baltyk napisał(a):
Ja wysyłałem sondę spectry do strojenia już raz, zaraz po zakupie (kupiłem używkę roczną- pewnie ktoś dlatego sprzedawał), przy intensywnym użytkowaniu w xlt było to samo co 3-4 lata trzeba było zestroić sondę, więc nie uważam tego za zbyt wielka wadę. sto pare zł raz na 2-3 lata (znany serwis w gliwicach).
ps. nie używam osłony bo waży swoje.
Miałem to samo. Poprzednik pozbył się wykrywacza. Sonda była śmieciem. Proscan pomógł, ale na jak długo sił i cierpliwości mu na tę zabawę wystarczy to nie wiadomo. Producent mógłby jednak w tej kwestii lepiej się postarać (o ile technologicznie da się problem rozwiązać, bo że jest to problem to potwierdza coraz więcej osób które sondy White'sa oddawało na serwis).
Używam osłony, mam nadzieję, że dzięki temu sonda dłużej pożyje.
Czy ktoś zauważył gwałtowne pogorszenie parametrów sondy po poddaniu jej wyższym temperaturom np w bagażniku samochodu lub na strychu w trakcie upału (temp powietrza około 40 C)? Mam podejrzenie, że moja 6x10 DD tak sczezła na strychu po paru dniach jak leżała sobie w zapomnieniu. Wcześniej była brzytwa, równo dla poszczególnych częstotliwości, teraz poniżej przeciętnej moim zdaniem.
SOBI te sondy to zamienniki. Nie widziałem żadnej wiarygodnej informacji aby miały być lepsze od oryginału, a wręcz przeciwnie. Nie widzę powodu dla którego obca firma miałaby zrobić lepszą sondę od oryginału White'sa. Poza tym nie wiem po co Ci taki kolos.