Teraz jest środa, 6 sierpnia 2025, 19:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: PRACA RUTUS PROXIMA I ARGO NA NOWEJ CEWCE DD29cm
PostNapisane: poniedziałek, 3 marca 2014, 22:12 
Generał Broni
Generał Broni

tomchris napisał(a):
trudny dylemat co ??
I tak, i nie.

Nie, bo prosta odpowiedź to Optima z DD29 i CC23, żeby być wyekwipowany na każdy praktycznie teren i rodzaj gleby.

Tak, bo jak zaczniemy się zastanawiać o jakie srebra chodzi - małe i cienkie, czy grube i duże (duże i grube), a potem czy szukanie w terenach zaśmieconych czy czystych oraz czy normalnie czy głęboko (głęboko), to tu już można się zastanawiać nad Argo z kompletem podobnych cewek.

Chodzi o to, że wysokoczęstotliwościowa może słabiej widzieć grube, duże monety, ale z kolei będzie szybsza i optymalniejsza w terenie o dużej i bardzo dużej ilości śmiecia - głównie żelaznego. Może też lepiej radzić sobie z gruntem silnie zmineralizowanym.

Jak widzisz - zadałeś trudne pytanie. Ja mimo wszystko stawiałbym na Optimę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 marca 2014, 22:18 
Kapral
Kapral

a mniejsza, to łatwiej lawirować). Sam z Optimą lubię po lesie chodzić z CC23....... A wlasnie, o to chodzi. Mam tež 23CC, i jescze nechodzilem z nia. Teraz zalozilem i sprobuje, jak bedzie sie zachowyvala v lesie. Kiedys, ktos od vas mi powiedzial, že CC jest najglebsza. A možeš mi powidziec, dla čego chodzis v les z 23CC na Optimie? :?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 marca 2014, 23:04 
Generał Broni
Generał Broni

šahin napisał(a):
A možeš mi powidziec, dla čego chodzis v les z 23CC na Optimie? :?
Z dwu głównych powodów:
  1. na początku miałem tylko DD23 i CC23 (elipsa). DD23 była czasami niestabilna i sporo płytsza od CC23, więc często zakładałem i w las, i na pole właśnie CC23. Najciekawsze rzeczy znajdowała wtedy właśnie CC23 (ale to już całkowicie subiektywne odczucie).
  2. zakładałem też CC23 tam, gdzie było nierówne poszycie (np. młode lasy z bruzdami), a spodziewałem się, że trzeba szukać głęboko.
Po nabyciu DD29 odstawiłem w ogóle DD23, ale CC23 zakładam od czasu do czasu, głównie w trudne warunki - bardzo nierówny teren, trudne, wilgotne warunki, tam, gdzie jest ciasno (chaszcze, zarośla...) i tam, gdzie jest bardzo zaśmiecony żelastwem teren,a a czasami n'dobicie' określonego fragmentu terenu, kiedy czas już nie gra roli, a istotna jest głębokość i dokładność.

A, i zakładam CC23 również z jednego extra powodu - po prostu lubię pracę z nią... ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 marca 2014, 10:57 
Kapral
Kapral

No, i dla tego wolilem sprzedac DD29 6.6khz a zalozic CC23 6.6khz, bo DD236.6khz mnie neprzeswiecila. Dla tego kupilem DD29 16khz do Optimy. A teraz mam wystarane na pole i las. ;)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]