Teraz jest czwartek, 14 sierpnia 2025, 15:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: DELTA 4000
PostNapisane: poniedziałek, 31 marca 2014, 12:06 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Deltę miałem prawie rok, 3 razy w serwisie 2 razy wymieniona elektronika i raz cewka. Serwis gwarancyjny jak najbardziej polecam.
Ten sprzęt sprawiał że z każda chwilą traciłem zapał do dalszych poszukiwań.
Nie polecam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 31 marca 2014, 21:00 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Dzięki.Coś mi się wydaję że trzeba głębiej sięgnąć do kieszeni i przytulić PROXIME :ups: -a kto zabroni biednemu bogato żyć.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 31 marca 2014, 21:00 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Kwaki napisał(a):
Trochę poczytałem o PROXIMIE WER5 ,ciekawy sprzęt w miarę uniwersalny tylko jakie cewki na kolor-militarke. DELTE nadal biorę pod uwagę,ale ciągle szukam "mojej miotełki" :?

Cewka może być standart, no i 29 - tka oczywiscie ale jest cieższa ale i głebsza....ja także podchodziłem do proximy z dystansem,ale mój znajomy który biega z proximą kopie przy mnie takie fanty ze mi gały wylazły ostatnio...tylko jest warunek - stabilność.Proximce musi podpasowac teren..tzn. brak nadmiernych zakłóceń wtedy jest kosa....zreszta tyczy sie to pewnie większości wykrywek...a o delcie zapomnij od razu :1
Delta i proxima sa w podobnej cenie :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 31 marca 2014, 21:32 
Generał Broni
Generał Broni

Kwaki napisał(a):
Trochę poczytałem o PROXIMIE WER5 ,ciekawy sprzęt w miarę uniwersalny tylko jakie cewki na kolor-militarke. DELTE nadal biorę pod uwagę,ale ciągle szukam "mojej miotełki" :?
  • Jeśli głównie pola, a więc kolor - DD29. Na bardzo zaśmiecone dobrze jest mieć drugą, CC23 lub CC24.
  • Jeśli kolor i militarka - tak samo, choć optymalnie byłoby DD29 + któraś z koncentrycznych.
  • Jeśli głównie militarka w lasach i innych ugorach to któraś z koncentrycznych - albo małe: CC24 (koło) czy CC23(elipsa), albo duża CC29. Tu zdania są podzielone. Przy czym DD29 militarkę też pociągniesz, tyle, że zwykle (średnie i małe mineralizacje gruntu) będzie trochę płytsza od CC29.
Ewentualnie używane Argo. Tak bym powiedział.
Odnośnie Proximy - możesz popatrzeć też na forach rutusowych, np. tam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 kwietnia 2014, 20:25 
Kapral
Kapral

Delta nie jest zła jak trafisz na dobrą sztukę bo Delta Delcie nierówna miałem i się przekonałem, praktycznie w tym samym przedziale cenowym masz EuroTeka Pro i EuroAce .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 kwietnia 2014, 21:15 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Już mam jakiś obraz sytuacji :) . Wracając do PROXIMY i jej cewek : - na ile są wytrzymałe pod względem mechanicznym,czy osłony to konieczność czy tzw dmuchanie na zimne. W niektórych wykrywkach to wręcz konieczność.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 kwietnia 2014, 22:03 
Generał Broni
Generał Broni

Cewki Rutusa są BARDZO wytrzymałe mechanicznie - można nimi tłuc nieomalże jak siekierą (czego oczywiście nie polecam... ;)), ale na pewno nie boją się kamieni, zamarzniętej ziemi, ciężkiego błota, drzew czy malin i jeżyn... Ja swoich od dwóch lat nie oszczędzam i generalnie poza zadrapaniami nic szczególnego się nie dzieje...

W związku z powyższym żadnych osłon na rynku nie ma...

Rzuć sobie okiem tam - poczytaj o zasilaniu i obsłudze oraz FAQ, żeby mieć długie i szczęśliwe życie z Rutusem, gdybyś się na niego zdecydował finalnie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 7 kwietnia 2014, 21:28 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Dziękuje wszystkim za porady i opinie. Po przeczytaniu różnych opinii o wykrywkach na tym i innych forach zdecydowałem się na ..... RUTUSA ARGO z cewką DD. Już do mnie jedzie :) . Nie omieszkam podzielić się swoją opinią co do sprzętu no i może fantami. Pozdrawiam i życzę udanych wypraw :1

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]