nie do końca klarownie. Kupując cewkę zapytałem się czy będzie chodziła z wersją v2 dostałem odpowiedz, że tak tak więc zgodnie z instrukcją zgrałem cewkę z wykrywaczem słuchawkami i? działa? no działa! więc w teren ... . W terenie okazało się, że nie do końca wszystko jest ok, podumałem i stwierdziłem iż najprawdopodobniej do cewki jest wgrywane najnowsze oprogramowanie, a sam chodzę na v2. Podłączyłem się całym zestawem do kompa wgrałem "od nowa" v2 i wszystko śmiga tak jak powinno :) Nie chodzę z metrówką po polu, ale z tego samego miejsca co chodziłem z 9tką na swoich śladach głębiej? wyciągam jeszcze fanty - fajne drobiazgi, kolega 9tką ich nie widzi, ale ustawień wykrywacza nie mamy takich samych to tyle ile moge powiedzieć na temat zasięgu :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 stycznia 2014, 23:30 
Porucznik
Porucznik

Jeśli kogoś interesują testy w powietrzu to tu można zobaczyć porównanie z 9tką:
http://www.youtube.com/watch?v=D0vWSYzegmY
Jestem zdecydowany na 11tkę bo nie traci na czułości, zwiększa się pokrycie terenu, wyważenie jest OK i parę cm też zyskam.
Myślę że będzie to moja standardowa cewka, 9tkę natomiast zostawię do zadań specjalnych.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 10 stycznia 2014, 09:32 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Ciekawi mnie kiedy pojawią się pierwsze słowa krytyki nowej cewki. Tak jak było z nowym softem czy np, duża cewką rutusa.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]