Teraz jest czwartek, 12 marca 2026, 08:29

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 288 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Test Garrett Euro Ace 350
PostNapisane: wtorek, 22 kwietnia 2014, 23:03 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Mam pytanie czy stosował ktoś akumulator żelowy 6V do KANARKA zamontować pod podłokietnikiem?? Czy się opłaca? A może ktoś widział link do takiego postu gdzie to było omawiane to proszę o "podrzucenie". Dzięki!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 23 kwietnia 2014, 20:15 
Porucznik
Porucznik

Kanarka ciągnie cewką w dól i osobiście przeniosłem zasilanie na podłokitnik i przez to wyważenie jest :1
Jeśli żeluś będzie ważył dużo więcej niż 4 paluchy to lipa będzie bo przy szybszym przemiataniu kanar będzie z łokcia uciekał(no chyba że się z nim zepniesz opaską).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2014, 18:47 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

pawello napisał(a):
Kanarka ciągnie cewką w dól i osobiście przeniosłem zasilanie na podłokitnik i przez to wyważenie jest :1
Jeśli żeluś będzie ważył dużo więcej niż 4 paluchy to lipa będzie bo przy szybszym przemiataniu kanar będzie z łokcia uciekał(no chyba że się z nim zepniesz opaską).

jak to rozwiązałeś?jakie zasilanie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2014, 19:23 
Porucznik
Porucznik

Przeniesienie zasilania 4AA na podłokietnik.

Potrzebne są:
-Zamykany koszyk na 4 paluszki AA
-Cieńki przewód dwużyłowy
-Wiertarka(wkrętarka)+wiertła

Teraz do dzieła :D
Odkręcasz puchę od rurki,wywalasz baterie.
Wiercisz dziurę między miejscami gdzie były środkowe baterie,
ale pod kątem kierując wiertło w stronę szpica obudowy(no w dół po prostu :ups: )
Wiertło ma przejść przez pierwszy plastik.Póżniej druga dziura w puszce od strony gdzie przylega stelaż w odległości jakoś ok 1,5cm od tego dinksa co włazi do stelaża.
Trochę kombinacji i przekładasz kabelek do tej drugiej dziury do środka i łączysz przewody ze stykami co wchodzą do elektroniki.Drugi koniec przewodu wtykasz w stelaż tak żeby wyszedł przy podłokietniku.W oryginale w rurce jest korek to w nim też dziura.Ja mam prawie 190 wzrostu i żerdź przy podłokietniku mam przedłużoną o ok 10 cm(lepiej leży na ręce) i podłokietnik własnej konstrukcji bo oryg.poległ i nieco innaczej u mnie z tym wyprowadzeniem jest.
Teraz pozostaje jedynie montaż koszyka na tyle podłokietnika.
Ja zastosowałem cieńką aluminiową blaszkę pomiędzy ramiona podłojietnika i do niej przykręciłem koszyk.
Włala :h
U mnie działa bez zarzutu a kilku kolegów z Tego forum może to potwierdzić.
Jeśli coś pogmatwałem to pytaj,ewentualnie mogę foto zrobić.
:D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2014, 19:37 
Kapitan
Kapitan

To ja z innej beczki...
Ostatnio wykończyłem mój pierwszy zapas paluszków tych z górnej półki i w terenie musiałem zmienić baterie. Została mi ostatnia kreseczka z którą chodziłem już od prawie trzech wypadów i przy którymś z kolei sygnale 350-siątka, zaczęła nieprzerwanie piszczeć, przy ziemi, w powietrzu i w ogóle cały czas jeden długi nieprzerwany sygnał, pomogło dopiero wyłączenie wykrywki. Po ponownym włączeniu wszystko git dopóty nie najechałem na ten jeszcze nie wykopany sygnał i wsio od nowa, znowu wyłączenie i po włączeniu znowu to samo.
Zmieniłem baterie i normalnie pracuje, czy w wszystkich 350 taka reakcja na koniec baterii?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2014, 20:02 
Porucznik
Porucznik

W przypadku mojego euro koniec baterii to wariacje jakby chodzić na śmietniku.
Ciągłe sygnały na całej skali.Wyłączenie i włączenie niczego nie zmienia jak w Twoim przypadku.
U Ciebie jest innaczej ale jeśli po zmianie baterii wszystko działa jak trzeba to jest :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2014, 20:04 
Kapitan
Kapitan

No może źle to napisałem ale było podobnie i również mogę nazwać to ciągłymi sygnały na całej skali, więc widzę że to raczej okazanie końca baterii.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 25 kwietnia 2014, 08:51 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

pawello napisał(a):
Przeniesienie zasilania 4AA na podłokietnik.

