Teraz jest piątek, 18 lipca 2025, 08:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 496 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 34  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wykrywacze od 1000zł do 2000 zł
PostNapisane: niedziela, 5 stycznia 2014, 21:06 
Chorąży
Chorąży

pawello napisał(a):
Dziękuję za podpowiedzi.
Nikt jednak nie wspomniał na temat omegi na którą miałem kata.
No w sumie to wciąż mam ale po przeczytaniu opinii jej przeciwników już z mieszanymi odczuciami.
Dziś testowałem cibolę -maskowanie żelaza :1 ale zasięg jak w euro.
Może ktoś widział omegę 11DD w akcji i miał porównanie ze swoim sprzętem....?
Bynajmniej mimo parcia na omegę to tesoro też już biorę pod uwagę.

Omega ma dziwne "chimery" to znaczy dziwne zachowanie ,raz jest ok innym razem zachowuje się jak by była zepsuta nie dość że się wzbudza to znowu działa jak bez cewki. Z cewką 10 było jakby spokojniej. Dobrze że udało się ją sprzedać bez straty.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 stycznia 2014, 16:48 
Porucznik
Porucznik

Dziękuję za info odnośnie omegi,poczytałem i opinie są zróżnicowane 50/50.
Mimo chętki na właśnie taki zakup to odpuszczam :D
Wczoraj miałem okazję pobiegać trochę z cibolą.Waga ok,maskowanie żelastwa wyśmienite,tylko gdyby jeszcze było cyfrowe id..... :h
Nie potrafię się zdecydować na coś konkretnego więc czekam i czytam a w tym czasie może i pare złoty się więcej uskubie na nowy zakup :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 stycznia 2014, 23:16 
Szeregowy
Szeregowy

Renald napisał(a):
Jeżeli jesteś zdecydowany na XLT, to zaproponuj człowiekowi 1400 i zobacz co powie. Ten wykrywacz z aukcji ma dodatkowy zasobnik na baterie i akumulator, ale czort wie jak działa. Dlatego, jeżeli nie możesz zobaczyć go osobiście, zażycz sobie pisemnej gwarancji rozruchowej.
Za 1500, na jesieni kolega z forum próbował sprzedać swój wykrywacz w stanie praktycznie idealnym i nie szło mu to zbyt dobrze. Nie wiem za ile w końcu sprzedał, ale na pewno musiał jeszcze zejść z ceny.
Generalnie Magik: "jak się człowiek spieszy, to się diabeł cieszy" :) Ja poczekałbym na okazję, na kogoś kto naciął się na XLT, bo przecenił swoje możliwości...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 stycznia 2014, 19:40 
Szeregowy
Szeregowy

Aby dokonać stosownego wyboru nie kierujcie się modą na drogi sprzęt oraz unikajcie problemów a mam na myśli czytanie instrukcji lub wieczne strojenie w lesie ,na polu. To ma być przyjemność .
Polecam Ace 350 plus cewkę Nel Tornado 12 cali wspaniałe osiągi ,warto spróbować ;)
Ostatnio miałem przyjemność chodzić z Kolegami którzy posiadają wykrywacze z wyższych półek i okazało się że towarzysze wyprawy stroili ,zmieniali ustawienia a ja cieszyłem się nowymi fantami.Ace plus Nel robiły pogrom.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 stycznia 2014, 20:52 
Porucznik
Porucznik

Właśnie chodzi o to że mam już euro i tym sprzętem już za dużo nie zdziałam.
Ma kilka minusów które mi przeszkadzają.
Dlaczego przez cały sezon nie wyszła żadna moneta cynkowa(nasze międzywojenne)?
Odpowiedż jest prosta-sprzęt pokazuje żelazo a kanar250 kolor... :ups:
Test złotej obrączki na kawałku stalowej cieńkiej blaszki- :n
Powiedzmy że to co mam bylo tylko do sprawdzenia samego siebie-czy jest to zabawa/hobby dla mnie czy nie.Chcę się bawić troszkę lepiej i jestem ciekaw nieco lepszego sprzętu ale niezbyt skomplikowanego.
Teraz biorę pod uwagę tejona,at gold i golden maska4 ale tutaj brak używek.
Obawa jest tylko że jak brak id cyfrowego to sygnały będą wszystkie takie same i łopata tego nie zniesie... :D
Nie miałem okazji chodzić z powyższymi sprzętami a opinie użytkowników...-każdy swoje chwali.Może jest ktoś kto przerabiał at i tejona i może powiedzieć który sprzęt jest łatwiejszy do opanowania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 stycznia 2014, 23:43 
Generał Broni
Generał Broni

pawello napisał(a):
Dlaczego przez cały sezon nie wyszła żadna moneta cynkowa(nasze międzywojenne)?
Bo one nie były cynkowe... tylko CuSn, Ni, Ag...

Cynkowe były za to ich emisje robione przez Niemców, no a tych, jak się łatwo domyśleć, siłą rzeczy mogło zostać tyle co nic... Żeby było śmieszniej złotówki były żelazne z pokryciem chyba niklowym...

