Teraz jest sobota, 14 marca 2026, 08:50

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: GARRETT EuroACE, ACE 350 czy TEKNETICS EuroTek PRO 11''
PostNapisane: piątek, 3 stycznia 2014, 19:55 
Podpułkownik
Podpułkownik

Od dzisiaj mam Euroteka Pro z sondą 8 (kupiłem taką bo nie spieszy mi się na wykopkach).
Pierwsze wrażenia:
1. sztyca dłuższa i wygodniejsza niż w Fisherach F70 i F5 oraz Coinmasterze.
2. bardzo lekki i dobrze wyważony, subiektywnie o 15% lepszy pod tym względem od Fisherków i całą epokę od Whitesa
3. wykrywka niesamowicie szybka w sygnalizowaniu fantów, z tych co miałem chyba tylko Fisher 1225x jej dorówna
4. dźwięki koszmarne, ale myślę że po zasłonięciu głośniczka filcem da się wytrzymać, słuchawek w lesie nie używam bo bezpieczniej
Generalnie za te 833zł w L.Tech-u naprawdę warto było. Na plażę DD dokupię oczywiście.
Konkretne zasięgi podam w ciągu tygodnia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 lutego 2014, 18:29 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam,kupiłem synowi eurotec pro,i w związku z tym mam pytanie,jak się zapisuje ustawienia w tej wykrywce bo za każdym razem po włączeniu wraca do ustawień 00 dyskryminacja 7czułość i 7 głośność. pozdrawiam mader1111

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 lutego 2014, 11:48 
Kapitan
Kapitan

mozna np przeczytać instrukcje :)

koniec strony 11 i początek 12 polskiej instrukcji.

czyli po wlaczeniu i ustawieniu detektora przytrzymać przycisk Menu przez około 8 sek az zapali sie sens, disc i vol potwierdzajac zapamietanie ustawien

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 lutego 2014, 17:02 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

czytałem ale jakoś mi umknęło.Dzięki

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 lutego 2014, 17:07 
Kapitan
Kapitan

nie ma problemu.... ważne że odpowiedź znaleziona :).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 lutego 2014, 16:51 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam.

Czyli przewaga dla Euroteka Pro w porównaniu Z Deltą ?

Jest ktoś w stanie zrobić jakieś testy porównawcze Delty 11 dd i Euroteka pro 11 dd?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 lutego 2014, 23:33 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Witam
Juz mnie te głupie przepychanki wkurzaja............
Posiadałem Delte i mam EuroTek-a Pro z cewką 11DD
Ja naprawde prosze ludzi którzy nie mieli obu wykrywaczy o nie zabieranie głosu.
Moim zdaniem (skromnym :P ) EuroTek Pro z 11 to dokładnie to samo co Delta tyle ze lepiej :P
Tzn:
Zasiegi podobne z małym ale to małym plusem dla PRO :P
Waga
Predkość detekcji
Świetna dyskryminacja
Czułość :P na MAX :P zero problemów ! (juz sie pisało ze chodziło o grubsze kabelki od sondy)

Serdecznie pozdrawiam
Papus

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 marca 2014, 00:09 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

No stres papaXpapa. Ludzie pytają bo chcą wiedzieć co będzie lepszym wyborem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 marca 2014, 00:36 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Spoko jak dla mnie no problem :1
Serdecznie pozdrawiam
Papus

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 marca 2014, 10:47 
Chorąży
Chorąży

papaxpapa napisał(a):
Witam
Juz mnie te głupie przepychanki wkurzaja............
Posiadałem Delte i mam EuroTek-a Pro z cewką 11DD
Ja naprawde prosze ludzi którzy nie mieli obu wykrywaczy o nie zabieranie głosu.
Moim zdaniem (skromnym :P ) EuroTek Pro z 11 to dokładnie to samo co Delta tyle ze lepiej :P
Tzn:
Zasiegi podobne z małym ale to małym plusem dla PRO :P
Waga
Predkość detekcji
Świetna dyskryminacja
Czułość :P na MAX :P zero problemów ! (juz sie pisało ze chodziło o grubsze kabelki od sondy)

Serdecznie pozdrawiam
Papus

Miałem te dwa wykrywacze i delte jeszcze czasami pożyczam od kolegi,a jeśli ktoś twierdzi że ET jest taki sam jak delta,albo nie daj boże że jest lepszy,to ja już nie wiem co o takich wypowiedziach sądzić,bez urazy koledzy ale takie wypowiedzi moim zdaniem wprowadzają innych w błąd,ET w porównaniu do delty jest płytki jak chinol,miej czulszy na drobiazgi,ja też dałem się skusić takimi wypowiedziami i zamieniłem delte na ET no i jeszcze do tej pory jestem na siebie zły że się dałem takimi wypowiedziami omotać .

poz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 marca 2014, 10:58 
Kapitan
Kapitan

wszystko zależy jak się je razem zestawia.
Najważniejsze:
Zakładając do Eurotek'a PRO oraz Delty TAKĄ SAMĄ cewkę i sprawdzając w trybie DYSKRYMINACJI oba detektory będą miały podobny zasięg, w trudnych warunkach EuroTek PRO będzie troszkę stabilniejszy i pozwoli na większe ustawienie czułości.... ale to naprawdę ekstremalna sytuacja.
ale nie ma nic za darmo....
EuroTek PRO nie ma trybu ALLMETAL (nie mylić z dyskryminacją na "0" ) i to dzięki temu Delta będzie głębsza trochę.. niestety wiele osób ignoruje ten tryb w Delcie.. a to on daje niezłego kopa zachowując możliwość identyfikacji sygnału (nie działa tylko identyfikacja dźwiękowa).
Ale EuroTek za to pozwala w trybie dyskrymiancji (bo tylko taki ma) zjechać do "0" a w Delcie minimum to 10, w EuroTek Pro dyskryminacja jest regulowania płynie a nie skokowo można np ustawić 30.. w Delcie nie.

