Teraz jest środa, 16 lipca 2025, 23:35

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 374 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wady fabryczne wykrywaczy, złe serwisy, gdzie nie kupowa
PostNapisane: piątek, 21 marca 2014, 18:20 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Problem jest głębszy po prostu często sami dealerzy zaniżają ceny... i jak przychodzi do zdjęcia wysyłki to się okazuje, że nie ma już spodziewanego zarobku. Taka druga strona medalu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 marca 2014, 21:54 
Moderator
Moderator

Wclan, tu się z Tobą zgodzę: Denar niepotrzebnie rozmawia o rabatach, zwłaszcza że nie Ty pierwszy odebrałeś to "kilka złotych" z niesmakiem. Wystarczyłoby poprosić klienta, aby zorientował się, czy ktokolwiek w Europie da mu lepszą cenę, a sprawa rabatu odeszłaby w niepamięć. Bo co by nie mówić, Denar ceny ma naprawdę dobre.
Deus'a kupiłem nieużywanego z drugiej reki, akurat była okazja. Ale wcześniej chciałem kupić nowego, szukałem w wielu miejscach i nigdzie nie widziałem cen niższych od denarowych.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 marca 2014, 23:09 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Odnoszę wrażenie, że wclan chciał powiedzieć, że podczas takich zakupów najniższa cena to nie wszystko. Istotne jest też atmosfera w jakiej dokonuje się zakupu. Jeśli klient zaczyna odczuwać, że staje się intruzem zakłócającym spokój Pana Dealera (co w kontaktach z firmą Denar nie jest trudne do wyczucia) albo zawraca d..ę jakimś tam rabatem to przy zakupie o wartości ponad. 5tys. te 100zł więcej nie ma większego znaczenia i właśnie z przekory wclan zakupił Deusa u innego dealera.

A tak na marginesie chciałbym zauważyć, że sprzedaż wykrywacza za ponad 5tys. poprzez Allegro obarczone jest prowizją obliczaną wg wzoru: 94 zł plus 0,5% kwoty powyżej 5000zł. Czyli w zasadzie rabat w wysokości 100zł przy zakupie bez Allegro nie powinien być dla takiego dealera żadną łaską bo i tak tę kwotę będzie musiał oddać. Zgadza się czy nie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 3 kwietnia 2014, 14:09 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Chciałbym tylko sprostować nieprawdę głoszoną przez uczestnika wclan i oczernianie mnie w tym wątku. Oświadczam, że nigdy nie dałem mniejszego upustu na wykrywacz Deus niż 40 zł poza Allegro, lub nie daję w ogóle. Nigdy nikomu nie proponowałem śmiesznego upustu 5 zł, najniższy upust na tańsze wykrywacze to pokrycie kosztów wysyłki. Proponuję także sprawdzić ceny i okres gwarancji gdzie indziej. Mam nadzieję, że moje oświadczenie nie zostanie usunięte, każdy powinien mieć prawo do obrony swojego dobrego imienia.

Ponieważ poniżej pojawił się kolejny złośliwy atak, oświadczam, że nie ma żadnej promocji na cewki 28 cm, jest to normalna cena, która może być wyższa lub niższa w zależności od kursu walut i sytuacji na rynku.

Ostatnio edytowano czwartek, 3 kwietnia 2014, 14:36 przez Denar, łącznie edytowano 3 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 4 kwietnia 2014, 21:09 
Moderator
Moderator

Denar : jestes doroslym facetem , a nie masz za grosz odwagi cywilnej , zeby przyznac sie do zaistnialej sytuacji :n

Nic o allegro nie pisalem , kierowalem sie oferta ze strony internetowej , zdarzenie mialo miejsce podczas rozmowy telefonicznej , nie mam zadnego interesu , zeby zdyskredytowac Cie w oczach uzytkownikow tego forum.

Koncze z Toba polemike w tym temacie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 kwietnia 2014, 13:23 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

KrisssK napisał(a):
Odnoszę wrażenie, że wclan chciał powiedzieć, że podczas takich zakupów najniższa cena to nie wszystko. Istotne jest też atmosfera w jakiej dokonuje się zakupu. Jeśli klient zaczyna odczuwać, że staje się intruzem zakłócającym spokój Pana Dealera (co w kontaktach z firmą Denar nie jest trudne do wyczucia) albo zawraca d..ę jakimś tam rabatem to przy zakupie o wartości ponad. 5tys. te 100zł więcej nie ma większego znaczenia i właśnie z przekory wclan zakupił Deusa u innego dealera.

A tak na marginesie chciałbym zauważyć, że sprzedaż wykrywacza za ponad 5tys. poprzez Allegro obarczone jest prowizją obliczaną wg wzoru: 94 zł plus 0,5% kwoty powyżej 5000zł. Czyli w zasadzie rabat w wysokości 100zł przy zakupie bez Allegro nie powinien być dla takiego dealera żadną łaską bo i tak tę kwotę będzie musiał oddać. Zgadza się czy nie?

