Teraz jest sobota, 19 lipca 2025, 03:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 690 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 46  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Whites Spectra V3i V3 VX3 - porady
PostNapisane: piątek, 14 marca 2014, 23:08 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Z instrukcji jak ustawić poziom naładowania baterii
W sposób stały
Menu Expert - informacje szczegółowe
Configure - Konfiguracja
Live Search Screen - Wybór różnych sposobów wyświetlania informacji.
Status Line - Pozwala na wybór opcji dla paska statusowego.
Show - Określa jakie informacje zostaną wyświetlone.
Battery- Pokazuje stan baterii.

Lub na zasadzie podglądu
Menu Expert - informacje szczegółowe
Information - Dostęp do ważniejszych informacji
Battery - Bieżące napięcie zasilania.

A jak ktoś chodzi poniżej 8V to gratuluję wytrwałośći.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 14 marca 2014, 23:25 
Generał Brygady
Generał Brygady

To jest ustawienie wizualizacji, a nie "ogranicznika napięcia rozładowania".

@Opi, zauważ że na jednej częstotliwości (której?), na trzech będzie tak samo dobra? :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 14 marca 2014, 23:37 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Nie ma "ogranicznika napięcia rozładowania"..
Natomiast dzięki wizualizaji napiecia widać jaki jes stan naładowania baterii.

Może inaczej poniżje 8V detektor się wyłącza.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 14 marca 2014, 23:43 
Major
Major

@lechowiec , jakim cudem masz Spectrę z 2008 roku , kiedy premiera była wiosną 2009 ?

Michale : mój wykrywacz to VISION również był kupiony bezpośrednio w USA Jako jeden z 2 pierwszych w Polsce (drugi w tej samej przesyłce kupił znany dealer z Gdyni ) Wyprodukowany 09.03.2009 numer seryjny 563 . Soft 1.0 . Nie mam naklejki na "klapce" , numer pewnie będzie na pudełku ale te dane można również zobaczyć na ekranie wykrywacza.

U mnie bez względu na ustawienia , czy to aku czy baterie zawsze wyłącza się sam
lekko ponizej 8 V.

:pa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 marca 2014, 09:41 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Romulus masz racje. U mnie na naklejce rzeczywiście jest 2009. Cały czas myślałem że mam taki stary klamot.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 marca 2014, 10:52 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Witam. Moja spectra V3 bez literki ,i,bez znaczka Wisjon.Sprowadzona z UK w 2010.Rok produkcji 2009,wer 1,3.Omyłkowo kiedyś napisałem wer.1,0.Przy spadku napięcia i wykrzywionej buźce ikonki,też wyłącza się przy8V. Przy niskim napięciu Spectra popiskuje i daje fałszywe sygnały o różnych wartościach VDI.W tym przypadku, spectra zachowaniem swoim przypomina reakcję na zakłócenia zewnętrzne.Gdy nie ma w pobliżu liń wysokiego napięcia, już wiem że słabe akumulatory.Po pewnym czasie akumulatory regenerują się mogę włączyć V3 ponownie ale szukanie jest niemożliwe.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 marca 2014, 01:13 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Lokalizacja: Garrett 250 > Minelab Safari > Whites V3i > Deus XP
Mikello napisał(a):
opi napisał(a):
... jeśli już akumulatorki są rozładowane, spectra po prostu zaczyna wariować i nie mogę go wyłączyć bo już nie reaguje.

Rozumiem że to czeski błąd, chciałeś napisać że nie możesz włączyć.

Nie, wszystko napisałem prawidłowo.
Podczas wariacji, nie można wyłączyć wykrywki, bo nie reaguje na przycisk "on/off". W każdym bądź razie zauważyłem to wcześniej. Od kiedy zwracam uwagę na stan naładowania i pozostałej energii, nie zdarza mi się doprowadzać do "awaryjnego" zatrzymania się i zmiany akumulatorków.

Mikello napisał(a):
w sprzęcie za prawie 7tysięcy, w którym powinno być wszystko.

Według mnie, producent Spectry, czyli firma Whites i tak dała od siebie dużo. Przez to, wiele osób głupieje widząc jak wiele można ustawić, bo sądzi, że to jest potrzebne do poszukiwań. Nie, nie jest potrzebne, ale ułatwia. I nie dałem za nią więcej niż 4k, co także uważam za zbyt wysoką cenę, ale cóż.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 kwietnia 2014, 23:30 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Witam, przerywam ciszę.Koledzy zapomniałem. Podpowiedzcie,jak pamiętacie.Chcę przestawić program fabryczny,ósmą pozycję, meteoryty na pozycję pierwszą wV3.To nie lenistwo.Studiowanie forum(spectra) zostawiam na zimowe dni.Szczerze,najlepszą nauką jest korzystanie z cudzych doświadczeń.Pozdrawiam wszystkich miłośników spectry Andrzej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 29 kwietnia 2014, 06:20 
Major
Major

