Teraz jest piątek, 12 września 2025, 13:24

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wizytówka dla właścicieli gruntów
PostNapisane: środa, 26 marca 2014, 20:49 
Pułkownik
Pułkownik

A okazja do pogawędki tak. Chodziłem kiedyś u gościa jak pole orał ,oczywiście pozwolił ale zrobił ze trzy koła ciągnikiem i stanoł bo nie mógł orać jak ja coś kopałem :) i chodził ze mną.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 marca 2014, 11:26 
Ja też chodzę i sie pytam właścicieli o możliwość pokopania.Niedawno dostałem zgodę na 17hektarów.zajmie mi to pewnie z 2 tyg.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 31 marca 2014, 18:09 
Generał Broni
Generał Broni

Ja kiedyś po nocach robiłem jedno pole bo blisko miasta,maskowanie bajery pełna konspiracja aż kiedyś jadę sobie prze to pole w dzień a tam rolnik coś przy ursusie majstruje podchodzę i pytam się czy można sobie pochodzić z wykrywaczem,okazał się bardzo miłym człowiekiem,pozwolił i powiedział które jego pola i miał prośbę aby w siane nie wchodzić .O dej pory chodzę polami przy mieście oczywiście po zbiorach, idzie tamtędy droga gdzie chyba całe miasto na spacer wychodzi z psami tylko one potrafią dokuczać a tak nikt już na mnie nie zwraca uwagi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 kwietnia 2014, 22:04 
Kapitan
Kapitan

Ja z racji wykonywanego zawodu i swiadczonych usług przez moją firmę często mam kontakt z rolnikami.Staram się ich zjednać w różny sposob.Robię to szczerze,nie jestem fałszywy .Zjednałem sobie wiele ludzi .Teraz gdy zajadę jestem proszony na kawę ,po poszukiwaniach zdarza się ,że nawet na obiad.Nawet poproszono mnie na weselę.Zawsze jak jadę pochodzić,równiż znajdę chwilę na rozmowę,jak mam kierowcę czasami porozmawiamy przy czymś mocniejszym.Wysłucham ich problemów,doradzę,czasami załatwię jakieś sprawy.Ja ich szanuję ,a oni mnie.Nie wiem na które wchodzić i kiedy te olbrzymie łąki i pola przeszukam. :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 kwietnia 2014, 21:25 
Plutonowy
Plutonowy

A jaki to zawód jeśli można wiedzieć? bo na pewno nie komornik :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 3 kwietnia 2014, 07:02 
Kapitan
Kapitan

KrzychuBiały napisał(a):
A jaki to zawód jeśli można wiedzieć? bo na pewno nie komornik :lol:

"na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! nie komornik.Zawód techniczny. :P

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 14 kwietnia 2014, 17:56 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Jeśli nie komornik, a zawód techniczny, to może budowniczy komórek :)

Relacje z rolnikami są bardzo ważne. Czasem browarek w bagażniku też otwiera nowe miejsca.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 14 kwietnia 2014, 21:00 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

też napiszę w temacie

jestem między lasami na nieużytku - od lat widać nie uprawiane

podjechała kobieta starsza wiekiem na rowerze i już z daleko się drze że co tu robię itp [ gdzie ja miałem szukać właściciela jak blisko brak zabudowań ?] i dzwoni podobno na policję

cóż mój ruch to powolny odwrót , coś tam kłapała - bo jak mogę opisać to ,,wlezenie '' na mnie
generalnie , albo takie rejony albo nie wiem bo co trochę napotykam się na odmowę pozwolenia pochodzenia

więc różnie z tym bywa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 4 maja 2014, 21:53 
Szeregowy
Szeregowy

hajtman napisał(a):
Pamiętaj,że tam gdzie podałeś swoją lokalizację mieszkają ludzie o bardzo silnym poczuciu, ich własności.Podejrzliwi i uparci.Bardzo trudno się z nimi negocjuje.Przerabiałem to jeszcze w latach 90-tych.Browarek plus czekoladki :lol: .
Ja tam proponowałem od razu półlitra ,a i tak musiałem nieraz odejść z kwitkiem.
Wizytówka to na nic wydatek,chyba że chcesz mówić "furwa" bo zanim wytłumaczysz kto to jest ekolog i że nie będziesz się przykuwał do ich drzew,to możesz już być potraktowany siłowo, a nawet psami poszczują.
Tam w tym regionie, tylko cierpliwość i umiejętność prowadzenia negocjacji,a najlepiej jak masz już jakiegoś obłaskawionego tubylca,który za ciebie poręczy ;)

Powodzenia Ci życzę.

Fajna lektura :) Tak czytam,czytam i mam polew jak nigdy :D Tak trzymać :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 maja 2014, 12:32 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Witam doświadczonych kolegów.
Chciałem się podzielić swoim niedawnym doświadczeniem w kontaktowaniu się z posiadaczami poniemieckich gospodarstw w Zachodniopomorskiem. W 99% naród jest świadomy tego, że w ziemi mogą być ukryte przeróżne cacka i na propozycję "przeczesania" terenu reagują bardzo negatywnie. Podczas majówkowego wypadu z przyjacielem udało nam się namówić na "współpracę" zaledwie jednego posiadacza ziemskiego i to tylko dlatego, że użyliśmy środków zmiękczających.... (Namysłów-polecany przez znawców!).
Wizytówka zaprezentowana na wstępie wątku jest moim zdaniem słabym argumentem - może dopisek: BOMB SQUAD byłby bardziej przekonywujący, ale w tym przypadku oczywiście byłoby to zbytnim nadużyciem :cop
Pozdrawiam :1

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]