Teraz jest niedziela, 11 stycznia 2026, 23:42

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Skuti - kronika sezonu 2014 :)
PostNapisane: niedziela, 29 czerwca 2014, 12:05 
Pułkownik
Pułkownik

Skuti napisał(a):
Dzisiaj śmigałem po przekopanym kąpielisku

Weszło to co na fotce - 200 monet PRL - plus małe conieco (niestety nie w żółtym kolorze) i troche śmieci. Zaznaczam że te 200 monetek jest tylko z dzisiaj! Oczywiście to tylko moje znajdki :) Wisienke z tortu na tym kąpielisku kilka dni wcześniej zgarnął kto inny (myśle że rufa będzie wiedział o kogo chodzi ;) ) Te kilka dni wcześniej wyjęliśmy też zdrowo ponad setke PRLi no i inne "takie tam" :)

A oto "plażyczka" i to co oddała :)

Skuti ty szaleńcze nie wchodź już głębiej, bo jeszcze jaką łajbę ze skarbem znajdziesz i jak ją wyciągniesz. :D :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 czerwca 2014, 18:18 
Porucznik
Porucznik

Tadeusz dzisiaj rozkminiłem przez przypadek czemu Ty ciągnąłeś fanty a ja nie :/ Wyjąłem (przez przypadek razem ze zrywką) kolczyk 0,9g AU i od ręki zrobiłem sobie testy wykrywki na takiej drobinie - przy moich ustawieniach... CISZA!!! od razu przerzuciłem sprzęt na Twoje nastawy i zaraz wyjąłem cieniutki srebrny łańcuszek, malutki srebrny kolczyk,... :) Wiem, mówiłeś ale nie posłuchałem, mam nauczke :)

Codzienne szukanie pod wodą po kilka godzin jest męczące bardziej niż mi się zdawało :/ To nie pole że macha się kijem jak piórkiem :) Do tego cztery dni pod rząd nawet na paliwo się nie uzbierało więc morale trochę padło :( Dzisiaj przez przypadek coś tam się trafiło ale miejscówki przekopane. Chyba na początek weszliśmy na najlepsze miejsca jakie do tej pory tutaj kopałem. Jutro ruszam o 3-4 rano w dość ruchliwe miejsce więc może być albo strzał w dziesiątke albo w kolano :) Trzymajcie kciuki !

leon7733 znalazłem 30 cm pod wodą na wodzie po pas jakiś potężny beton z uchem stalowym :D oczywiście przywaliłem weń cewką bo woda mętna była i nie widziałem :/ Łajba niech się trafi najpierw a o jej wyjęcie będe się martwił później ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 czerwca 2014, 19:30 
Generał Broni
Generał Broni

Skuti,tak jak mówiłem,nie trać nadziei.Najtrudniej wyczuć drobne złoto,jak to zrobić,mówiłem Ci,na początku naszej znajomości i jak piszesz-zlekceważyłeś moje rady a teraz sam na własnych błędach,nauczyłes się nowego fachu.Szukanie pod wodą,jest męczące,to prawda a szczególnie dla kogoś w moim wieku[bez dopalaczy sercowych,ani rusz].Mazurskie dna jezior,to z pozoru-łatwy do kopania,piaseczek ale po pierwszym wbiciu szufli,okazuje się że dno sklada się z grubego żwiru, ze średniej wielkości kamykami,oraz mnóstwem muszli,omółków i małży i jak tu odnaleźć w tej mieszance,drobniutkiego fancika?.Nawet znalezienie ,drobnej monetki,to też problem,bo woda jest zakwaszona i monetki[oprócz AL],są ciemno-czerwone.Machanie w wodzie,to nie to co na polu i do tego,wykonałem specjalny stelaż-widziałeś i wiesz o co chodzi.Obiecałem Ci,specjalną rurkę i ją dostaniesz,ja zawsze dotrzymuję,danego słowa.Głowa do góry i do przodu,trzymam kciuki i pozdrawiam-Tadeusz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 czerwca 2014, 22:08 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Skuti napisał(a):
Tadeusz dzisiaj rozkminiłem przez przypadek czemu Ty ciągnąłeś fanty a ja nie :/ Wyjąłem (przez przypadek razem ze zrywką) kolczyk 0,9g AU i od ręki zrobiłem sobie testy wykrywki na takiej drobinie - przy moich ustawieniach... CISZA!!! od razu przerzuciłem sprzęt na Twoje nastawy i zaraz wyjąłem cieniutki srebrny łańcuszek, malutki srebrny kolczyk,... :) Wiem, mówiłeś ale nie posłuchałem, mam nauczke :)

