Teraz jest niedziela, 29 czerwca 2025, 01:14

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ludzkie szczątki, prawdopodobieństwo znalezienia.
PostNapisane: niedziela, 16 lutego 2014, 00:54 
Pułkownik
Pułkownik

Santino napisał(a):
Stoję po stronie tych co teraz się nie mogą sami obronić. Tych na skraju pola.

Mylisz się, nie zgłaszając takiego miejsca stoisz obojętnie i nie jesteś w stanie ich obronić, sytuacje o których pisze frank zdarzają się bardzo często.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 lutego 2014, 01:13 
Kapitan
Kapitan

Nie chcę tych miejsc bronić ani stać obojętnie- proszę o ich uszanowanie i nie wywlekanie na forum.

A ostrzeżenie przyjmuję z pokorą.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 lutego 2014, 21:41 
Podporucznik
Podporucznik

Santino nie będę z Tobą dyskutował bo niestety nie mam czasu ale napiszę Ci tylko tyle, że pojechałeś mi na bogato i w ogóle nie zrozumiałeś moich intencji. Twój wpis pod moim postem odczytałem dopiero dzisiaj i szczerze mówiąc zatkało mnie. Nie wiem czy ktoś naraził Ci się bo odkopał jakiś grób a Ty byłeś tego świadkiem, czy miałeś gorszy dzień pisząc to ale zrobiłeś ze mnie gościa który chce chyba odkopać tych dwóch biedaków, którzy tam leżą. Jeśli nie zrozumiałeś mojego przesłania to bardzo obrazowo wytłumaczył Ci je mod Selim za co mu bardzo dziękuje. Od kilku lat męczy mnie ta sprawa bo tym ludziom należy się szacunek i godne miejsce pochówku niezależnie od tego kim byli, przeciwko komu walczyli. Niestety nie mam czasu wertować stron internetowych, żeby tym kogoś zainteresować ale jeśli go w końcu znajdę dołożę wszelkich starań aby tych (prawdopodobnie) żołnierzy godnie uczcić i z pomocą jakiejś instytucji legalnie ekshumować. Jeśli dalej nie rozumiesz mojego przesłania bardzo mi przykro...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 lutego 2014, 09:55 
Kapitan
Kapitan

proximav5 napisał(a):
Od kilku lat męczy mnie ta sprawa bo tym ludziom należy się szacunek i godne miejsce pochówku niezależnie od tego kim byli, przeciwko komu walczyli. Niestety nie mam czasu wertować stron internetowych

I kogo tu Admin ukarał- pustosłowiem :8)

Wyszedł nadmuchany balon.

Tak jak napisał Admin
Santino napisał(a):
chęć zgłoszenia zapomnianych mogił instytucjom

Po co ta opcja czy tam bedą budować autostradę lub stawiać market z disco polo?

To skraj pola i tam te prochy mają uwierzcie mi spokój święty.

A tak wywołałem trzecią wojnę światową bo użyłem przenośni literackiej z radzieckim cmentarzem w tle.
Za co przepraszam jeszcze raz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 lutego 2014, 10:15 
Moderator
Moderator

Proponuję już zakończyć...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 lutego 2014, 10:47 
Podporucznik
Podporucznik

Santino dalej drążysz temat i nie rozumiesz przesłania... Byłeś tam ? widziałeś jak wygląda ten teren ? Napisałem, że jest to skraj pola - jak wiadomo każdemu rolnikowi teraz mało ziemi, za kilka lat wjadą z orką już na miejsce tych grobów (jeśli już tego nie zrobili) i w końcu dojdzie do nieprzyjemnej sytuacji - domyśl się jakiej. Wolisz taką ewentualność ? Usilnie chcesz nas do czegoś przekonać ale piszesz takimi frazesami, że tylko sobie szkodzisz. Dodam jeszcze, że dowiedziałem się iż w tym miejscu lub w jego najbliższej okolicy planują postawienie domu. I tu wybiegnijmy myślą do przodu i zastanówmy się co zrobią pierwsi lepsi robotnicy gdy odnajdą szczątki ( zgłoszą czy pojadą dalej z robotą ?) - ja zakładam niestety ten gorszy scenariusz. Wolisz żeby tak się stało ? Masz rację teraz tylko w jednej kwestii - na tą chwilę Ci ludzie mają tam święty spokój ale ja sądzę, że to długo nie potrwa bo nie każdy ma taką wrażliwość na takie sprawy jak my poszukiwacze - i zaznaczam, że na tą chwilę nie ma ani śladu po tych kopcach ziemnych więc to tylko szkodzi całej sprawie...
A jeśli chodzi o Twoje ,,pustosłowia,, którymi nazywasz to, że nie mam czasu na wertowanie stron internetowych i tego się czepiasz to nie będę pisał Ci kolejnej zwrotki w Twoim stylu bo za dużo znów trzeba tłumaczyć...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]