KrisssK napisał(a):
Odnoszę wrażenie, że wclan chciał powiedzieć, że podczas takich zakupów najniższa cena to nie wszystko. Istotne jest też atmosfera w jakiej dokonuje się zakupu. Jeśli klient zaczyna odczuwać, że staje się intruzem zakłócającym spokój Pana Dealera (co w kontaktach z firmą Denar nie jest trudne do wyczucia) albo zawraca d..ę jakimś tam rabatem to przy zakupie o wartości ponad. 5tys. te 100zł więcej nie ma większego znaczenia i właśnie z przekory wclan zakupił Deusa u innego dealera.
A tak na marginesie chciałbym zauważyć, że sprzedaż wykrywacza za ponad 5tys. poprzez Allegro obarczone jest prowizją obliczaną wg wzoru: 94 zł plus 0,5% kwoty powyżej 5000zł. Czyli w zasadzie rabat w wysokości 100zł przy zakupie bez Allegro nie powinien być dla takiego dealera żadną łaską bo i tak tę kwotę będzie musiał oddać. Zgadza się czy nie?
Musze sie zgodzic. Atmosfera w vikingu nie zachwyca... Ale wole byc traktowany sucho i biznesowo jak petent niz jak intruz gdzie glupio mi o cokolwiek zapytac czy sie poradzic bo traktowany jestem jak jakies zlo konieczne. Kupilem w piatek w vikingu deusa r.c. mimo iz jest drozszy a gwarancja krutsza
Niestety pozostale sklepy nie maja deusow. Najbardziej zaluje, ze go nie ma mocny sygnal. To jedyny sklep, gdzie koles rozmawia z Toba jak z kolega z "pola" i widac, ze to bardziej hobby niz biznes. Moze tylko dlatego, ze to w miare nowy sklep... Moze za jakis czas "sie stoczy". Kolega kupowal zejsze w l.techu i rowniez bylo milo z doradztwem, obsluga itp. Fakt ze takie dretwe podejscie do klientow w pozostalych przypadkach nie doprowadzilo do upadku firmy ma jedno imie: monopol... (No... Brak szerszej konkurencji). Nisza jest... Wystarczy ktos z kasa i zdrowym podejściem i moze zamiesc rynek. Jakis entuzjasta z hajsem:)
Wiem, ze wielu potępi moja decyzje jako ze nie szanuje pieniedzy itp. Ale kasa to nie wszystko... A gdyby kazdy mial takie podejscie to rynek by wymogl na handlarzach bardziej przyzwoite podejscie do klienta o cenach nie wspominajac.