Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 21:12

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Pytanie o cewke Nel'a
PostNapisane: środa, 9 lipca 2014, 21:58 
Podpułkownik
Podpułkownik

Cytuj:
i ten sprzęt jest cięższy od Ctx'a

To tylko chwilowe odczucie przez zmianę wyważenia. Masa tej cewki, nawet mocno obłoconej, oscyluje w granicach 600 gram, czyli jeśli oryginalna cewka 11" waży jakieś 400 gram (nie pamiętam dokładnie) to wykrywka nie przekroczy 1.9 kilograma. Waga 3030 to coś koło 2.3kg czyli do niej masę jeszcze jedną takiej cewkę "brakuje".

Pozdrawiam, K. :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 9 lipca 2014, 22:05 
Major
Major

Być może masz rację ale takie miałem pierwsze odczucie :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 9 lipca 2014, 22:17 
Podpułkownik
Podpułkownik

Tomku mnie jednak zastanawia ten ostatni wypust źle wykonanych cewek... Nel od kiedy pamiętam był wzorem świetnego wykonania i jakości zestrojenia. Tylko ostatnimi czasy cewki, które dochodzą do kupujących są jakieś trefne... Znajomy twierdził, że to pośpiech związany z sytuacją na Ukrainie - a mówiąc poważnie być może robili coś na wzór selekcji w fabryce, na pierwszy ogień do sklepów szły porządnej jakości wyroby, by zbudować sobie opinię i jakoś "zahaczyć" się na rynku. Teraz może po prostu sprzedają braki z magazynów, bo szkoda tak po prostu "wyrzucić"... Jeśli moja teoria się sprawdzi, to już po wakacjach powinien być powrót do starej dobrej jakości, bo długo z takimi opiniami nie zajadą :1

Pozdrawiam :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 10 lutego 2015, 20:13 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Po trzech wadliwych sondach Nel Hunter , dystrybutor wysłał mi czwartą ,tym razem model Tornado.Cewka tym razem działa poprawnie. Zastanawiam się tylko ,czy ja miałem takiego pecha do wadliwych sond ,czy zeczywiscie partia tego modelu została wypuszczona do sprzedaży z wadą.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 10 lutego 2015, 21:19 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Zawsze pozostaje alternatywa u Detecha a ponoć najnowsze sondy detecha są jeszcze lepiej wykonane niż wcześniej, ponadto mają teraz lepsze i lżejsze wypełnienie co chyba obecnie deklasuje ukraińskie katuszki...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]