Teraz jest poniedziałek, 25 sierpnia 2025, 14:49

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Moja DELTA 4000
PostNapisane: sobota, 8 lutego 2014, 02:11 
Plutonowy
Plutonowy

Witam kolegów obiecałem że po oswojeniu się z DELTĄ przekażę swoje wrażenia .No niestety nie da się tego zrobić po tygodniu ,a nawet dwóch. Ogólnie pierwsze wrażenie pozytywne ,cewka DETECH 13’’du..ża w porównaniu z 8’’ w zestawie. W domu testy włączenie wykrywacza jakieś tam przykładanie metalu działa. Pierwsze wyjście a raczej pierwszy wyjazd w miejsce gdzie (ponoć) stacjonowali Tatarzy. Włączenie wykrywacza ustawienia kolegów z forum czyli discriminate wyłączenie żelaza efekty były takie dużo śmieci to znaczy ludzie zrobili sobie śmietnik z kawałka wzgórza z drzewami, ale między tym wszystkim znalazłem kule z muszkietu oraz 2 pociski.
Pogoda pozwoliła n a dalsze wypady następne były coraz lepsze w sensie poznawania sprzętu osłuchania się z nim a także w znajdywaniu fantów ,może to nie wiadomo co ale dla mnie było bardzo pozytywne. Dużo musiałem się na kopać żelastwa i pewnie dalej będę kopał, ale wiem że zaczynam rozumieć ten wykrywacz. Wracając do cewki DETECH jest naprawdę głęboka ,druga sprawa to że jeżeli chodzisz z tą cewką to jest niezbędny pinponter naprawdę dużo oszczędzasz czasu . Z tą cewką trzeba kopać duże doły, na czysty teren to znaczy pola, lasy jak najbardziej ale jeżeli chcesz chodzić po ruinach starych zabudowaniach to sory ale się nie da wtedy za dużo łapie sygnałów. Sam się przekonałem i wiem jeżeli idę na śmietnik to mała cewka .Kiedyś czytałem na forum że pinponter to jest gadżet dla leniwych nie zgodzę się z tym naprawdę ułatwia kopanie ,i nie kupujcie wynalazków lepiej dać więcej a być zadowolonym wiecie chyba o jakiej firmie mówię. Cewka 8’’ cóż mogę powiedzieć dobra ale to naprawdę dobra na zaśmiecony teren może koledzy powiedzą że 11’’jest lepsza nie wiem nie mam ale kupiłem 10dd niestety pogoda i wyjazd za pracą nie pozwoliły mi jej sprawdzić. Na pewno jak wrócę do domu to ją przetestuję. Wracając do 8’’na zaśmieconym terenie ale naprawdę śmietnik byłem w stanie rozróżnić łuskę, kulę muszkietu ,złom może to nie dużo ale jak dla początkującego to myślę że ok. .Najważniejsze trzeba się osłuchać ja dopiero zaczynam ,sprzęt jak dla początkującego według mnie jak najbardziej godny zainteresowania Duży plus dla DELTY identyfikacja cyfrowa naprawdę du..żo pomaga. Na koniec nie chciał bym żeby byście myśleli że DELTA nie ma wad otóż ma pierwsza rzecz to jest nadpobudliwość to znaczy linie ,telefon oraz wzbudzanie się jej jeżeli ustawiacie powyżej 09-12 na 8’’ , 13’’ głupieje tak samo tylko że na ustawieniach10-12 oczywiście zależy od ternu. Następna sprawa nie wierzcie że DELTA wytrzymuje na baterii 20-25h jak piszą w reklamach bzdura. Najlepiej od razu kupić akumulatorki naprawdę warto przetestowałem to na bateriach długo nie pociągniesz. Co do osprzętu na pewno słuchawki wqraz że bez słuchawek bardzo głośno ,z drugiej strony bez z nich dużo tracicie fantów ,naprawdę przekonałem się osobiście w sensie tym że miałem słuchawki od samego początku ale ustawione na wykrywaczu na skali 6 było ok, ale jak za czołem testować jaki jest najlepszy zakres to według moich spostrzeżeń jest ustawienie dla słuchawek na 2 i wiem że słabiutkie sygnały jestem w stanie złapać, a co do fantów to już różnie bywa wiem że trzeba kopać .Ważne że trzeba się osłuchać .Plus słuchawek jest taki że nikt was nie usłyszy . Inny osprzęt to oczywiście plecak ,saperka nóż mała łopatka dodatkowe akumulatorki, nakolanniki jeżeli nie masz spodni z nakolannikami , co więcej napój. To są moje osobiste spostrzeżenia co do sprzętu który posiadam nie reklamuje nikogo . Na koniec to chyba każdy wie co ma zabrać ze sobą ja wrzucę z czym ja wychodzę .pozdrawiam wszystkich jak coś to śmiało .A jeszcze jedna rzecz myślę że najważniejsza przychylność ludzi i każdego z nas kultura osobista chyba wiecie koledzy o co chodzi ,wykopiesz zasyp. Na koniec koledzy postaram się wrzucić foto z czym ja chodzę .Pozdrawiam wszystkich jak coś to śmiało.
Wwojtek777
A jeszcze jedna rzecz myślę że najważniejsza przychylność ludzi i każdego z nas kultura osobista chyba wiecie koledzy o co chodzi, wykopiesz zasyp. Na koniec to chyba każdy wie co ma zabrać ze sobą ja wrzucę z czym ja wychodzę .pozdrawiam wszystkich jak coś to śmiało .
:1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Moja DELTA 4000
PostNapisane: sobota, 8 lutego 2014, 12:46 
Chorąży
Chorąży

