Teraz jest czwartek, 18 września 2025, 22:10

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: XP GMP - dywagacje o kablach i dystrybutorach
PostNapisane: środa, 19 marca 2014, 11:18 
Generał Broni
Generał Broni

Witam,

Kupię XP GMP z cewką 27 cm (inna nie wchodzi w grę). Polscy dystrybutorzy mają gdzieś klientów, więc szukam na rynku wtórnym. Interesuje mnie egzemplarz jak najnowszy i w doskonałym stanie technicznym.

Wątek był pierwotnie w dziale giełda ale z uwagi na ciekawostki dotyczące kabli, został przeniesiony do działu sprzętu. Piotr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: XP GMP z cewką 27 cm
PostNapisane: środa, 19 marca 2014, 18:54 
Polscy dystrybutorzy właśnie chcą zaoszczędzić traumatycznych przeżyć sobie i klientom. Jak f-ma XP poprawi jakość przewodu cewki, usunie problem fałszywych sygnałów lub wprowadzi bezprzewodowość jak w Deusie to będziemy bardzo chętnie takie wykrywacze sprzedawać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 marca 2014, 18:59 
Generał Broni
Generał Broni

Szczerze pierwszy raz na tym forum uslyszalem o problemach z przewodem od tej cewki. Na czym polega problem? Ja osobiscie nigdy klopotow nie mialem, a pisanie o jakis falszywych sygnalach, no chyba, ze to jakies specjalne modele na Europe Wsch.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 marca 2014, 19:46 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Witam

Lipek zapytaj producenta czy to prawda, jesli tak to dlaczego nie wycofali ofert w innych krajach? Jesli nie to niech po prostu zmienia polskich dystrybutowow bo oczerniaja firme na najwiekszym polskim forum i przez nich moga stracic naprawde spora ilosc klientow.

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 marca 2014, 20:11 
Kapitan
Kapitan

Nie wiem o jakich problemach mówicie z przewodem .. ja mam nie całe 2 lata gmp v4 z cewką 27cm i jest bardzo stabilny, powiem więcej najstabilniejszy ze wszystkich detektorów jakie miałem i mam. Cewka kabel wygląda jak nowy i podobnie działa. Zastanawiam się nad sprzedażą z powodów osobistych.
W każdym razie można proponować cenę na pw . wykrywacz jest z bezprzewodowymi słuchawkami wartymi 300zł .
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 marca 2014, 20:18 
80-90% sprzedanych przewodowych wykrywaczy XP sprzedanych przeze mnie trafia do serwisu, w tym niektóre dwukrotnie, to nie jest oczernianie tylko fakty. Prawie wszystkie z powodu zgłaszynych przez klientów fałszywych sygnałów, związanych poruszeniem przewodu cewki. Dla porównania awarie Deusa czy Tesoro to tylko jakieś 1 - 3%. XP zostało o tym powiadomione i sprzedaż tych wykrywaczy została wstrzymana do momentu aż coś z tym zrobią.
Jeżeli ktoś chce kupić używane GMP to jest ich pełno na różnych portalach aukcyjnych polskich i zagranicznych.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 marca 2014, 20:26 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

do denara1 ...kolego czy mysmy sie nie widzieli na górkach w gdańsku ?? jesteś z elbląskiego denara czy zbieżność nicków ? a tak nawiasem czy znasz kogoś kto ma zbędna używaną cewkę DD blue max 3x6 cala w rozsądnej cenie ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 marca 2014, 20:35 
Pułkownik
Pułkownik

Denar1 napisał(a):
Jeżeli ktoś chce kupić używane GMP to jest ich pełno na różnych portalach aukcyjnych polskich i zagranicznych.

Na polskich aukcjach tego wykrywacza prawie nie ma , ja swój wystawiałem do sprzedaży jakiś czas temu a nic nowego od miesiąca tam się nie pojawiło a ludzie ciągle do mnie dzwonią czy może moja aukcja jest jeszcze aktualna... Na allegro nie ma obecnie ani wykrywaczy GMP ani nawet cewek do nich

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 marca 2014, 12:26 
Generał Broni
Generał Broni

Jakoś średnio chce mi się wierzyć, że 90% GMP wraca do serwisu na problem z kablem. Żaden z moich znajomych nie miał tego problemu, a wielu użytkuje ten sprzęt intensywnie i od nowości. Na forach jakoś też ludzie masowo nie zgłaszają tego problemu. A zapewne byłoby o tym głośno, jeżeli skala problemu jest tak wielka jak pisze Denar. Bardziej wygląda mi to na akcję podniesienia sprzedaży Deusa :)

GMP na polskich aukcjach pojawia się sporadycznie i od razu znika. Dość dziwne zjawisko jak na tak awaryjny sprzęt :lol:

W każdym razie oferta nadal aktualna!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 marca 2014, 12:31 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Na Deusie jest lepsza marża :).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 marca 2014, 12:57 
Kapitan
Kapitan

Też mi się wydaje:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 marca 2014, 18:45 
Generał Broni
Generał Broni

Mam XP Gmp od pół roku i xlt od 6 lat, a wcześniej Solaris 8 lat.
Do tej pory XP bez żadnych zarzutów. Pochodził na trudnych angielskich terenach z 40 godz i u nas z 90 godz .
Bardzo stabilny, zero fałszywych sygnałów....
sv.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 marca 2014, 19:37 
Porucznik
Porucznik

Również uważam iż kolega Denar próbuje "oczernić" GMP aby zwiększyć sprzedaż Deusa. Sam dzwoniłem do Denara chcąc kupić GMP, oczywiście GMP to zło najlepszy Deus jednak nie dałem się namówić i nabyłem GMP z drugiej ręki. Mam go już jakieś 1,5roku i tylko GMP bardzo intensywnie użytkowany zero problemów z cewką jak również z samym wykrywaczem. Stabilny zero obcych sygnałów no chyba że walniesz ostro w kamień czy drzewo. Wydaje mi się iż wątek powinien wylądować w dziale Detektory, magnetometry, radary, żeby inni użytkownicy mogli również wypowiedzieć się na temat rzekomych, wyssanych z palca problemów z cewką 27cm. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 marca 2014, 19:55 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

tanksiu napisał(a):
Sam dzwoniłem do Denara chcąc kupić GMP, oczywiście GMP to zło najlepszy Deus

Nie tak znowu dawno Deus to przecież było samo zło :). Ale opinia naszego dealera zmieniła się diametralnie gdy Deus pojawił się w jego ofercie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 marca 2014, 21:48 
Główny Administrator
Główny Administrator

Jestem posiadaczem drugiego już w swej karierze GMP i chyba trafiłem na ten 1% bezawaryjnych wykrywaczy XP :666
W Czechach ten model jest bardzo popularny i tam się tym detektorem zaraziłem.
Bywając na zlotach nie spotkałem się z opinią kolegi Denara.
Bardzo chwali te detektory dealer z Czech Mirek Kratochwil i nie potwierdza statystyki usterek GMP prowadzonej przez polskiego dealera.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]