Ale powiem tak, O... trochę tych wszystkich falsów mimo wszystko i o dziwo znalazłem w zeszłym roku... :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 10 stycznia 2014, 09:38 
Porucznik
Porucznik

:sciana
dałem ciała z tymi cynkowymi.Chodziło oczywiście o nilkowe.
Oczywiście były żelazne ale pokryte niklem i niestety euro widzi jako zwykłe żelastwo :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 10 stycznia 2014, 18:58 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Zamierzam zmienić mojego ace 250 na coś lepszego.Zastanawiam się nad Fisherem f5 i Optimą .Który wykrywacz będzie lepszy na monety? Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 13 stycznia 2014, 15:44 
Kapitan
Kapitan

zamiast f5 wskocz od razu na f70, trochę dopłacisz ale sprzęt godny polecenia, co do Optimy to nie miałem więc się nie wypowiem:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 stycznia 2014, 07:07 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Ja miałem okazję polatać z Tesoro Cortezem. Już miałem ko kupić ale w ręce wpadła mi Optima... i do Corteza już nie chciałem wracać. Na zaoranych polskich polach Optima była wspaniała - gdzie Cortez dawał jakieś pojedyncze "lewe" sygnały to Optima prawie na maksymalnej czułości zachowywała się stabilnie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 stycznia 2014, 11:02 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Może nie za wiele wniosę do tematu ale wtrącę swoje zdanie,podpowiadając koledze pawello,a mianowicie kumpel śmiga z omegą,ja parę razy pożyczyłem w celu przetestowania,i moje wrażenia są takie że na ustawieniach na maxa cały czas coś tam gadała,piszczała ale osiągi miała naprawdę dość spore, większe jak moje Atpro,jak zjechałem z czułością to się uspakajała ale zauważyłem dość duży spadek w osiągach,no i te zasilanie strasznie prądożerna,koledze nowa bateria nie starczała na jeden dość długi całodzienny wypad,ot takie moje spostrzeżenia :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 stycznia 2014, 17:52 
Porucznik
Porucznik

Podziękował koledze :1
Kilku użytkowników omegi wspominało na ten temat i omegę po prostu sobie odpuściłem.
Miałem okazję pobiegać z at pro od kolegi kleksa i powiem ze ogólnie fajny sprzęt ale w trybie pro zero max czułości i dyskryminacji 40 niestety nie widział sreberka (wilchelm kening czy jakoś tak :D ) z ok 25 cm.Może operator nie teges ale po prostu była cisza.
Teresa jednego i cibola drugiego kolegi też ani nie pierdła nie wspominając o moim euro :n
Po opiniach doświadczonych kolegów z forum skłaniam się ku tejonowi który ponoć jest b.głęboki.
Fundusz się poprawił i na chwilę obecną na sprzęt mogę poświęcić 2tys stąd pytanie czy w tej kwocie znajdzie się coś co posprząta po ciboli,euro i delcie?
Duży nacisk kładę na prostą obsługę i wagę.
Plusem by było cyfrowe id ale to nie jest mus.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 stycznia 2014, 21:35 
kapral riese1968
kapral riese1968

afas napisał(a):
Może nie za wiele wniosę do tematu ale wtrącę swoje zdanie,podpowiadając koledze pawello,a mianowicie kumpel śmiga z omegą,ja parę razy pożyczyłem w celu przetestowania,i moje wrażenia są takie że na ustawieniach na maxa cały czas coś tam gadała,piszczała ale osiągi miała naprawdę dość spore, większe jak moje Atpro,jak zjechałem z czułością to się uspakajała ale zauważyłem dość duży spadek w osiągach,no i te zasilanie strasznie prądożerna,koledze nowa bateria nie starczała na jeden dość długi całodzienny wypad,ot takie moje spostrzeżenia :)

Dość długi okres czasu spędziłem z Omegą, potem AtPro a teraz Goldem.
Powiem tak... te 2 ostatnie Omega zasięgami bije na głowę i żadnych tam zmniejszania czułości tylko osłuchanie się i wyłapywanie fałszywych dźwięków, kwestia przyzwyczajenia. Jedynie co do baterii się zgodzę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 stycznia 2014, 22:50 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Czy Tejon posprząta po Ciboli i Euro Ace ? - tego bym nie był pewny. Rozumiem pawello, że szukasz sprzętu prostego w obsłudze i głębokiego. Proponuję Ci, jeśli masz taką możliwość, spróbować Tejona lub coś innego ze stajni Tesoro, np. Lobo, Cortez czy nawet Vaquero w terenie. Chodzi mi o to, abyś spróbował ręcznego balansu gruntu. Jeśli będzie Ci to odpowiadać to ok. Tesoro to naprawdę dobra marka lecz sprzęt jest trochę przestarzały - nie będę tego komentować, jest tego dużo na forum. Ja miałem okazję spróbować kilka dni w terenie z Cortezem, który ma ręczny balans gruntu i ID. Gdy zobaczyłem Rutusa, a szczególnie możliwości jego ustawień to przeszła mi ochota na Tesoro. Tu dodam, że wcześniej biegałem z Ace 250. Rutus Optima to mój wybór i póki co jestem z niego zadowolony, a nastawiony jestem na monetki. Opinie użytkowników na tym forum są ważne ale polecam Ci zobaczyć na żywo sprzęt, który Cię interesuje, oczywiście jeśli masz taką możliwość. Oczywiście jeśli kupujesz używany sprzęt to miej na uwadze ewentualny serwis (obyć nie musiał korzystać). Życzę Ci Kolego dobrego wyboru.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 24 stycznia 2014, 23:11 
Porucznik
Porucznik

ZL17 napisał(a):
Tesoro to naprawdę dobra marka lecz sprzęt jest trochę przestarzały

Może i tak ale wiele osób chwali sobie ten sprzęt.Kilka godzin spędziłem z cibolą i zasięg praktycznie jak w euro-test w ziemi na sreberku.Tylko dziwnie się machało po przesiadce z gareta-różnica wagi.Nie miałem możliwości wypróbować rutusa ale po kilku dniach pogłębiania tematu zdecydowałem że pora się z nim zapoznać.
Kupiłem optimę :h
Dziękuję wszystkim za rady :zdr

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 496 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 34  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]