Teraz jest niedziela, 29 czerwca 2025, 18:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Deus XP słuchawki czy panel?
PostNapisane: środa, 9 kwietnia 2014, 20:02 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

E tam Panowie, wiadomo że ma regulację głośności ale chcąc lepiej słyszeć chodzi się na MAXA .... ;)
Fajny bajer to wskaźnik który określa czy to metale kolorowe, czy żelazo .... miłe ...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 kwietnia 2014, 08:55 
Podporucznik
Podporucznik

Mam jeszcze pytanie odnoście Deus XP --czy jest duża różnica po między panelem/słuchawkami , cewką 9" z większą (przepraszam nie znam się na Deus) ?!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 kwietnia 2014, 11:06 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Nic z twojego pytania nie rozumiem. Ułóż to sensownie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 kwietnia 2014, 11:33 
Sierżant
Sierżant

Najkrócej: w każdej wersji masz 10 programów fabrycznych z różnymi ustawieniami (zestawienie w instrukcji na s.50). Różnica polega na tym, że
w wersji z samymi słuchawkami nie zmienisz ustawień: IRON LEVEL, REACTIVITY, SILENCER, TXPOWER, AUDIO RESPONSE, NOTCH. Natomiast możesz zmieniać: CZUŁOŚĆ, DISC, GRUNT, CZĘSTOTLIWOŚĆ, LICZBE TONÓW I GŁOŚNOŚĆ. Czyli w słuchawkach nie masz pełnej kontroli nad ustawieniami, bo musisz korzystać z ustawień fabrycznych. Mam nadzieję że trochę rozjaśniłem.
Co do cewek, to przeważa opinia że na drobiazgi różnica w zasięgu jest minimalna 1-2 cm. Jeśli chodzisz głównie na zaśmieconych miejscach, to lepsza będzie 9, bo ma mzd lepszą separację na drobiazgi. Do biegania po dużych i w miarę czystych polach, lasach, bierz 11.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 kwietnia 2014, 11:54 
Podporucznik
Podporucznik

Jest różnica bo z moich obserwacji wynika że za głębokość wykrywania odpowiada głownie dyskryminacja i reaktywność (tu także regulujesz wyciszacz z tym że on odpowiada ogólnie mówiąc za wycięcie krótkich dźwięków - komfort pracy), wzmocnienie dźwięku też się przydaje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 kwietnia 2014, 13:39 
Podporucznik
Podporucznik

DZiękuję za rzeczowe i sensowne naświetlenie tematu.
Nie posiadam Deus XP , jednak interesuje mnie ten wykrywacz, sam w sobie jest ciekawy i myślę że jest wart tych pieniędzy !!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 kwietnia 2014, 19:25 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

ja świeżo nabyłem zestaw R.C czyli bez słuchawek. Tutaj moje pytanie odnośnie słuchawek przewodowych. Czy ich wielkość wpływa jakoś drastycznie na spadek poboru energii? Mam np. fajne duże słuchawki nauszne... czy jak podłącze je pod panel to wyssają z niego baterie w jakimś szybszym tempie niż np. takie mniejsze ala garrett??? Lub ewentualnie... czy nie zainwestować w jakieś takie douszne?

Dużo szukałem informacji na temat jaką wersję wybrać i zdecydowanie tak jak tutaj też koledzy piszą, panel to podstawa. Dodatkowo słuchawek bezprzewodowych nie wziąłem ponieważ 3 elementy na akku to już zdecydowanie za dużo:) poza tym... mam zamiar panel nosić na ręku, więc ta bezprzewodowość to byłby przerost formy nad treścią...

Jedyne co mnie właśnie martwi, to bateria.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 kwietnia 2014, 22:55 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Prawie 4 lata używam Deusa i akumulatory wymieniłem dopiero w jednym elemencie, pozostałe dwa będą jeszcze prawdopodobnie długo działać. Na setki sprzedanych Deusów było tylko kilka wymienionych akumulatorów. Wystarczy przed wyjściem sprawdzić poziom naładowania i doładować. Dla pewności można się zaopatrzyć w ładowarkę samochodową, awaryjną czy do smartfona.
Po tak długim czasie używania słuchawek bezprzewodowych WS4 byłoby mi bardzo trudno wyobrazić sobie powrót do słuchawek przewodowych, to już są po prostu inne czasy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2014, 22:57 
Porucznik
Porucznik

chłopaki jeszcze małe pytanko. Mój deus juz do mnie jedzie z panelikiem :) a teraz pytanie jeśli chodzi o torbę? jakich plecaków, toreb używacie do tego? i które etui wybrać? czy to na ręke czy zwykłe silikonowe?:) pewnie jeszcze bede mial troche pytań jak sprzet juz dotrze;d bo niestety bez instrukcji:D chyba ze ktorys z kolegow ma gdzies i wysle na maila;d

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2014, 23:15 
Generał Broni
Generał Broni

Co do instrukcji, to masz w necie, plus pouczający wątek na forum. Gwarantuję mały zawrót głowy ;)

Jeśli chodzi o plecak, albo torbę ... jakie to ma znaczenie w czym go będziesz nosił ? Może być reklamówka z Netto. Ma być dla Ciebie wygodnie.

Etui, silikonowe bym olał, zbędny gadżet dla mnie. Zawsze możesz zaopatrzyć się w strunówki i dawać z panelem na sztycę. Tanie i praktyczne rozwiazanie. Jak masz dostać goły panel to lepiej zainwestuj w skórzany z zapinką. Dobre do przechowywania i zapinkę możesz sobie dowolnie gdzieś czepiać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2014, 23:21 
Porucznik
Porucznik

az tak bardzo sprzet skomplikowany? z technologią mozna powiedziec ze jestem na Ty :) mialem terre 705 i at pro ale to raczej malo skomplikowane sprzety

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2014, 23:33 
Generał Broni
Generał Broni

Oj, nie to miałem na myśli, bez przesady, dasz radę :D Potraktuj go jak dobrego rasowego konia ... tyle tylko, że Ty będziesz musiał go ujeździć. Fabryczne programy to za mało, ale to inny temat...

Powodzenia :pa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2014, 23:43 
Porucznik
Porucznik

spoko ja na fabrycznych nie chodze, wole sprzet ustawic pod siebie co by nie omijac za duzo;d dzieki i pozdro. Mam nadzieje ze odstawie at pro;)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]