Teraz jest wtorek, 22 lipca 2025, 00:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 572 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 39  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wykrywacze do 1000 zł
PostNapisane: poniedziałek, 3 lutego 2014, 09:04 
Major
Major

Nie ma się co zastanawiac, bardzo dobry wykrywacz w tej klasie. Po pierwsze leciutki(żona będzie zadowolona). Dobra identyfikacja, troszkę wzbudza się na mokrej trawie(wtedy trzeba zejśc troszkę z czułością). Zasięgi dobre, ogólnie polecam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 lutego 2014, 09:08 
Kapitan
Kapitan

bishop napisał(a):
- jak z kablem od cewki bo Delty z małą cewką się ponoć wzbudzały czy został poprawiony ?

od około roku wszystkie Tekneticsy z cewką 8" maja już gruby silikonowy kabel taki jak w 10 i 11"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 lutego 2014, 12:48 
Szeregowy
Szeregowy

Proxima 5.0 czy Garrett EuroACE? - używki też mogą być.
Szukam czegoś na kolorową drobnicę (monety) , militaria mnie nie interesują.
EDIT: Dobra. Widzę, że z tych dwóch do drobnicy będzie lepszy Garrett - a może coś innego w podobnej cenie..?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 lutego 2014, 13:30 
Generał Broni
Generał Broni

Jeśli z Rutusa na monety to Optima z cewką DD29, tyle, że to nie ten przedział cenowy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 lutego 2014, 18:36 
Major
Major

Rutusa dla żony sobie odpuśc, za ciężki - kopanie ma byc przyjemnością, euro ace - nie wiem, nie miałem przyjemności, ale jeśli to coś podobne pod względem ciężkości i wyważenia do ace 250 to daj sobie spokój. Jeśli w grę wchodzą tylko monety bierz euroteca pro

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 lutego 2014, 19:44 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Nie namawiam, bo sam niewiele mogę jeszcze powiedzieć, ale:
EuroTEK PRO 11"DD - waga 1,18kg (z sondą i baterią) a EuroAce - 1,20kg
więc różnica w wadze nie jest znacząca.
...i nie rozumiem jeszcze jednej rzeczy. Eurotek porównywany był z Ace 150, Eurotek Pro do Ace 250, a teraz to konkurencja dla EuroAce :oops:
Zastanawiałem się nad Teknetics'em. Pisałem nawet do dystrybutora, który odpowiedział, że to następca Delty, ale niewiele mogą jescze o nim powiedzieć (w porównaniu do poprzednika).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 lutego 2014, 19:59 
Kapitan
Kapitan

Ty patrzysz na wagę katalogową....
a obciążenie na nadgarstku to co innego.... teknetics ma ponad 5cm dłuższy podłokietnik, to daje zupełnie inne wyważenie...
nie pamiętam już teraz... kiedyś to dokładnie ważyliśmy z dźwignią na wadze... i ACE wychdziło na uchwycie (nadgarstku) kolo 3,5kg a teknetics koło 1kg mniej ..... to dla tego ludzie często piszą że teknetics'a czuć jak by był 1kg lżeszy

a co do modeli to:
ace150-eurotek
ace250-eurotekPro
EuroAce-eurotekPro11DD
jeśli mamy porównywać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 lutego 2014, 20:05 
Podpułkownik
Podpułkownik

Potwierdzam, że Eurotek jest najbardziej ergonomicznym wykrywaczem z tych, które miałem.
Nawet mój "wzorcowy" Fisher F70 jest odczuwalnie pod tym względem gorszy, nie mówiąc o Fisherku 1225x z sondą 10 cali.
Zmęczenie pomiędzy nimi mierzy się czasem F1225x - 20 minut = Eurotek - 3 godziny

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 lutego 2014, 20:16 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

EuroAce od 250 różni się nie tylko sondą, ale również elektroniką (zupełnie inny procesor, technologia), w Eurotek'u wystarczyło zamienić tylko cewkę :)
Trzeba poczekać na więcej opinii. Co niektórzy już rozpoczęli sezon, więc pewnie się wkrótce jakieś pojawią.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 lutego 2014, 20:27 
Kapitan
Kapitan

Muela napisał(a):
EuroAce od 250 różni się nie tylko sondą, ale również elektroniką (zupełnie inny procesor, technologia), w Eurotek'u wystarczyło zamienić tylko cewkę :)
Trzeba poczekać na więcej opinii. Co niektórzy już rozpoczęli sezon, więc pewnie się wkrótce jakieś pojawią.

niestety to nie jest prawda,
nie różni się, ma zmienioną tylko częstotliwość, i to minimalnie,
jaka technologia?
płytki rozróżni tylko ktoś kto w tym siedzi a i to dopiero po numerach bo bez nich są identyczne, procesory i inne elementy... te same, procesory są dedykowane, inne numery na nich oznaczają po prostu inne oprogramowanie.
EuroACE i ACE250 po za cewką różnią się tylko częstotliwością o 1,75kHz i programowo przesuniętym zakresem dla żelaza.

