Teraz jest niedziela, 27 lipca 2025, 06:12

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: F4,Delta 4000, Ace 350?
PostNapisane: piątek, 7 lutego 2014, 07:37 
Podporucznik
Podporucznik

Tur ma racje,to ta sama klasa.Jak juz zmieniac to na cos o klase wyzej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 lutego 2014, 11:10 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

No właśnie mam cewke Nel Tornado. I denerwuje mnie to ze pokazuje cały czas prawie na kamień. i to jest wkurzające

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 lutego 2014, 12:48 
Podporucznik
Podporucznik

Zapominacie o jednej małej kwestii: F4 ma też tryb statyczny do militarki. Delta, Eurotec i EuroAce tego nie mają, są typowymi monetkowcami. Deltę z cewką DD11 śmiało mogę porównać do Euroace z autopsji. Jeden wykrywał to co znalazł drugi i odwrotnie.
Eurotek pro to rozwinięta Delta + wskaźnik żelaza: na tej podstawie twierdzę, że zasięgi są takie same łatwiej będzie odseparować złom. F4 to konstrukcyjnie leciwy wykrywacz, zasilanie 2x9V trochę kłopotliwe, wymagane akumulatorki np. Varta Ready2use - ja takimi zasilałem fishera i nie miałem kłopotów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 lutego 2014, 15:30 
Kapitan
Kapitan

fuks_ag napisał(a):
Zapominacie o jednej małej kwestii: F4 ma też tryb statyczny do militarki. Delta, Eurotec i EuroAce tego nie mają, są typowymi monetkowcami. Deltę z cewką DD11 śmiało mogę porównać do Euroace z autopsji. Jeden wykrywał to co znalazł drugi i odwrotnie.
Eurotek pro to rozwinięta Delta + wskaźnik żelaza: na tej podstawie twierdzę, że zasięgi są takie same łatwiej będzie odseparować złom. F4 to konstrukcyjnie leciwy wykrywacz, zasilanie 2x9V trochę kłopotliwe, wymagane akumulatorki np. Varta Ready2use - ja takimi zasilałem fishera i nie miałem kłopotów.

Przepraszam.... gdzie F4 ma tryb statyczny (chyba tylko PinPoint - jak większość innych detektorów)? co najwyżej All-Metal dokładnie taki sam co w Delcie czy taki "prawie statyk" z plusów, F4 ma regulacje balansu gruntu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 lutego 2014, 16:16 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

F4 odpada. Te strojenie do gruntu słyszałem ze jest skomplikowane.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 lutego 2014, 16:30 
Podporucznik
Podporucznik

[quote="fuks_ag"]Przepraszam.... gdzie F4 ma tryb statyczny (chyba tylko PinPoint - jak większość innych detektorów)? co najwyżej All-Metal dokładnie taki sam co w Delcie czy taki "prawie statyk" z plusów, F4 ma regulacje balansu gruntu.
[quote="fuks_ag"]quote]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 lutego 2014, 16:32 
Podporucznik
Podporucznik

cos nie wyszło.
Więc F4 ma tryb statyczny

Nie chciałem wklejać strony viki..a ale tam sobie zobacz ofertę reklamową. Zapomniałem o strojeniu do gruntu- to tez bardzo ważna rzecz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 lutego 2014, 16:39 
Kapitan
Kapitan