Jak już w jakimś wątku pisałem, osoby chodzące też na militarkę, zazwyczaj wybierają Deltę dla trybu AllMetal, osoby chodzące tylko na mały kolorek wybierają EuroTek PRO dla lepszej mozliwości ustawienia trybu dyskrymiancji i przesuwania zakresu dźwieku VCO.

Ale za to wiele usób zgłasza mi, że EuroTek PRO dużo lepiej radzi sobie z żelazem mocno zardzewiałym... na pewno nie jest to dalej 100% identyfikacja ale dużo dokładniejsza niż w innych detektorach, amerykanie dołożyli wskaźnik IRON dość mocno przykładając się właśnie do identyfikacji żelaza.

Jeszcze raz z NACISKIEM piszę, że EuroTek Pro i Delta to dość różne wykrywacze .... i żaden z nich nie jest lepszy.... to jak z cewkami... nie ma lepszych i gorszych... każda cewka ma inne zastosowanie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 marca 2014, 23:22 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

A jak macie watpliwości, to polecam Garretta EuroAce. Jezeli chodzi o rude żelazo potwierdza się w 10 przypadkach na 10 (pierwsze 3-4 kwadraty od lewej). Początek i koniec skali na przemian - odłamek lub także żelastwo. 3-4 kwadraty od prawej - coś konkretnego, ewentualnie pazłotko, sreberko, polmos, itd. I nie ma na to siły. Pinpoint na prawdę do opanowania. Zasięg - plomby, monety, inna drobnica - ok.30 cm.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 2 marca 2014, 00:13 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

lamina napisał(a):
wszystko zależy jak się je razem zestawia.
Najważniejsze:
Zakładając do Eurotek'a PRO oraz Delty TAKĄ SAMĄ cewkę i sprawdzając w trybie DYSKRYMINACJI oba detektory będą miały podobny zasięg, w trudnych warunkach EuroTek PRO będzie troszkę stabilniejszy i pozwoli na większe ustawienie czułości.... ale to naprawdę ekstremalna sytuacja.
ale nie ma nic za darmo---------------------------------

Jeszcze raz z NACISKIEM piszę, że EuroTek Pro i Delta to dość różne wykrywacze .... i żaden z nich nie jest lepszy.... to jak z cewkami... nie ma lepszych i gorszych... każda cewka ma inne zastosowanie.

Brawo :P bardzo dobre wytłumaczenie problemu ......
Wreszcie ktos w sposób sensowny opisał oba wykrywacze .Dziekuje :P
Serdecznie pozdrawiam
Papus

WALBUR---
ja wiem ze twoja delta łapała 1 grosz z 40 cm :usta , może po prostu przeczytaj instrukcję
POzdrawim

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 2 marca 2014, 11:56 
Chorąży
Chorąży

papaxpapa"

WALBUR---
ja wiem ze twoja delta łapała 1 grosz z 40 cm :usta , może po prostu przeczytaj instrukcję
POzdrawim[/quote]

Pokaż mi gdzie tak napisałem,instrukcją nie operujesz w terenie tylko wykrywką,opisuje swoje doświadczenia i spostrzeżenia do wykrywaczy jakimi operowałem a do tego ET badziewia przereklamowanego już mnie nikt nie namówi,małe poprawki w menu ET nic mu nie pomogły i tak jest płytki,kolego co do głębokości to delta potrafi wyciągnąć dużą monetę z ponad 30 cm. a ET to zapomnij o takiej głębokości,chyba że dekielek od słoika,w fantach przewaga dla delty jest o ponad połowę,nie wspominając o sreberkach,na 10 znalezionych deltą ET wyciągniesz może z dwie sztuki i tyle na ten temat ,szkoda że nie mieszkamy blisko koło siebie,poprawił bym deltą twoje miejsca które przelatałeś z ET ,szybko byś zmienił zdanie!

poz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 2 marca 2014, 12:14 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

WALBUR kolego :lol: ja sie nie chce kłócić a tym bardziej udowadniac co jest lepsze a co gorsze :P
Ale tak jak napisał kolega troszke wczesniej to sa prawie identyczne wykrywacze jesli chodzi o głębokosc (Oczywiscie z identycznymi cewkami to sie rozumie samo przez sie) . Z całym szacunkiem dla twojej oceny ale sam napisałes ze Delta jest duzo głębsza czyli mam prawo przypuszczac ze na cewce 11DD bo taka ma ET PRO lapiesz fanty do 35-40cm (duzo głebsza przypominam). Przepraszam cie ale ja miałem Deltę i wiem ze takie głębokosci na tym sprzecie z ta cewka są lekko piszac futurystyczne. Najwieksza róznica ET PRO w stosunku do DELTy sa ok.... a nie bede juz sie na ten temat rozpisywac.
Na zakonczenie moim skromnym zdaniem na drobnice kolorowa oba wykrywacze sa +- identyczne z lekka przewaga dyskryminacyjna po stronie ET PRO .................
Serdecznie kolege pozdrawiam
Papus

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]