Potrzebne są:
-Zamykany koszyk na 4 paluszki AA
-Cieńki przewód dwużyłowy
-Wiertarka(wkrętarka)+wiertła

Teraz do dzieła :D
Odkręcasz puchę od rurki,wywalasz baterie.
Wiercisz dziurę między miejscami gdzie były środkowe baterie,
ale pod kątem kierując wiertło w stronę szpica obudowy(no w dół po prostu :ups: )
Wiertło ma przejść przez pierwszy plastik.Póżniej druga dziura w puszce od strony gdzie przylega stelaż w odległości jakoś ok 1,5cm od tego dinksa co włazi do stelaża.
Trochę kombinacji i przekładasz kabelek do tej drugiej dziury do środka i łączysz przewody ze stykami co wchodzą do elektroniki.Drugi koniec przewodu wtykasz w stelaż tak żeby wyszedł przy podłokietniku.W oryginale w rurce jest korek to w nim też dziura.Ja mam prawie 190 wzrostu i żerdź przy podłokietniku mam przedłużoną o ok 10 cm(lepiej leży na ręce) i podłokietnik własnej konstrukcji bo oryg.poległ i nieco innaczej u mnie z tym wyprowadzeniem jest.
Teraz pozostaje jedynie montaż koszyka na tyle podłokietnika.
Ja zastosowałem cieńką aluminiową blaszkę pomiędzy ramiona podłojietnika i do niej przykręciłem koszyk.
Włala :h
U mnie działa bez zarzutu a kilku kolegów z Tego forum może to potwierdzić.
Jeśli coś pogmatwałem to pytaj,ewentualnie mogę foto zrobić.
:D

Dzięki za solucje;) wiercić na razie szkoda bo gwarancja jest.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 maja 2014, 20:16 
Kapitan
Kapitan

Zastanawia mnie czy dobrze robię i czy wy chodzicie z swoimi 350-ątkami podobnie, zdjęcie z internetu troszkę zmodyfikowałem w paintcie bo z telefonu może wyjść nieostro. (patrz zdjęcie poniżej)
Osobiście wykasuje kwadraciki z żelaza i chodzę tylko na tych "Non-Ferrous" i muszę przyznać że koszę monetki jeśli są, ale czy nie opuszczam przypadkiem czegoś jeszcze przyjemnego do podniesienia? Jakie są wasze ustawienia?

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 maja 2014, 20:23 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Jeśli chodzi o dyskryminacje to takie ustawienia są dobre (wycięcie pierwszych pięciu kwadracików nie powoduje omijania nawet tych cieniutkich sreberek i złota :1 ). Natomiast czułość daje zawsze na max wykrywacz nawet na maksymalnej czułości jest stabilny,
Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 maja 2014, 20:57 
Kapitan
Kapitan

A to bardzo ciekawe, muszę to wypróbować bo przeważnie mam wrażenie że wtedy piszczy jakby bez przyczyny takie pojedyncze piski bez celu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 4 maja 2014, 21:09 
Porucznik
Porucznik

Owszem na max czułości jest stabilny.
Te popiskiwania to nic innego jak lewe sygnały.
Bez dyskryminacji znajdź kawałek żelastwa i zaznacz je sobie plastikowym kapslem.
Póżniej czułość na max i z odległości ok 70cm zacznij przemiatać w kierunku żelastwa.
I w tem oto sposób otrzymasz Twoje popierdywania na kolor.Sprzęt mimo że nie nad fantem to go już widzi ale niestety jako kolor.
Innaczej.Jak będzie pierdnięcie na kolor to wyłącz dyskryminację i zobaczysz że obok leży żelastwo.
Ot takie małe niedomaganie kanarka :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 lipca 2014, 22:38 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Mam pytanko na jakich najczęściej kwadratach wyskakują monetki, mam od niedawna Garecika i wydłubałem już parę ale były na ostatnim kwadracie,3 Kruzery z 1800 i jeszcze jakaś z 1763 wydaje mi się że z brudzą lub miedzi piękny gag ale też [pod tym kwadratem] są kapsle po piwie i puszcze,takie moje spostrzeżenie, wiec pytam oblatanych co mogę się spodziewać na pozostałych :?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 lipca 2014, 09:33 
Podporucznik
Podporucznik

Na ostatnim kwadracie wyskakują duże monetki np. 3 krajcary, 2,3,5 kopiejek, duże srebra itp. Na przedostatnim wychodzą monety trochę mniejsze, na 3 od końca to np. współczesne 1, 2, 5 gr. grosze z II RP, boratynki. ( oczywiście wskazania zależą od głębokości i pozycji zalegania przedmiotu).

Monet można się spodziewać właściwie na każdym wskazaniu na kolor, nawet pod folią mogą ukrywać się bardzo cienkie srebrne monety. Krótko mówiąc należy kopać każdy sygnał na kolor, a tzw. polmosów nie da się uniknąć. :/

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 lipca 2014, 13:04 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Dzięki za podpowiedz :1 przyda się .

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 288 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]