Teraz jest piątek, 22 sierpnia 2025, 19:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Rutus ARGO 3.0 z sondą DD 29 cm
PostNapisane: piątek, 28 marca 2014, 22:58 
Major
Major

Witam Rutus ARGO 3.0 z sondą DD 29 cm właśnie dzisiaj złożyłem zamówienie na wtorek ma dojść. Mam pytanie czy ten model będzie wart tej ceny, czy ta cewka jest dobra?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Rutus ARGO 3.0 z sondą DD 29 cm
PostNapisane: piątek, 28 marca 2014, 23:07 
Specjalista
Specjalista

Wcześniej trzeba było się nad tym zastanawiać ;) zależy czego chcesz szukać :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 marca 2014, 23:27 
Generał Brygady
Generał Brygady

Najpierw kupujesz,a dopiero pytasz :?
Ja mam identyczny zestaw,i nie narzekam.Jeżeli lubisz drobny kolor i grubszą militarkę dobry wybór,chociaż do głębokich wykopów najlepsza cewka 29CC.
Jeśli chcesz biegać tylko za drobnicą moniaki,guziki,biżuteria itp,lepszym wyborem byłby sprzęt wysokoczęstotliwościowy stworzony do tego typu zadań.
Ja po polach chodzę z Argo tylko na filtrze 4-go rzędu i wyniki całkiem dobre,mam często porównanie w terenie do Garretta At Pro i wyniki są bardzo podobne.
Ogólnie Argo z 29DD bardzo dobry sprzęt za te pieniądze,w razie problemu idealny serwis gwarancyjny i pogwarancyjny :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 marca 2014, 23:38 
Major
Major

Długo myślałem nad wyborem najpierw miał być ver.3.0. ale niestety nie mieli na stanie i zdecydowałem się na Rutus ARGO 3.0 z sondą DD 29 cm to był mój max jaki mogę dać. Jeszcze zawsze można zmienić decyzję dopiero mają wysłać w poniedziałek a płatne przy odbiorze. Co do szukania nie jestem wybredny ale nie chodzi mi o głębokie kopanie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 marca 2014, 00:06 
Generał Broni
Generał Broni

Hm, wybór ogólnie dobry, ale prawdę mówiąc, jeśli jesteś zainteresowany głównie drobnicą kolorową, to raczej przeznaczona do tego celu Optima Rutusa z cewką DD29 byłaby bardziej wskazana. Korzystając z trybu mix można też spokojnie kopać niezagłęboką militarkę. No, ale wybór twój.

Popatrz na forach rutusowych, np. http://rutusowiec.likesyou.org/ a propo zasilania - - zasilanie w Rutusach jest bardzo istotne, żeby mieć spokojną głowę i ogólnie frajdę z łażenia z detektorem. Tu też trochę na te tematy było ostatnio pisane.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 marca 2014, 00:07 
Generał Brygady
Generał Brygady

Proponuję przez weekend poczytać tematy dotyczące Argo najlepiej z cewką 29DD i testy sprzętu.
Jak mało Ci tematów na naszym forum,wpisz w wyszukiwarkę Rutus info,i czytaj do woli.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 marca 2014, 00:19 
Major
Major

Dzięki Panowie poczytam i mam nadzieję że będę zadowolony z wyboru w sumie już się nie mogę doczekać ale jakoś do wtorku wytrzymam i raczej już zamówienia nie będę zmieniał jak to się mówi pierwszy wybór najlepszy. Jeszcze raz dziękuję w razie pytań będę pytał na forum. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 marca 2014, 00:42 
Generał Broni
Generał Broni

Z wszelkimi testami i porównaniami to radził bym ci zachować przysłowiowy "spokój i długie ruchy". Można to czytać i oglądać, ale trzeba mieć świadomość, że większość jest w mniejszym lub większym stopniu ułomna. Funkcjonalność sprzętu i to, czy odpowiada ona twoim potrzebom i możliwościom opanowania oraz posługiwania się sprzętem - to jest najważniejsze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 marca 2014, 19:39 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Cytuj:
Dzięki Panowie poczytam i mam nadzieję że będę zadowolony z wyboru w sumie już się nie mogę doczekać ale jakoś do wtorku wytrzymam i raczej już zamówienia nie będę zmieniał jak to się mówi pierwszy wybór najlepszy

Jestem pewien że będziesz zadowolony, i Argo z dużą to dobry wybór, prawda że Optima jest przystosowana do drobnicy jednak Argo niewiele mu ustępuje, jednak można z nim zrobić trochę więcej, jest bardzo uniwersalny.
Mam go przez kilka lat i gdyby przyszło jeszcze raz wybierać to bez chwili wąchania wybrał bym go ponownie. Musisz uzbroić się tylko w cierpliwość poczytać instrukcje a później praktyczne porady dla początkujących i będziesz wiedział prawie wszystko, tutaj znajdziesz wiele dla nowych posiadaczy argo >> http://www.rutusowiec.likesyou.org/showthread.php?tid=8

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 marca 2014, 20:14 
Major
Major

Dzięki studiuję do wtorku mam czas a potem praktyka mam nadzieję iż uda mi się w pełni opanować sprzęt. Super słyszeć że sprzęt jest dobry i na pewno będę miał jeszcze pytania więc zapewne będę jeszcze konsultował się w tej sprawie. Na razie wielkie dzięki za wszelki wskazówki. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 3 kwietnia 2014, 20:01 
Major
Major

czarny12 napisał(a):
Dzięki studiuję do wtorku mam czas a potem praktyka mam nadzieję iż uda mi się w pełni opanować sprzęt. Super słyszeć że sprzęt jest dobry i na pewno będę miał jeszcze pytania więc zapewne będę jeszcze konsultował się w tej sprawie. Na razie wielkie dzięki za wszelki wskazówki. Pozdrawiam

Witam ponownie . Otrzymałem we wtorek sprzęt i od razu była próba na polu, trochę złomu wyszło. Wczoraj troszeczkę lepiej kilka łusek monetka(nic specjalnego). Mam prośbę może ktoś z Was poleciłby mi jakieś ustawienia na las- pole których sam używa,które bym mógł wypróbować ponieważ nie jestem pewien czy dobrze kombinuję z ustawieniami

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 17 kwietnia 2014, 22:35 
Chorąży
Chorąży

Sam niedługo mogę być posiadaczem rutusa Argo. Jeżeli przeglądałeś fora, to pewnie zetknąłeś się z wypowiedziami, które sugerują stworzenie własnych ustawień.

Poczytaj to: http://www.rutus.info/showthread.php?tid=750, a następnie kombinuj :h

No ale żeby nie przynudzać, to wpiszę ustawienia na las, jakie znalazłem w internetach (ale próbuj nie wbijać takich samych ustawień jakie podam- przeczytaj przede wszystkim tekst, który Ci wkleiłem, a następnie wedle własnych oczekiwań oraz obserwacji edytuj ustawienia kosiarki :666 )

Filtr: Relikt
Szybkość 16
Maskowanie 3
Korekcja 0
Dyskryminacja -90 (militaria)
Czułość 40-45

Ale tak jak wyżej wspomniałem- zaprzyjaźnij się ze swoim Argo, słuchaj co ma do powiedzenia, i sugeruj mu zmiany :1

Powodzenia!

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]