To że EuroACE jest ogólnie lepszy od ACE250 to zasługa w 80% cewki, a dopiero potem poprawionego programu i tej częstotliwości która pomogła usprawnić stabilność a co za tym idzie zasięg.
w terenie ace250 z cewką od euro niewiele mu ustępuje, o ile w ogóle.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 lutego 2014, 21:34 
Kapitan
Kapitan

przykładowe zdjęcia i ciekawy wątek u kolegów ze wschodu :)

zdjęcie obu elektronik
[ img ]

http://reibert.info/threads/Ремонт-МД-garrett.113805/

rosjanie twierdzą że różnica to tylko inny rezonator kwarcowy i kondensator na wyjściu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 lutego 2014, 21:50 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Dopiero załapałem, że ze sprzedawcą Tecnetiks'ów dyskutuję :D
dobrze by było, gdyby sprzedawca Garrett'a się włączył.
Tak jak pisałem: pozostaje zaczekać co o wyższości Eurotek'a nad EuroAce myślą użytkownicy i albo pozostać przy EA albo się przesiąść. Ja tylko stwierdzam fakt, że sam sprzedawca nie był w stanie potwierdzić, że ten model Tekntiks'a jest lepszy od starej Delty póki co (w grudniu).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 lutego 2014, 22:08 
Kapitan
Kapitan

kolego, wlączam się ...... jestem przedstawicielem i serwisantem i jednej i drugiej firmy i nie mam na celu przekonywac, tylko obalac mity, każdy wibiera i tak co mu bardziej pasuje.
Tak na marginesie, 12 lat zajmuję się garrettem i prawie 5 tekneticsem.... wszystko masz w moim podpisie :)
delta i eurotek to różne detektory, żaden z nich nie będzie lepszy, delta bardziej uniwersalna, eurotek bardziej na kolor, ale eurotek stabilniejsz, delta za to ma tryb allmetal, eurotek ma regulacje glosnosci dla żelaza..... to detektory tylko podobne, ale dla różnych odbiorców. ktoś kto czesze okopy i partyzantkę, krzaki, wybierze delte, ten kto więcej pól i nie potrzebuje allmetal (chodzi o szybkość przemiatania w tym trybie) wybierze eurotekaPro

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Wykrywacz do 1000 zł
PostNapisane: sobota, 8 lutego 2014, 12:43 
Szeregowy
Szeregowy

Witam, jestem totalnie zielony, nie znam sie na sprzecie ale od zawsze czyli 27 lat :lol: kocham chodzic po polach lasach i szukam ciekawych znalezisk (skamienialosci, kamienie itp) bez wykrywacza nie znajde niczego cennego pod ziemia... z gory dziekuje za cenne uwagi oraz sugestie :)

2) nowy lub używany, tylko ze sklepu w Polsce z polską gwarancją.
3) uniwersalny
4 pola, lasy, plaża, glina, torf
5) przyjazna, łatwa obsługa
6) Rodzaj wyposażenia: pokrętła; przyciski; wyświetlacz; automatyczne strojenie do gruntu; ręczne strojenie do gruntu; identyfikacja numeryczna; identyfikacja tonalna;
7) Osobiste preferencje: BRAK ;)

w sklepie , ktory sie tutaj reklamuje znalazlem nowe sprzety po 600-700 rozumiem, ze sa to "zabawki" ? lepiej dac troszke wiecej za uzywany sprzet ale lepszej klasy ?

Podrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wykrywacz do 1000 zł
PostNapisane: sobota, 8 lutego 2014, 12:49 
Chorąży
Chorąży

Jeżeli jesteś totalnie zielony to polecam fisher f2 lub garret ace 250 w tym przedziale cenowym.
W tedy się połapiesz szybko i "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! będziesz zadowolony oczywiście apetyt rośnie w miare jedzenia i po jakimś czasie będziesz chciał coś lepszego ale to dalsza przyszłość. I w tej cenie masz nowe maszynki z gwarancją dwu letnią.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 572 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 39  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]