Teraz jest wtorek, 29 lipca 2025, 13:44

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wykrywacz ze stanów
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2014, 13:11 
Generał Brygady
Generał Brygady

Golo napisał(a):
Dlatego mamy kryzys w Polsce,

błagam ... ;))

Nie wiem jak z cłem - mi akurat przydarzyło się zapłacić jak ciągnąłem tesoro. Gdybym teraz miał kupować sprzęt z USA to też tam bym kupił, ale już bym to zrobił trochę inaczej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2014, 13:24 
Chorąży
Chorąży

Golo napisał(a):
robson napisał(a):
Chłopie ludzie ciągną samochody, maszyny i inne artykuły z zagranicy a ty się martwisz o wykrywkę. Jak jest z reguły z gwarancjami każdy wie. Albo uznają albo nie.. A co do serwisu sprzetu z zagranicy to przecież w Polsce naprawisz.

Dlatego mamy kryzys w Polsce, ludzie za pare zlotych roznicy w cenie potrafia sciagac produkty z roznych krajow, wiem bo sam jestem dystrybutorem ale w zupelnie innej branzy. Pozdrawiam ! :1

Jak tysiąc złotych na jednym sprzęcie jest dla ciebie parę groszy to dobrze zarabiasz. Druga sprawa to jak dystrybutor nie windował by cen to by nikt sobie tym głowy nie zawracał. No i trzecia sprawa dystrybutor patrzy tylko aby wypchnąć towar ale jak przychodzi do gwarancji to zawsze jest tak żeby gościa odesłać z kwitkiem. Jakby każdy dystrybutor szanował swojego nabywce to następny też by przyszedł zakupić dany towar, tzw. poczta pantoflowa najlepiej napędza rynek. Jeśli chcesz przykleić łatkę kryzysu to ja bym patrzał bardziej pod tym kątem. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2014, 14:26 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

O ile dobrze wiem, a jestem oficjalnie dystrybutorem od 20 lat to wykrywacze są tańsze w Polsce, mają gwarancję przynajmniej 2 letnią i ja osobiście nie mam problemów z gwarancjami. Klient ma dużo więcej praw niż sprzedawca i zawsze jest stroną wygraną.
Jeżeli ktoś kupuje wykrywacz w firmie "krzak" jakich namnożyło się w ostatnich czasach w internecie, które nawet nie wspominają o gwarancji w swoich ofertach, to czego można się spodziewać?

Ostatnio edytowano czwartek, 29 maja 2014, 14:48 przez Denar, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2014, 14:44 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Posluze sie przykladem z Brazyli,w ktorej jak wiadomo bezrobocie jest ponad dwa razy mniejsze niz w naszym kraju i gospodarka ma sie lepiej co jest jednoznaczne z mniejszym kryzysem bo o braku kryzysu ciezko mowic w jakimkolwiek panstwie na swiecie. Artykul z linku fajnie obrazuje jak to dziala , swiatowej slawy marka jaka jest Sony ze swoim produktem PlayStation chce wprowadzic produkt do Brazyli. Wysokie cla jakie naklada panstwo na towary tam sprowadzane wymusily zaporowa cene, a marza dystrybutorw wynosila tylko 15%. Tym samym produkt byl niesprzedawalny. Co wiec zostalo wymuszone na sony, otwarli produkcje w Brazyli , dajac miejsce pracy kilku tysiecy ludziom i obnizajac ceny produktu dla przecietnego Kowalinho. Kazdy zadowolony no moze sony najmniej. To tylko jeden z wielu przykladow, reasumujac wysokie cla sa bardzo dobre dla kraju i paradoksalnie dla obywateli,nikt nie mysli zeby oszczedzic pare zl sciagac skarpetki z usa , poniewaz jest to nieoplacalne. Oplacalne jest otwieranie tam firm i zakladow produkcyjnych poniewaz bedzie zbyt.
W polsce kowalski zacznie cos produkowac lub dystrybuowaci za miesiac splajtuje bo nowak sciagnie z USA taniej. Cla nke unikneliby rowniez dystrybutorzy,wiec zostala by dystrybucja regionalna.
http://www.conowego.pl/aktualnosci/sony ... lii-10528/

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]