Musze sie zgodzic. Atmosfera w vikingu nie zachwyca... Ale wole byc traktowany sucho i biznesowo jak petent niz jak intruz gdzie glupio mi o cokolwiek zapytac czy sie poradzic bo traktowany jestem jak jakies zlo konieczne. Kupilem w piatek w vikingu deusa r.c. mimo iz jest drozszy a gwarancja krutsza
Niestety pozostale sklepy nie maja deusow. Najbardziej zaluje, ze go nie ma mocny sygnal. To jedyny sklep, gdzie koles rozmawia z Toba jak z kolega z "pola" i widac, ze to bardziej hobby niz biznes. Moze tylko dlatego, ze to w miare nowy sklep... Moze za jakis czas "sie stoczy". Kolega kupowal zejsze w l.techu i rowniez bylo milo z doradztwem, obsluga itp. Fakt ze takie dretwe podejscie do klientow w pozostalych przypadkach nie doprowadzilo do upadku firmy ma jedno imie: monopol... (No... Brak szerszej konkurencji). Nisza jest... Wystarczy ktos z kasa i zdrowym podejściem i moze zamiesc rynek. Jakis entuzjasta z hajsem:)
Wiem, ze wielu potępi moja decyzje jako ze nie szanuje pieniedzy itp. Ale kasa to nie wszystko... A gdyby kazdy mial takie podejscie to rynek by wymogl na handlarzach bardziej przyzwoite podejscie do klienta o cenach nie wspominajac.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 kwietnia 2014, 16:41 
Generał Broni
Generał Broni

Wady fabryczne wykrywaczy, złe serwisy, gdzie nie kupować...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 kwietnia 2014, 18:20 
Porucznik
Porucznik

nie wiem czy moj post bedzie na miejscu. chodzi mi o oslone cewki. kupilem oslone do at pro. po jednym wyjsciu sie rozsypala, naplakalem do vikinga, uznali mi reklamacje i wyslali jeszcze jedna. dwa wyjscia oslona juz peknieta... nie mam pojecia co jest, oryginalna trzymala mi pol roku... nie wiem czy to ja chodze jak siermiega i stukam po kamieniach i drzewach czy to oni robia taki szajs... przepraszam za slowmictwo pisze z komorki

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 kwietnia 2014, 18:26 
Porucznik
Porucznik

propo deusa to sa jeszcze normalni dystrybutorzy, ja akurat ni moge nazekac poznalem tu ludzi na forum ktorxy zrobili mega akcje z dystrybutorem. zakupilismy na prawde tanio i dobrze sprzety. duzo taniej niz w vikingu. niestety to byla jednorazowa akcja dystrybutuora ktoryprosil o anonimowosc. jednakze wielki szacun dla niego i dla dobrych ludzi z forum.:) sprzet juz sluzy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 kwietnia 2014, 18:28 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Uważam , że watek mógłby być poszerzony o : gdzie warto kupować , gdyż potencjalny nabywca sprzętu będzie miał porównanie i możliwość wyboru .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 kwietnia 2014, 19:04 
Główny Administrator
Główny Administrator

kakarusu napisał(a):
propo deusa to sa jeszcze normalni dystrybutorzy, ja akurat ni moge nazekac poznalem tu ludzi na forum ktorxy zrobili mega akcje z dystrybutorem. zakupilismy na prawde tanio i dobrze sprzety. duzo taniej niz w vikingu. niestety to byla jednorazowa akcja dystrybutuora ktoryprosil o anonimowosc. jednakze wielki szacun dla niego i dla dobrych ludzi z forum.:) sprzet juz sluzy

Skoro prosił o anonimowośc to po Twoim wpisie już chyba anonimowym nie jest :666
Na dniach objawi się tu na forum ów tajemniczy dystrybutor marki XP.
Tak więc dealerzy będą zmuszeni do większej dbałości o klientów.
Od kilku dni również jestem szczęśliwym posiadaczem Deusa :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 kwietnia 2014, 19:05 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
...a ja uważam, że już czas, żeby w końcu producenci i dystrybutorzy jasno określi, ile, są w stanie zapłacić userom za pozytywne wpisy, i ile za wpisy szkalujące konkurencję. Może być na PW. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 kwietnia 2014, 19:08 
Generał Broni
Generał Broni

frank napisał(a):
...a ja uważam, że już czas, żeby w końcu producenci i dystrybutorzy jasno określi, ile, są w stanie zapłacić userom za pozytywne wpisy, i ile za wpisy szkalujące konkurencję. Może być na PW. :)

Moge zapewnic, ze jesli tylko takie praktyki na forum zostana potwierdzone. Wszystkie osoby w to uwiklane opuszcza forum, a dystrybutorzy dostana darmowa antyreklame.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 kwietnia 2014, 19:14 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
...i o to chodzi :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 kwietnia 2014, 19:28 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Dlaczego wpisy obrzydliwie szkalujące mnie przez uczestnika wclan są zachowane a wpis pozytywny uczestnika skilos został usunięty? Dla jasności Nie zapłaciłem skilosowi za ten wpis, ani nikomu za żaden inny.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 374 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]