w reklamie można wszystko napisać...... ale nie jest to prawda !!!
http://www.fisherlab.com/security/manua ... reader.pdf
polecam strona 7
tryb Motion (ruchowy czyli dynamiczny) nazywany All-metal TO NIE JEST TRYB statyczny, to dokładnie ten sam tryb co all-metal w każdym innym tekneticsie czy fisherze !!! nazywana też w niektórych modelach AT (AutoTune)
działa to dokładnie tak, że jesli cewka jest w bezruchu to detektor NIE WYKRYWA metalu bedacego pod nią (w przeciwieństwie do prawdziwego trybu statycznego), dopiero nawet drobny ruch powoduje wykrycie... i taki tryb Delta też ma, tylko nie jest on nazwany Statycznym BO NIM NIE JEST.
W instrukcji POLSKIEJ do F4 z w/w firmy, jest też jak byk opisany tryb Dyskryminacji i Auto Tune (all-metal) i ani słowa o trybie statycznym !!!
jedyny tryb statyczny w Fisherze F4 to PinPoint ( a taki tryb statyczny ma prawie każdy detektor) !!!
Po za balansem gruntu jeszcze jedna dość istotna różnica... F4 pracuje na bardzo niskiej częstotliwości 5,9kHz .... co na żelazo pieknie działa... ale malutkie zwłaszcza złotka i mini sreberka już gorzej.
niestety ta częstotliwość powoduje też, że cewki F4 nie są kompatybilne z żadnym innym fisherem czy tekneticsem i odwrotnie.... jest to taki "samotny strzelec" i przez to z cewkami do niego kiepsko.

a tak w ogóle, to w/w sprzedawca pisze w podpunktach w opisie: "Statyczny tryb namierzania Pinpoint"

Ostatnio edytowano piątek, 7 lutego 2014, 17:04 przez lamina, łącznie edytowano 3 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 lutego 2014, 16:53 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Czyli najbardziej Delta 4000 dla mnie sie podoba. I cyfrowe id. Zawsze mniej kopania niepotrzebnych polmosów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 lutego 2014, 16:59 
Kapitan
Kapitan

roman666222 napisał(a):
Czyli najbardziej Delta 4000 dla mnie sie podoba. I cyfrowe id. Zawsze mniej kopania niepotrzebnych polmosów.

oj niestety polmosów raczej nie unikniesz w żadnym detektorze, no może troszkę ograniczysz... ale niewiele... one mają zakres identyfikacji u każdego producenta detektorów bardzo "lubiany" i pokrywający się z wieloma monetkami.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 lutego 2014, 17:02 
Generał Broni
Generał Broni

Oj żebyś się nie zdziwił co może być na wskazaniu polmosa,duże sreberka odznaczenia itp.W naszych warunkach kopie się wszystko na kolor co bije i praktycznie na słuch.Mi po kilku latach minęła ochota na cyfrowe wykrywacze z id.Kopie teraz z cibolą i jestem naprawdę pod wrażeniem,śmietniczki czyści rewelacyjnie i miejscówki już przetrzepane innym sprzętem.
A wracając do F4 to chyba to samo co B hunter Discovery.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 lutego 2014, 17:44 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Dziś oglądałem instrukcyjne wideo o delcie. Przy maksymalnej czułości wzbudza sie. w kazdym tak jest?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 lutego 2014, 17:48 
Kapitan
Kapitan

czułość max jak już nie raz było napisane to 8, a od 8-12 jest regulacja progu czułości.... czyli poziomu wykrywanych sygnałów, to dla tego na dużym ustawieniu trzeba uważać z telefonami, i całą masą innych zakłóceń.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 lutego 2014, 21:36 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

A na czułosci 08 bedzie łapac na maxa? Czy troche osiagi spadną?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 lutego 2014, 23:10 
Porucznik
Porucznik

Kolego roman666222 jedno pytanie ile masz do najbliższego sklepu z piszczałami ? jeśli mniej niż setka to proponuję się wybrać i osobiście przetestować w sklepie, nie powinno być z tym problemu, jeśli dalej to tutaj na forum zawsze znajdzie się ktoś w pobliżu ciebie z danym wykrywaczem, a co do czułości danej piszczałki do danego terenu, to są mity i fakty, a fakty są takie że czasem a nawet często będziesz na każdym wykrywaczu musiał zjechać z czułości jak trafi ci się gleba tak zmineralizowana albo taki śmietnik że sprzęt nie da rady.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]