Cewka jest pancerna, nie ma się co o nią martwić. Moja przeżyła setki kopniaków, odrzucanie grubych gałęzi w lesie, grzebanie w piachu, przetaczanie małych kamieni... - i pracuje po dziś dzień :D
Po dłuższym okresie użytkowania tak się właśnie dzieje - winą jest nie tyle sama cewka co marny przewód, którego ekran lubi się przetrzeć, a i żyły trochę nadpękać, co w rezultacie daje te właśnie efekty. Najprostszym sposobem przy założeniu, że to tylko i wyłącznie ta wada - a nie żadna inna - jest znalezienie jakoś tego "punktu" i odpowiednie zabezpieczenie mechaniczne (np. usztywnienie przewodu w tym miejscu) - u mnie były to okolice wtyku, odgięcie przewodu na sztywno na kształt jak w załączniku rozwiązało w dużym stopniu problem niestabilności - czasami się dziwię :lol: Sprawa druga - zasilanie - on potrafi wariować, jeśli zasilanie jest na skraju 9V. Jak są założone dobre baterie alkaliczne, trzymające spokojnie ponad 10V, także nie powinno być problemów z zasilaniem :D Najlepszym rozwiązaniem jest zmiana cewki na inną z lepszym przewodem, np. Nel hunter, co tez niezwłocznie uczyniłem :h
Pozdrawiam, K. :1
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|