Teraz jest sobota, 19 lipca 2025, 06:52

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ktory fisher F-75 LTD , Garrett GTI 2500 ,XP Deus Spectr
PostNapisane: środa, 7 maja 2014, 20:40 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Ja wysyłałem sondę spectry do strojenia już raz, zaraz po zakupie (kupiłem używkę roczną- pewnie ktoś dlatego sprzedawał), przy intensywnym użytkowaniu w xlt było to samo co 3-4 lata trzeba było zestroić sondę, więc nie uważam tego za zbyt wielka wadę. sto pare zł raz na 2-3 lata (znany serwis w gliwicach).
ps. nie używam osłony bo waży swoje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 maja 2014, 21:25 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

znalazlem goscia co sprzedaje sondy i zaproponowal mi cos takiego

Witam,
Do V3i dostępne są tylko takie cewki jak :

- 8x6" - 600 zł

- 12x10" - 660 zł

- 15x12" - 720 zł

Innych cewek do Spectry producent nie produkuje. Do Spectry wszystkie cewki są w kolorze białym. Każda cewka posiada osłonę, oryginalne pudełko oraz numer seryjny producenta, automatycznie który jest 2'wu letnią gwarancją. Czas oczekiwania to około 7'dmiu dni, zazwyczaj po 5'ciu dniach cewka jest już u mnie na miejscu.
Są to ceny poza allegro. Zakup na allegro wiąże się z dopłatą +20 zł. Zwykła wysyłka jest już w cenie. Dopłata do wysyłki ubezpieczonej na pełna kwotę to + 20zł. Tylko wpłata na konto
W załączniku zdjęcie cewek. Przesyłam jedno zdjęcie, ponieważ wszystkie trzy wyglądają tak samo, różnią się tylko rozmiarem. Do Spectry tylko kolor biały. Firma Detech SEF jest firmą bułgarską. Jest w 100% oryginalny produkt, prosto od producenta. Każda cewka posiada swój numer seryjny, który jest również gwarancją dla każdej cewki. 2'wa lata gwarancji jest na każdą cewkę. Każda cewka posiada w cenie osłonę. Wszystko jest nowe w oryginalnym pudełku. Z firma Detech współpracuję już od bardzo dawna i ściągam ich produkty, które ciesza się, prosze mi uwierzyć ogromnym zainteresowaniem i samymi pozytywami. Sam kopię na cewkach Detech i efekt jest super. Cewek sprzedaję mnóstwo i nie zdarzyło mi się, żeby ktoś nie był niezadowolony. Nie miałem żadnego zwrotu ani negatywnego komentarza. Każda cewka zwiększa zasięg o 30-40% w zależności od ustawień detektora. Sprzętu nie trzeba dostrajać i nic robić, wszystko jest tak jak na oryginalnej cewce...inne informację lub dane techniczne można śmiało znaleźć w internecie. Waga cewki 8x6 to 460g, 12x10 590g, 15x12 790g.
................................................

chce jedna kupic ale sie wacham miedzy - 12x10" a ta - 15x12" i nie chodzi o pieniadze tylko gdzies czytalem ze ta wieksza nie za bardzo zdaje egzamin . Nie wiem czy to prawda .
Ktora bedzie najbardziej uniwersalna ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 maja 2014, 23:24 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

baltyk napisał(a):
Ja wysyłałem sondę spectry do strojenia już raz, zaraz po zakupie (kupiłem używkę roczną- pewnie ktoś dlatego sprzedawał), przy intensywnym użytkowaniu w xlt było to samo co 3-4 lata trzeba było zestroić sondę, więc nie uważam tego za zbyt wielka wadę. sto pare zł raz na 2-3 lata (znany serwis w gliwicach).
ps. nie używam osłony bo waży swoje.

Miałem to samo. Poprzednik pozbył się wykrywacza. Sonda była śmieciem. Proscan pomógł, ale na jak długo sił i cierpliwości mu na tę zabawę wystarczy to nie wiadomo. Producent mógłby jednak w tej kwestii lepiej się postarać (o ile technologicznie da się problem rozwiązać, bo że jest to problem to potwierdza coraz więcej osób które sondy White'sa oddawało na serwis).

Używam osłony, mam nadzieję, że dzięki temu sonda dłużej pożyje.

Czy ktoś zauważył gwałtowne pogorszenie parametrów sondy po poddaniu jej wyższym temperaturom np w bagażniku samochodu lub na strychu w trakcie upału (temp powietrza około 40 C)? Mam podejrzenie, że moja 6x10 DD tak sczezła na strychu po paru dniach jak leżała sobie w zapomnieniu. Wcześniej była brzytwa, równo dla poszczególnych częstotliwości, teraz poniżej przeciętnej moim zdaniem.

SOBI te sondy to zamienniki. Nie widziałem żadnej wiarygodnej informacji aby miały być lepsze od oryginału, a wręcz przeciwnie. Nie widzę powodu dla którego obca firma miałaby zrobić lepszą sondę od oryginału White'sa. Poza tym nie wiem po co Ci taki kolos.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 10 maja 2014, 12:19 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Lokalizacja: Garrett 250 > Minelab Safari > Whites V3i > Deus XP
fiszer5 napisał(a):
Po pierwszym zachwycie przyjdzie czas na zwątpienie :D nie poszukasz sobie pod liniami wysokiego napięcia ani też na zaśmieconym terenie.

Nie wprowadzaj w błąd. Chodzę pod liniami i jak każdy sprzęt trzeba go dostroić. I nie chodzi o zejście z czułości tylko o dostosowanie jego kilku parametrów odpowiedzialnych za "wzbudzanie się" pod liniami i w jej okolicy. Chodziłem też z Safari i był trochę stabilniejszy pod liniami.

W zaśmieconym terenie owszem, daje się chodzić. Wystarczy parametr "Recovery" modyfikować i wyłuskasz to co cenne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 10 maja 2014, 14:36 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Chyba nie do końca wiesz co piszesz kolego Opi. Czasem nie da się szukać trzeba zmienić miejscówkę, opinia kolegi który dwa lata użytkował ten sprzęt. Z mojego skromnego doświadczenia z tym sprzętem też wynikają podobne spostrzeżenia. Oprócz tego separacja na śmietnikach jest tragiczna. Trzeba kopać wszystko inaczej pomija się wartościowe fanty. Pozdrawiam i życzę cierpliwości w obsłudze sprzętu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 10 maja 2014, 22:22 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Im więcej częstotliwości analizujesz tym większe ryzyko że trafisz na uciążliwe zakłócenia.

Im większej używasz sondy ty bardziej narażasz się na zakłócenia.

Spectra jako jeden z niewielu wykrywaczy ma możliwość radykalnej zmiany częstotliwości. Do tego masz tx boost. Te dwie rzeczy to bardzo skuteczne narzędzie do walki z zakłóceniami. Trzeba tylko ręcznie samemu pokombinować. Nie tak jak w Minelabie gdzie wystarczy nacisnąć guziczek Noise Cancel a wykrywacz sam wybiera kanały i wzmocnienie.

No i po raz któryś sonda, która musi być dobrze zestrojona. Na słabej sondzie wykrywacz też bardziej hałasuje.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]