Teraz jest poniedziałek, 21 lipca 2025, 10:56

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 572 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 39  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wykrywacze do 1000 zł
PostNapisane: niedziela, 2 marca 2014, 19:04 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Za długo z wykrywaczem nie chodzę ale już się zdążyłem przekonać że 90 % sukcesu to dobra miejscówka,a jak jej szukać to nie mam bladego pojęcia,ja na swoją trafiłem całkiem przypadkowo,a na pustym polu to nawet najlepszy sprzęt polegnie.
Eurotek jest stabilny i pozwala na dość szybkie przeszukiwanie pul w celu znalezienia tego bogatego w fanty.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 2 marca 2014, 21:55 
Kapral
Kapral

Witam, jestem początkujący i właśnie mam taki dylemat teknetics EuroTec PRO czy ACE 250. Czytałem duuużo na forach i oglądałem filmików. Wybrałem właśnie te dwa detektory ponieważ chodzi mi raczej o drobnicę, cena taka sama ale mnóstwo różnych zdań :ups: .
w ace 250 są tryby pracy które widzę na wyświetlaczu a jak jest w eurotek pro?
czy to prawda że cewka w eurotek pro jest bardziej wytrzymała na uderzenia?
czy ktoś mógłby napisać plusy i minusy tych dwóch wykrywaczy?
z góry dziękuję za podpowiedzi

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 2 marca 2014, 22:34 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Wczoraj właśnie chodziłem z kolegą,ja z eurotek pro 8'',a kolega z ace250 .
Ogólnie zasięgi takie same,to co widział ace to i widział eurotek, na łuski ace trochę lepszy ale za to z malutkim moniakiem ET radzi sobie znacznie lepiej niż ace ,ale kolosalna różnica jest w przeszukanym obszarze,ciągle musiałem czekać na kumpla bo wlókł się za mną jak żółw.
Generalnie zasięgi takie same,w ace identyfikacja bardzo uboga,kiepsko wyważony, łuskę od mauzera pociągnie z 28 cm,za to gorzej z boratynką 5 cm pod ziemią na sztorc i sygnał nie do kopania .
ET lekki szybki identyfikacja dość solidna i powtarzalna na 90% wiem co mam pod cewką,na łuskę trochę gorzej 25 cm to max ale za to boratynkę na sztorc widzi bez problemu.
Cewka w ET jest bardzo solidna i nie potrzebuje osłony.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 2 marca 2014, 23:58 
Kapral
Kapral

dzięki, pomocny opis :1
a jak w eurotec pro ustawiasz żeby szukał np. monetki? bo w ace250 jest taka opcja na wyświetlaczu a w ET nie ma ,,tryb pracy,,
jak rozpoznajesz co znalazłeś lub jak się ustawia w eurotec pro żeby szukał tylko monet czy metali kolorowych?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 marca 2014, 19:54 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

W żadnym wykrywaczu nie ma takiej opcji żeby szukać samych monetek,ja ustawiam dyskryminację na 40,czyli wycinam żelazo i szukam każdego koloru,i jak na przykład coś znajdę i na wyświetlaczu pojawi się numer 61 to na 100% jest to ołowiana kulka ale jeśli skacze powiedzmy 61-62 to za zwyczaj jest to kulka ale może też być guzik,
dla polmosa 72 stabilny to na bank polmos ale jeśli trochę skacze to może to być wszystko.
Więc jak mam pewny i stabilny sygnał na śmieć to nie kopie,ale jak tylko jest choć cień niepewności to kopię choć i tak zazwyczaj jest to śmieć,ale raz na kilkadziesiąt takich sygnałów trafia się niespodzianka.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 marca 2014, 21:38 
Kapral
Kapral

