Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 17:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wykrywacze powyżej 3500 zł
PostNapisane: piątek, 4 kwietnia 2014, 10:32 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Safari daje radę. :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 maja 2014, 16:28 
Major
Major

kaaktus napisał(a):
nie ma macie wrażenia że minelaby są mistrzami zbierania srebra, analizując 5 lat wstecz porównuję różne sprzęty ale kolega z Safari choć ilościowo podobnie to zebrał co najmniej dwa razy więcej sreberek szczególnie dużych tam gdzie ich nie było :) . To samo wrażenie miałem chodząc z kolegą od expolrer se choć z nim znacznie mniej miałem okazje pobiegać .Z tej oto przyczyny zacząłem się zastanawiać nad Explorer Se sreber ci u nas dostatek a na złotko nie ma co liczyć .

Ja już od dwóch sezonów z nimi biegam i raczej nigdy bez sreberka nie wracam, a czasem i kilku...
Chętnie służę pomocą i praktycznym instruktażem

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 19 maja 2014, 00:18 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

opi napisał(a):
Widocznie za mało czytałeś o Spectrze V3i lub nie to co trzeba (czyt. bzdury wyssane z palca).
Wszystko zależy od użytkownika.

Czy po przeczytaniu nadal nie rozumiesz jak ustawić sprzęt i skąd to się bierze?
Czy z niechęci, czy z ograniczonego pojmowania wiedzy?

Na tym forum jest pewien wątek, w którym są opisane porady i nie trzeba być specem, aby je pojąć. Ten wykrywacz jest nieco trudniejszy w obsłudze, ale tylko na początku dlatego, że ma mnóstwo ustawień w przeciwieństwie do wspomnianego Garretta, których dla porównania ze Spectrą ma 1%.

Jeśli nie wiesz czegoś, pytaj w wątku o Spectrze, a postaram się wyjaśnić.
Jeśli się zniechęcasz sam z siebie to niestety, ale dla takich osób nie ma innego rozwiązania jak powrót do pierwszej wykrywki.

Kolega Opi chyba jednak się poddał bo widzę ,że sprzęt wystawił na sprzedaż :666 . Ja sie jeszcze nie poddałem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 20 maja 2014, 19:58 
Szeregowy
Szeregowy

kaaktus napisał(a):
nie ma macie wrażenia że minelaby są mistrzami zbierania srebra, analizując 5 lat wstecz porównuję różne sprzęty ale kolega z Safari choć ilościowo podobnie to zebrał co najmniej dwa razy więcej sreberek szczególnie dużych tam gdzie ich nie było :) . To samo wrażenie miałem chodząc z kolegą od expolrer se choć z nim znacznie mniej miałem okazje pobiegać . Poza tym Safari nie raz mi dokopał, kolega chodząc bardzo powoli na śmietniku w ALL MATAL czesał srebra ja z XLT cisza ale dodam że nie mam cierpliwości do ślimakowych ruchów zaraz przyśpieszam może to być przyczyna. Jednak zauważyłem że minelaby przy bardzo powolnym machaniu nie tracą na zasięgu jak fisherowate gdzie machając bardzo szybko dochodzi ze 2....3cm zasięgu . Z tej oto przyczyny zacząłem się zastanawiać nad Explorer Se sreber ci u nas dostatek a na złotko nie ma co liczyć .

Witam
Chodzę z dwoma kolegami . Pierwszy ma Minelaba x terke 705 drugi rutusa prokximę. Ilości sreberek(Razem) z każdego wyjazdu nie są może powalające (7-9 szt rzadko więcej) i większośc z tego wyjmowane jest przez mojego whites xl pro. Przyczyna- jak podejzewasz obaj moi koledzy szybko tracą cierpliwośc do "kroku gejszy" i zaczynają bieganie po poletku , ja staram się powolutku i dokładnie przczesywac teren chociaż nie powiem ze szlag mnie czasem nie trafia jak przez 1 h nie ma sygnału wartego kopnięcia. Myślę więc że nie tylko marka minelab kosi sreberka :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 maja 2014, 21:27 
Major
Major

