Teraz jest niedziela, 24 sierpnia 2025, 09:56

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wykrywacz stabilny - bez wodotrysków
PostNapisane: czwartek, 3 kwietnia 2014, 20:05 
Generał Brygady
Generał Brygady

ADAM2 napisał(a):
Nie bój się Etraca .Wbrew temu co tu się pisze jest on bardzo prostym wykrywaczem.

Absolutnie sie nie boje,sam mialem kiedys FBS-a {troche nizszych lotow-QUATTRO} a jestem extremalnie cierpliwy co do wykrywaczy,jedynie czego sie boje to jego ceny,chociaz uzywki sa juz po ok.3500-3900 zlociszy,to dla mnie i tak duzo. :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 kwietnia 2014, 12:03 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

miniu napisał(a):
wyrwigrosz napisał(a):
Dzięki za wskazówki.

Propointera garretta już mam, więc z namierzaniem nie będzie tragedii.

Czytam sobie teraz jeszcze o różnych częstotliwościach cewek i muszę po nabraniu wiedzy zastanowić się na ile jest mi to potrzebne. Bo w przypadku kompletu z terką i cewek 18,75kHz mogę się nieco ograniczyć. Deus ma z kolei możliwośc przełączania częstotliwości ale też swoje minusy itp. Szkoda, że nie zrobili do niego też jakiejś snajperki typowej. Pewnie by kosztowała z 800zł i biła rekordy popularności:)

Postaram się doedukować. Po dzisiejszym dniu jestem o wiele "mądrzejszy". Daję w cudzysłowie bo wiadomo... im człowiek więcej wie, tym ciężej podjąć decyzję:D

Teoretycznie zawsze moge poświęcić kilk astóek na stratę wartości i wziąć obie... pochodzić na zmianę... porównać i sprzedać tę co nie podejdzie:) ale to lekki hardcore

Dwie wykrywki na raz... tez bym tak chcial :h

No i pokusilo mnie. Byla okazja i zamowilem F75ltd aby sie przekonac, ze na pewno go nie chce... Wniosek - na pewno go nie chce:) w poniedzialek przyjdzie Deus z panelem. Kolega ma xterre (swiezy nabytek) wiec sobie porownam.
Fisher na poletku kolo domu super weszyl drobne kolorki ktore zakopalem ale mimo porad i godzin czytania o tym modelu, jest dla mnie zbyt "rozmowny".
Przyjdzie mi wystawic go ja sprzedaz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 kwietnia 2014, 13:55 
Generał Brygady
Generał Brygady

Niezle przebierasz :D Ja to tylko skarpetkami moge tak zonglowac :lol: :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 kwietnia 2014, 14:31 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

MXT Pro
prosty, gleboki, stabilny

cewki 10"dd, lub 9,5" na codzien
jednak ja wole 12" lub 13"DD detecha

Tyle w temacie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 kwietnia 2014, 15:18 
Pułkownik
Pułkownik

[/quote]Fisher na poletku kolo domu super weszyl drobne kolorki ktore zakopalem ale mimo porad i godzin czytania o tym modelu, jest dla mnie zbyt "rozmowny".
Przyjdzie mi wystawic go ja sprzedaz[/quote]
Dla mnie ta "rozmowność" to zaleta.Chodząc na 0 dyskryminacji,ciągle słyszę żelazo w tle,a każde większe skupisko żelaznych odłamków w glebie o czymś świadczy.W ten sposób jestem w stanie dokładnie zlokalizować gdzie stała np. stara chałupa,szła droga przez pola itp.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 kwietnia 2014, 19:28 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

seimitar napisał(a):
Fisher na poletku kolo domu super weszyl drobne kolorki ktore zakopalem ale mimo porad i godzin czytania o tym modelu, jest dla mnie zbyt "rozmowny".
Przyjdzie mi wystawic go ja sprzedaz[/quote]
Dla mnie ta "rozmowność" to zaleta.Chodząc na 0 dyskryminacji,ciągle słyszę żelazo w tle,a każde większe skupisko żelaznych odłamków w glebie o czymś świadczy.W ten sposób jestem w stanie dokładnie zlokalizować gdzie stała np. stara chałupa,szła droga przez pola itp.[/quote]
Spoko... ale deusem tez mozna sie taknustawic. Problem fishera polega na tym, ze ciezko go ustawic tak aby tego nie slyszec. Chyba ze swiadomie zrezygnujesz z zasiegu.
Bardzo powazny problem byl tez z ustawiwniem sie pod grunt. No i przy liniach dyskoteka mimo ustawienia sie na odpowiednia czestotliwosc i przycieciu dyskrymy pomiedzy 5 a 15 czyli niby tej najstabilniekszej. Dalo rade tylko ja de pobiegac i 75 czulosci. Oczywiscie dalej w pole juz bylo lepiej a bardzo daleko w polu juz mozna bylo na bp biegac. Ale fastgrab w tym modelu to jakas porazka. Reczne ustawianie tez ciezko opanowac. Na wysoko zmineralizowanej glebie latalem.
Z tyk fisherem to jak z laska... wzialem na 24h w obroty i grzecznie podziekuje za znajomosc hehehe

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 kwietnia 2014, 21:08 
Pułkownik
Pułkownik

No i dobrze zrobiłeś.Skoro między wami nie zaiskrzyło,to po co się męczyć :1 Ta laska nie jest dla wszystkich.Jest trochę wyszczekana,i kapryśna,ale jak dasz jej szanse,okiełznasz,i odpowiednio ułożysz,odwdzięczy ci się na każdej randce,dużą ilością głębokich...dołków :luv Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 14 kwietnia 2014, 05:34 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

weźmiesz xterre z bajerami a mógłbyś dołożyć parę zł i kupić e-traca, różnica w głębokości duża. To albo deus. O innych sprzetach bym nie rozmawiał nawet :D , no może optima jeszcze

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 14 kwietnia 2014, 11:39 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

seimitar napisał(a):
No i dobrze zrobiłeś.Skoro między wami nie zaiskrzyło,to po co się męczyć :1 Ta laska nie jest dla wszystkich.Jest trochę wyszczekana,i kapryśna,ale jak dasz jej szanse,okiełznasz,i odpowiednio ułożysz,odwdzięczy ci się na każdej randce,dużą ilością głębokich...dołków :luv Pozdrawiam.

No pogoniłem ją ale przez chwilę zastanawiałem się... czy nie zrobić tak, że bym zatrzymał... a XP tak na boku:) i dla urozmaicenia sobie zmieniał... ale jednak szkoda mi było kasy.

Już się w domu (bo pada) pobawiłem Deusem i jestem wniebowzięty:) jak będzie podobnie zaskakiwał na polu... to chyba naprawdę wart swojej ceny w każdym calu.
Xterkę w najbliższych dniach jak będzie pogoda sobie w terenie porównam. Kolega ma urlop więc nie będzie problemu z wypadem.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]