Teraz jest czwartek, 25 grudnia 2025, 14:16

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Golden Mask 4 pro - testy
PostNapisane: sobota, 25 stycznia 2014, 21:01 
Moderator
Moderator

tur napisał(a):
A tak sobie czytam wątek i taki teścik znalazłem Stary poczciwy Vaquero kontra Golden mask 4
http://www.youtube.com/watch?v=BZ9_0QOJduo

Film tego samego autora , tym razem z podanymi głębokościami i wielkościami monet - stary poczciwy MXT vs GM4
http://youtu.be/puDtuyEIXYw

Co do porównania Vaqero i GM4 to nie próbowałem ale na swoim poletku testowym próbowałem Cibolę z modem GB i przełącznikiem częstotliwości 14/18 khz , niestety Cibola w dyskryminacji nie dała rady, nawet w superstrojeniu , MXT z czułością +3 , relic , bez dyskryminacji też nie dał rady. To duży komfort gdy się samemu coś sprawdziło . Porównywałem również EX2 + pro coil - w sumie wyszło dość dobrze , wszystko w sumie wykryte ( IM -16 lub tylko dyskryminacja gwoździ włączona , deep , gain 8 ,czułość 28 ręcznie ustawiona ) ale trzeba naprawdę slow and low , z wielkim skupieniem .

Ostatnio edytowano sobota, 25 stycznia 2014, 21:26 przez prymek, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 stycznia 2014, 21:22 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

A jaka sonde miała Cibolka a jaka gm4.Gm4 łatwo poznać głębokie sygnały poniewaz najpierw sa ładne na kolor przeciągłe a na granicy zasięgu są czknięcia na których często kolor wychodzi.tylko te czknięcia się pojawiają jak GM jest na maxa nastawiona czułość czyli minimalnie przed pojawieniem się sygnału wiodącego.Robiłem porównanie z Rutusem Argo na duzej sondzie cc to łuskę od Dszk gm4 głebiej łapał i na jakichś prlkach tez gm zwyciężył.Nie miałem dużej DD ,żeby bardziej obiektywne testy przeprowadzic

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 stycznia 2014, 21:34 
Moderator
Moderator

Cibola miała 9/8 - czyli zwykłą , zgadzam się w 100% - głębokie sygnały monetek w GM4 dają takie cyknięcia , cyk-cyk czasami z lekkim przebiciem wysokiego tonu podczas jednego z przemiatań, jeszcze co do Tesoro - Tejon mnie zaskoczył z cewką 9/8 , na mój gust spisał się bardzo dobrze, warunek świeże baterie wysokiej jakości i strojenie o 1/4 obrotu w prawo

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 stycznia 2014, 21:48 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Ja mam cewke 10x12 Detecha to z racji wielkosci sondy zasięgi sa duze i mimo tego cienkie monetki lepiej łapie ad Argo.Ciekawi mnie jak by sprawa wygladała z Cewka 8X6 Detecha na ekstremalnie zasmieconych miejscowkach gdzie jedne przemiecenie cewka równa sie paru pierdnięcią od stali.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 stycznia 2014, 22:05 
Moderator
Moderator

Mała cewka do GM4 to bajka ( mam 12/10 i 7 cali ) i bardziej lubię tą małą 7 cali , duża to na łąki gdzie mało śmieci - ze względu na duże pole przemiatania no ale to kwestia gustu każdy na początku wybiera dużą ( większe = lepsze :lol: ) , z moich obserwacji - mała łapie jeszcze mniejsze fanty , głębokość z czułością nawet na zero jest fenomenalna , wykrywacz jest znacznie łatwiejszy i spokojniejszy , lepiej działa w wysokiej mineralizacji , różnica w dostrojeniu auto i manual jest bardziej widoczna niż na dużej cewce - http://youtu.be/4pmwi8S71oE - ja planuję sobie kupić cewkę 9cali - 22cm

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 stycznia 2014, 22:29 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Tak że będę kupował cewkę 9 cali typowo gdzieś na ruiny lub zakrzaczenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 stycznia 2014, 22:43 
Generał Broni
Generał Broni

Powiem szczerze że brałem pod uwagę któryś z modeli Golden m,ale przeważyła kwestia w budowanego aku,często wyskakuje spontanicznie lub na dalszy wyjazd wole miec zapasowe bateryjki ewentualnie byle gdzie można kupić.
Czekam na przesyłkę z Cibolą oj karkołomna zmiana z xlt :ups: ale zobaczymy chodziło o wagę sprzętu.Zobaczymy czy tak dobrze cebulka łapie stare cienkie sreberka.
Pozdrawiam Goldenowców :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 stycznia 2014, 22:48 
Generał Brygady
Generał Brygady

no to w końcu w GM mamy zasobnik na baterie 10 aku ? czy wbudowany na stałe akumulator. Jeżeli to pierwsze to przecież możemy w plecak wrzucić jeszcze drugi komplet baterii lub aku :1

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 stycznia 2014, 23:10 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Posty się zdublowały

Ostatnio edytowano sobota, 25 stycznia 2014, 23:13 przez folc1, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 stycznia 2014, 23:12 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

tur napisał(a):
Powiem szczerze że brałem pod uwagę któryś z modeli Golden m,ale przeważyła kwestia w budowanego aku,często wyskakuje spontanicznie lub na dalszy wyjazd wole miec zapasowe bateryjki ewentualnie byle gdzie można kupić.
Czekam na przesyłkę z Cibolą oj karkołomna zmiana z xlt :ups: ale zobaczymy chodziło o wagę sprzętu.Zobaczymy czy tak dobrze cebulka łapie stare cienkie sreberka.
Pozdrawiam Goldenowców :1

Pewnego dnia w trzech pojechaliśmy na wykopki i jeden znajomy miał cibolę , po 3 min znalazł cienkie sreberko. Jakie było moje zdziwienie jak mój sprzęt proxima praktycznie tego sreberka nie widział a moneta była położona na ziemi.Przy przemiataniu 20cm na celem nic, dopiero 3-5 cm był sygnał.To mi coś dało do myślenia. Nie powiem kilka cienkich blaszek od 2010 wykopałem proximą i myślałem, że jest ok ale jak mi powiedział ile on sreberek wykopał to się podłamałem i padła decyzja o sprzedaży.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 stycznia 2014, 23:14 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

GM ma zasobnik na baterie jak widac na zdjęciu więc nie ma żadnego problemu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 stycznia 2014, 23:20 
Generał Broni
Generał Broni

Ma w originale.tego nie wiedziałem,ale jednak skusiłem się na cibolke ,zobaczymy :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 stycznia 2014, 11:20 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Gdzie najlepiej kupić gm4pro w Polsce, jaki sklep polecacie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 stycznia 2014, 13:14 
Generał Brygady
Generał Brygady

Seku napisał(a):
Gdzie najlepiej kupić gm4pro w Polsce, jaki sklep polecacie?

http://xn--mocnysygna-j0b.pl/ i http://wykrywaczemetali.com.pl/wykrywac ... -mask-3766 zeby nie było ze faworyzuje jeden sklep..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 27 stycznia 2014, 18:56 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Prymek Mówisz ze tejon dał tak samo rade jak GM4?ja za pewien czas zrobie porównanie z xlt.
Tutaj ktos nie na testy wysilił http://www.metalldetektortest.com/.I nw tych tekstach mxt najgorzej nie wypadł tylko ze w trybie coin.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]