Camlott napisał(a):
Witam
Chodzę z dwoma kolegami . Pierwszy ma Minelaba x terke 705 drugi rutusa prokximę. Ilości sreberek(Razem) z każdego wyjazdu nie są może powalające (7-9 szt rzadko więcej) i większośc z tego wyjmowane jest przez mojego whites xl pro. Przyczyna- jak podejzewasz obaj moi koledzy szybko tracą cierpliwośc do "kroku gejszy" i zaczynają bieganie po poletku , ja staram się powolutku i dokładnie przczesywac teren chociaż nie powiem ze szlag mnie czasem nie trafia jak przez 1 h nie ma sygnału wartego kopnięcia. Myślę więc że nie tylko marka minelab kosi sreberka :)

I bardzo dobrze prawisz kolego, bo to nie wykrywacz wyciąga tylko poszukiwacz a to co on pokazuje to też trzeba zinterpretować :1 a terka nie jest mistrzem nie oszukujmy się co do srebrerek no i operator musi być do sprzętu odpowiedni

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 24 maja 2014, 00:45 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Tych sreberek to już się uzbierało wiaderko :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 24 maja 2014, 15:34 
Major
Major

hunterm napisał(a):
Tych sreberek to już się uzbierało wiaderko :)

Nie przesadzajmy ....
Ale z kazdego wypadu jest zaliczenie sreberka

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 czerwca 2014, 16:49 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Panowie,

mam takie pytanie, otóż rozważam zakup white'sa spectry v3i lub minelaba e-trac. wiele na temat poszczególnych modeli można poczytać, ale nie doszukałem się bezpośredniej konfrontacji tych dwóch sztuk. Celem dla piszczełki będzie drobnica, szczególnie mi zależy na wieloczęstotliwości, spectra ma 3, zaś minelab hula na zakresie 1,5-100. Miał ktoś może z was doświadczenie z oboma modelami?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 czerwca 2014, 11:25 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Lokalizacja: Garrett 250 > Minelab Safari > Whites V3i > Deus XP
jazon13 napisał(a):
Kolega Opi chyba jednak się poddał bo widzę ,że sprzęt wystawił na sprzedaż :666 . Ja sie jeszcze nie poddałem.

Powiem Ci tak, chcę spróbować czegoś nowego, ale nie dlatego, że miałem trudności ze Spectrą.
Jest ona dla mnie za ciężka (2,5kg) i mało mobilna.
Poza tym na nic w niej nie narzekałem. Ustawienia jakie chciałem, takie sobie naniosłem - nie ma tutaj ograniczeń. Identyfikacja, która ma tak szeroki zakres, że potrafiłem odróżnić, kiedy pod spodem jest drobna folia od folii po paczce papierosów, albo odróżnić polmosy, kamienie magnetyczne, a nawet meteoryty.

Obstawiam, że drugiego takiego wykrywacza, który mógłby konkurować pod względem identyfikacji i precyzji znalezisk jeszcze długo nie będzie, ... ale chcę spróbować teraz z Deusem.

To tak jak z kobietami, jest idealnie, a jednak kobieta zaczyna rezygnować, bo chce spróbować czegoś nowego :P

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 czerwca 2014, 12:10 
Podporucznik
Podporucznik

Opi ty masz porównania, filozof z ciebie.To dobrze, znaczy że masz bogate życie wewnętrzne :za
W życiu trzeba szukać tej jednej, jedynej kobiety i wykrywki która i tak się znudzi :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 czerwca 2014, 21:24 
Major
Major

Żeby jeszcze tak łatwo jak wykrywki można było te kobiety zmieniać to świat byłby piękny :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 czerwca 2014, 21:29 
Podporucznik
Podporucznik

gigo75 napisał(a):
Żeby jeszcze tak łatwo jak wykrywki można było te kobiety zmieniać to świat byłby piękny :ups:

Oj to by było super :D
:1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 czerwca 2014, 20:45 
Kapitan
Kapitan

sla1971 napisał(a):
Poza tym to fajny sprzet,mnie dal wiele satysfakcji ale jednak troszke mu brakuje.

P.S SE PRO ma tez duze problemy z wykryciem malych przedmiotow ze zlota.

No właśnie .Mnie bardzo rozczarował Etrac,nie widzi np.łańcuszków złotych wyższej próby.Ile ominołem....
Siedzę i rozmyslam. :evil:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 czerwca 2014, 07:45 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

żaden wykrywacz nie widzi łańcuszków jakiejkolwiek próby, jeżeli nie ma zawieszki to nie ma szans, trzeba się z tym pogodzić i znajdować to co się da. I cieszyć się z tego a nie rozpaczać, że się coś ominęło.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 czerwca 2014, 16:09 
Podporucznik
Podporucznik

Denar ma rację, nie ma opcji bez zawieszki.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]