wwojtek777-ci co śmigają z Deltą wiedzą o co chodzi :1
Ja na mocno zaśmieconych miejscach schodzę mocno z czułością 6-8, zauważyłem że metal głębiej zakopany mniej zakłóca odczyty metali leżących na wierzchu ,czasami takie ustawienia dają efekty.

poz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 lutego 2014, 15:21 
Plutonowy
Plutonowy

WALBUR na pewno trzeba testować sprzęt tak jak ja, na razie się uczę ale wiem że dla początkującego ten wykrywacz jest ok.poz. :za

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 lutego 2014, 18:14 
Generał Brygady
Generał Brygady

Miałem DELTE i jakoś nie przypadła mi do gustu. W tej cenie i klasie wolał bym ACE 350. Lepszy, głębszy, stabilniejszy, bardziej czuły. Takie jest moje zdanie potparte testami obu sprzętów. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 lutego 2014, 20:25 
Porucznik
Porucznik

Testy testami ja już dawno zauważyłem że na pięć sprzętów które miałem zawsze jakiś był najlepszy w konkretnych warunkach i nie ma idealnych wykrywaczy :) ostatnio jeździłem z dwoma i na przemian nimi działałem ale jeszcze przydał by mi sie trzeci :) explorer se który jest zupełnie inny od posiadanych he he.
Ale i Delta ma zalety na ,,moim'' gruncie dość trudnym rewelacyjnie chodziła po świeżym oraniu, gdzie zauważyłem inne sprzęty miały problem, nawet się zdziwiłem bo w XLT aż musiałem wyłączyć automatykę aby było ok, zanim do tego doszedłem to zeszło mi z miesiąc :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 lutego 2014, 20:54 
Plutonowy
Plutonowy

Kolego podlasiak każdy chwali swoje , oczywiście nie mam nic do GARETTÓW ani innych wykrywek ja mam DELTĘ i tylko opisałem moje spostrzeżenia. Nie wiem czy DELTA jest płytsza od GARETTA czy głębsza, bo nie testowałem ,i nie zachwalam DELTY jako ten jedyny wykrywacz .Jak pisałem w poprzednim poście że dopiero zaczynam przygodę z wykrywką. Jak dla mnie jest OK. Każdy ma swoje zdanie. Jeżeli ktoś chce kupić inny sprzęt to jest jego wybór , i na pewno nie będę namawiał nikogo do kupienia tego wykrywacza co jedyne będę mógł podpowiedzieć jak nim zacząć przygodę. Pozdrawiam wwojtek777