Wchodzisz w Menu Expert -> Program ->Select -> Meteorite -> Wciskasz ENTER i tak go trzymając wciśnięty naciskasz strzałkę "do góry" przesuwając program w górę :)

:pa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 29 kwietnia 2014, 19:43 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Dzięki oto mi chodziło.Duże piwo się należy :zdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 czerwca 2014, 19:56 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Witam . Jestem od miesiąca nowym posiadaczem spectry v3i ze sprzętu jestem zadowolony, uważam że nie jest skomplikowany w ustawieniach na forum jest wystarczająco informacji by móc go ustawić by swobodnie szukać kolorowej drobnicy . Mi pasuje to że dużo informacji jest przekazywanych na wyświetlaczu a ja jestem wzrokowcem i tak lubię , deusem nie byłem pewny co kopie. Jednak waga i rozmiary spektry są znaczne .
Mam jednak pytanie jak spectrę ustawić pod szukanie militarki a dokładnie chodzi mi bym nie kopał gwoździ , kolega prosił mnie bym przeszukał mu pole bo ponoć jest tam w wiadrze zakopany pistolet , wiem też znam tych chistorji sporo ale są pewne poszlaki by je przeszukać. Prosiłbym o rady względem ustawienia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 czerwca 2014, 22:59 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Statyka lub tryb mieszany ale jak jest dużo śmieci w glebie to raczej sat 0 odpada, tym bardziej, że szukamy wiadra i pod warunkiem, że nie jest ono zakopane za głęboko. Sygnał będzie jak dzwon. Jak chcesz wykrywacz trochę znieczulić na powierzchniowe mikro śmieci typu skorodowane kawałeczki gwoździ i inne malutkie odłamki to nie używaj częstotliwości 22,5. Najlepiej użyj od razu 2,5 kHz, chyba, że chcesz przy okazji poszukać np monet, bo wtedy lepiej tryb mieszany i 7,5 kHz lub 3f i w dyskryminacji wyrzucić około 10 numerów poniżej zera.

Potestuj na wiadrze jakiego sygnału możesz się spodziewać w zależności od głębokości zalegania. Bardzo głębokie sygnały wykryje tylko statyk z sat ustawionym na 0.

Po co Ci ten pistolet? To będzie bezużyteczna bryła skorodowanego żelaza :cop

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 13 czerwca 2014, 09:27 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Mi on do niczego ale ten kolega się "nawiązał" i bym tam nawet nie szedł ale ponoć znajdują tam monety chodząc po polu . Nie interesuje się militarką typu bomby granaty karabiny , broń biała tak ,chodzę tylko na kolorową drobnice i raz kiedyś tylko włączyłem statyk w rutusie argo by zobaczyć co to jest ale nie załapałem zbytnio i dopiero teraz po kilkum latach wracam do tematu i na bagnety bym chętnie zapolował , kiedyś rutusem lub deusem wyciągnołem ładną pochwe z bagnetu z pierwszej wojny chodząc za drobnicą. Postaram się dziś lub jutro porobić testy z ustawieniami w ogródku . No i pora chyba na zrobienie poletka doświadczalnego bo bez tego o porządnym zrozumieniu wykrywacza cieżko .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 czerwca 2014, 00:03 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Na każdym polu są monety. Masz tam cos konkretniejszego? Jak nie czytałeś jeszcze to poczytaj instrukcję od vx3. Jest lepsza od tej którą powinieneś mieć. Będziesz wiedział trochę więcej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 czerwca 2014, 00:42 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Jeśli znajdują je wzrokiem to wydaje mi się ,że powinno ich tam być sporo , we wsi był kiedyś jakiś dworek i folwark ale nie wiem czy blisko tej działki. W moich terenach nie znajduje monet zbyt wiele ,średnio 3 na hektar.. na razie korzystam z programu coin&jewery według modyfikacji Foxa ale rx gain mam na 15 a nawet czasem tx boost włączam ale wtedy zbytnio się wzbudza od dotkniecia ziemi podczas przemiatania . Zaczynam rozumieć co spectra do mnie mówi , Rutus argo podobny był, chyba jest wzorowany na whitesie i z nim bardzo szybko się porozumiałem a po przesiadce na deusa było ciężko . Spectra bardzo dużo mówi o tym co jest pod cewką graficznie i to mi się bardzo podoba , w deusie to właściwie jest tylko id wyświetlany i nic więcej . Jednak nie twierdze że deus jest zły bo ma swoje zalety i pewnie jeszcze z nim wyjde ale v3i jest świetny . Po argo zastanawiałem się nad spektrą ale naczytałem się o tym że godzinami trzeba go ustawiać i się tego wystraszyłem a tam jak ktoś lubi to może ustawiać coś bo jest taka możliwość ale jak ktoś nie ma ochoty cały czas grzebać to nie musi.
Mam instrukcje do vx3 dostałem ją zamiast polskiej v3i :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 690 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 46  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]