Jako, że nie mam jeszcze takiej wiedzy i doświadczenia ze sprzętem, a i w grupie raźniej na wypadach to postanowiłem zarejestrować się na forum i poszukać kontaktów do wspólnych wypadów. Sporo dowiedziałem się z Waszych postów, opisów sprzętu, map itp. ale jednak pomoc doświadczonych osób w terenie może być bezcenna :). Co do sprzętu jaki posiadam (EuroAce350) to na razie niewiele mogę napisać. Co prawda byłem już na paru wypadach bez jakiś większych rezultatów ale sprzętu jeszcze nie wyczułem. Jak jest ładny stabilny sygnał to jeszcze jest ok ale jak już trochę skacze po skali to ciężko wyczuć czy to śmieć czy coś innego. Wiadomo, że na razie kopię prawie wszystko (lepiej wyjąć śmiecia i się pośmiać niż nie wyjąć konkretnego fanta), pewnie z biegiem czasu nauczę się rozróżniać w miarę dobrze sygnały i klasyfikować co może być warte kopania. Mam też problem z namierzaniem pionpointem w tej wykrywce, raz pokazuje w centrum cewki raz po bokach. To pewnie kwestia wprawy ;) . Nie nastawiam się z góry na jakieś skarby :lol: , cenne fanty itp. To raczej odskocznia od codziennej pogoni (praco,dom,praca,dom),łykniecie historii, wspólne zainteresowania i dobra zabawa :zdr :D . Oczywistym jest, że konkretny fancik podnosi morale i daje kopa do dalszych poszukiwań ale jak pisałem ma to być raczej hobby niż pogoń za kasą. To tak w skrócie.
Widziałem na forum sporo grup z różnych rejonów, a i pewnie w Wałbrzychu bądź okolicach takowa istnieje. Może uda mi się do jakiejś dołączyć i wspólnie eksplorować ciekawe tereny Dolnego Śląska :1 .
Co do namiarów do siebie to zapraszam na priva :za
|