Teraz jest poniedziałek, 29 września 2025, 13:26

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Festung Breslau
PostNapisane: piątek, 15 kwietnia 2005, 00:37 
Kapral
Kapral

Festung Breslau wielka twierdza broniona przez potężny garnizon takie walki,wielu poległych a tu nic.....cisza na morzu żadnych informacji wątków itp.Książki już są niewystarczalne w takim stopniu.Żadnych namiarów pusto trujkat bermudzki?Albo obóz przymusowej pracy koło pafawagu teren Archimedesu i co brak danych jak to jest?Gdzie to jest?Czy "w ogóle" piszemy oddzielnie!!! - błąd ortograficzny!!! jest?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 15 kwietnia 2005, 01:05 
Kapral
Kapral

Ten obóz przymusowej pracy polaków jest na terenie ........prześmigałem z kolegą pobliskie laski i tylko jedna łuska ,butelka,kawałki drutu kolczastego i to wszystko......ale jeszcze był jeden sztrzał sygnał pod drzewkiem kopiemy i skrytka,kopiemy dalej mija 1....2....godzina wyciągamy beczke ,kanke.wszystko pokryte papą otwieramy środek serce mi wali coraz bardziej .........A tu nagle puuff......pusto nic .Skrytka była skrytką tylko że zrabowana albo dopiero przygotowaną.to samo w innym miejscu kopalismy od 2 wnocy do 6 rano żeby ludzie sie nieczepiali.Wyciągamy niby beczke i w srodku kawałki starego zegarka i młotek! :-)dodam to że kopałem w miejscu prawdopodobnie byłych barakuw dla więżniów.Czy ludzie tak dokładnie oczyczszczali teren po wojnie gdzie to zwozili to jest odwieczny dylemat?!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 15 kwietnia 2005, 15:03 
Porucznik
Porucznik

http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=174449

to w miare spokojne miejsce , ogólnie w centrum nie opłaca się kopać ze względu na sensacje :cop :cop .
Ale pewnie warto by było. Jeśli chcesz pokopać w spokoju -- spójrz na wątek z odkrywcy zapraszamy.
Jeśli interesują cie "skrytki" to w mieście najlepiej mieć chody w firmach budujących w centrum . Choć największymi skarbami jakie spotkałem na Legnickiej były słoiki z zaprawami w piwnicach i kilka tablic. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 16 kwietnia 2005, 14:17 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Wiesz jak chcesz pare miejscoek w północnym Wrocławiu to zgłoś sie na priv ,to sie troche powymnieniamy(miejscowkami)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 17 kwietnia 2005, 19:49 
Porucznik
Porucznik

dziś sensacje :cop dotarły nawet na takie zadupie jak Piskorzowice czas chyba znaczkami sie zająć :wq

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 23 kwietnia 2005, 23:39 
Kapral
Kapral

Witam znowu.
Mało osób zainteresowanych temacikiem tak bużliwym czy co?
Dzięki że wypowiedzieliście się na temat , który jest wciągający i tajemniczy .Ciągle mnie trapi. :cop troszke przeszkadzają poszukiwczą.Ale są wyjątki.Mój kolega miał taki przypadek:Dzien dobry starszy ble...ble...ble.Co pan tu robi?Szukam skarbów.Jakich ?
Różnych.Można zobaczyć jakich ?(kolega pokazuje guzik i miedziany pierscionek kilka pfenningów)! :cop się zainteresował i niewiecie co?
Pozwolił kopać i przygłądał się temu ale powiedział żeby zakopywać bo ludzie ble...ble!Wiecie co mają na ten temat. :)
Dozobaczenia i miłych sygnałów w słuchawkach. :za

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 1 maja 2005, 15:29 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

OK dzisiaj bylem na poszukiwaniach ,znalazlem nowa miejscowke i tu pojawia sie problem bo potrzeba trzeciego (teren jest za duzy dla mnie i brata a i chaszcza sa straszne..) teren jest niekopany a zapowiada sie dobrze na militaria wszystkich zainteresowanych prosze o kontakt na miala (b.o.s.w@interia.pl) priva lub GG 6694744 lub 6506739

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 3 maja 2005, 12:35 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

no i oczywiscie dzilimy sie wykopanymi fantami :)

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]