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 lutego 2014, 22:40 
Major
Major

podlasiak napisał(a):
Miałem DELTE i jakoś nie przypadła mi do gustu. W tej cenie i klasie wolał bym ACE 350. Lepszy, głębszy, stabilniejszy, bardziej czuły. Takie jest moje zdanie potparte testami obu sprzętów. Pozdrawiam

popieram :za

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 lutego 2014, 23:30 
Plutonowy
Plutonowy

gigo75 właśnie o tym pisałem każdy chwali swoje, trzeba umiejętnie zarazić kolegów do wykrywaczy nie ważne czy to Teknetics, Garett, Rutus, czy inne .Plus tego zarażania myślę że będzie bardzo pozytywny :za

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 lutego 2014, 11:10 
Kapitan
Kapitan

Kolego wwojtek777, czy miałeś już okazję porównać cewkę 10DD do 13 Detech?
Mam u siebie 10DD i myślę nad zakupem 13 Detech, ale nie wiem czy poprawi to jakoś znacznie osiągi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 lutego 2014, 17:10 
Plutonowy
Plutonowy

MIC niestety jeszcze nie, gdy dotarła do mnie cewka to pogoda nie pozwoliła mi na testy ,mróz i śnieg. Jak ją tylko dostałem to podłączyłem w domu do wykrywki i zrobiłem ala test monetą wynik był podobny do 8'' , ale wiesz jakie są testy w domu. Raczej było to sprawdzenie czy cewka w ogólę działa.Moim zdaniem 10'' będzie dobra na plażę i zaśmiecony teren. Jej kształt jest owalny i precyzyjniej nią namierzasz cel,,zresztą co ci będę tłumaczył masz ją i wiesz .Co do 13'' tak jak pisałem wcześniej głęboka,wykrywacz stabilny.Jeżeli chcesz kupić 13'' to moim zdaniem warto,bo 13'' a 10'' to dwie różne cewki. :1 pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 lutego 2014, 17:06 
Kapitan
Kapitan

Może ktoś inny z Szanownych Kolegów porównywał Deltę z cewką 10DD oraz 13" Detecha? Zmieni się zasięg znacząco?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 lutego 2014, 18:56 
Generał Brygady
Generał Brygady

tu jest fajny filmik porównujący cewki i wykrywacze

http://www.youtube.com/watch?v=B_SdzjtkuJw

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 lutego 2014, 08:28 
Kapitan
Kapitan

Widziałem ten film, wynika z niego tylko, że 13" Detecha jest lepsza od standardowej cewki 8", ale nic nie ma o 10DD. No i jeszcze że Omega lepsza od Delty :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 lutego 2014, 16:05 
Generał Brygady
Generał Brygady

To może poproś kogoś z forum niech ci zrobi test np boratynki i poda wynik i myślę że znajdzie sie też ktoś z cewką detecha i bedziesz miał jasność.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 lutego 2014, 16:33 
Kapitan
Kapitan

podlasiak napisał(a):
To może poproś kogoś z forum niech ci zrobi test np boratynki i poda wynik i myślę że znajdzie sie też ktoś z cewką detecha i bedziesz miał jasność.

Niech będzie :)
Bardzo proszę któregoś z użytkowników Delty 4000 z cewką Detech 13" o przeprowadzenie testów w powietrzu dla:

boratynki
szeląga Ag
monety 1 gr
monety 5 zł

lub co komu innego przyjdzie do głowy.
Ze swojej strony zobowiązuję się do wykonania podobnych testów z cewką 10DD.
Akurat weekend, więc wyniki w poniedziałek.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]