dzięki, byłem dziś w sklepie i porównałem sobie troszkę te dwie wykrywki, co do wagi to faktycznie eurotec jest lepiej wyważony, różnica wyczuwalna. poza tym miły pan który też chodzi z wyrywaczem wyjaśnił mi jak obydwa działają. myślałem że ace będzie łatwiejszy w obsłudze dla początkującego bo jest w nim więcej informacji na wyświetlaczu ale po tej wizycie myślę że eurotec też nie jest trudny "po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! jak każdy nowy sprzęt trzeba go wyczuć i poznać.
każdemu kto ma podobny dylemat radzę podobną wizytę w sklepie który ma w ofercie obydwa wykrywacze i wybrać sobie ten który wam lepiej pasuje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 marca 2014, 09:26 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

garrett ace150 zakupiony, teraz czekam na przesylke i wreszcie w pole...moze posiadacie jakies cenne informacje jak tym sprzętem szukać na poczatek, jakieś cenne wskazówki juz od doswiadczonych w terenie poszukiwacz bo sama instrukcja obslugi to za malo...:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 marca 2014, 09:45 
Pułkownik
Pułkownik

Na pewno wyłączaj tryb "all metal", żeby nie piszczał Ci na każdym złomie, co do czułości, to ja mam zawsze podkręconą na maxa, hmm no i będziesz musiał się przyzwyczaić, że wykrywacz jest dosyć głośny, albo ewentualnie zainwestować w słuchawki ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 marca 2014, 10:11 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

dzieki, czyli wylaczyc in metal?ale u mnie jest sporo miejsc gdzie moga byc szable, bagnety, 200 metrow na bagienkach toczyly sie walki napoleonskie i udalo mi sie przypadkiem odnalezc tam szbelke a wlasciwie rekojesc po niej bo reszta byla na maxa skorodowana...czy twedy takie rzeczy mi odnajdzie jak wylacze ta funkcje?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 marca 2014, 17:40 
Pułkownik
Pułkownik

No w sumie to mój błąd, że na początku nie spytałem, czego zamierzasz poszukiwać :) Jeśli chodzi o przedmioty, o których piszesz, to chyba kanarek powinien pikać nawet po wyłączeniu żelaza (pewności nie mam, bo nigdy jeszcze tego typu rzeczy nie miałem przyjemności znaleźć). Lepiej niech wypowie się ktoś bardziej doświadczony.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 marca 2014, 18:15 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

a jeżeli będzie dla Ciebie za głośny, a nie lubisz latać w tych niewygodnych słuchawkach to wystarczy zakleić głośniki plastrem z apteki.1 warstwa głośno 2 w sam raz :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 marca 2014, 19:14 
Pułkownik
Pułkownik

szydlos napisał(a):
a jeżeli będzie dla Ciebie za głośny, a nie lubisz latać w tych niewygodnych słuchawkach to wystarczy zakleić głośniki plastrem z apteki.1 warstwa głośno 2 w sam raz :)

Dokładnie, też tak zrobiłem i jest ok ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 marca 2014, 14:40 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Qadd napisał(a):
No w sumie to mój błąd, że na początku nie spytałem, czego zamierzasz poszukiwać :) Jeśli chodzi o przedmioty, o których piszesz, to chyba kanarek powinien pikać nawet po wyłączeniu żelaza (pewności nie mam, bo nigdy jeszcze tego typu rzeczy nie miałem przyjemności znaleźć). Lepiej niech wypowie się ktoś bardziej doświadczony.

czyli jak ustawić by nie ominąć bagnetu, szabli...:)?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 marca 2014, 14:47 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Najlepsze efekty będą gdy ustawisz cewką na dół a podłokietnik u góry. :).

Sorry, nie mogłem się powstrzymać.
W 150-ce naprawdę jest tak wiele opcji do ustawienia że można dostać kociokwiku. Ustawiasz All metal, czułość na maxa i lecisz. Nad czym się tu zastanawiać?.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 marca 2014, 17:14 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Quad mowil by wylaczyc all metal dlatego pytam, chciałbym na starcie dobrze ustawić radzać sie ludzi ktorzy maja z tym doswiadczenie:)niestety sklep ociaga sie z wysylka, caly tydzen jestemw domu na zwolnionku i niestety nie pochodze widze:(podpali mi

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 572 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 39  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]