Codzienne szukanie pod wodą po kilka godzin jest męczące bardziej niż mi się zdawało :/ To nie pole że macha się kijem jak piórkiem :) Do tego cztery dni pod rząd nawet na paliwo się nie uzbierało więc morale trochę padło :( Dzisiaj przez przypadek coś tam się trafiło ale miejscówki przekopane. Chyba na początek weszliśmy na najlepsze miejsca jakie do tej pory tutaj kopałem. Jutro ruszam o 3-4 rano w dość ruchliwe miejsce więc może być albo strzał w dziesiątke albo w kolano :) Trzymajcie kciuki !

leon7733 znalazłem 30 cm pod wodą na wodzie po pas jakiś potężny beton z uchem stalowym :D oczywiście przywaliłem weń cewką bo woda mętna była i nie widziałem :/ Łajba niech się trafi najpierw a o jej wyjęcie będe się martwił później ;)

Kol.Skuti jakie wskazania dawał ten drobny kolczyk, sygnał był czysty stabilny czy może szarpany ?
Myśle że nie więcej jak 40.
Wasze cudowne ustawienia to Tryb PRO ,IRON AUDIO włączone, dyskryminacja nie więcej jak35 - popraw mnie jak się mylę :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 czerwca 2014, 23:19 
Porucznik
Porucznik

matiksen powiem tyle że kolczyk bił na kwadraciku który akurat ja wyciąłem :/ inna sprawa to to że miałem go bezpośrednio pod cewką, nie ryzykowałem zakopywania go :)

rufa ma rację jeśli chodzi o dna Mazurskich jezior, łatwy do kopania piasek to rzadkość! tu sie kopie kamienie ze żwirem, twardą gline ciężką do rozpłukania, masę muszli i małży w których ciężko coś znaleźć a przeważnie to się kopie mieszanke tego wszystkiego :/ Trochę się zdziwiłem jak pierwszy raz wbiłem sito w dno :/ to nie piasek z "mojego" jeziora :) całe sito skorupiaków i kamieni po przepłukaniu to standard :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 9 lipca 2014, 19:35 
Porucznik
Porucznik

mało kopałem przez ostatnie kilka dni ale wcześniej "coś tam" się trafiało :)

poniższe fotki wrzucam z nadzieją na jakieś konkretne wydatowanie medalika, jak na moje oko to okres powstania styczniowego, oryginalnie ten medalik był tylko srebrny, ktoś usunął uszko (lub być może się oberwało) i dorobił złotą obwolutę i zawieszkę

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 lipca 2014, 01:28 
Porucznik
Porucznik

Szukaj pod hasłem "żeton patriotyczny". Ja znalazłem jedynie to -> http://www.desa.art.pl/?pozycja=1872 z tym, że ten w linku wykonany jest z aluminium (czy Twój aby na pewno wykonany jest ze srebra?). Datowania nie znam, ale bardzo fajny patriotyczny fancik :1 :1 :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 lipca 2014, 07:37 
Porucznik
Porucznik

więc musieli robić je i z aluminium o czym nie wiedziałem, zawsze to cenne info, dzięki kolego Bartas87

srebrny jest na 100% - sprawdzałem cieczą chromową, zresztą na tej samej stronie znalazłem coś takiego :

http://www.desa.art.pl/?pozycja=13407

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 lipca 2014, 08:16 
Generał Broni
Generał Broni

W blogu Szarej Sowy masz taki sam medalik piękny gratuluję znaleziska :1
http://wkregusakrum.blogspot.com/2013/1 ... yczne.html

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 lipca 2014, 10:07 
Porucznik
Porucznik

AZAZEL dzięki !

...no to mamy date - 1861r ...dobrze datowałem :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 lipca 2014, 18:41 
Generał Broni
Generał Broni

Widziałem,dotykałem,podziwiałem,nie zazdrościłem ani trochę-Skuti,szczęściaż,chociaż przekonywał mnie,że jest pechowcem.Czekam na następne rewelacje.Wiem że będą.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 lipca 2014, 11:20 
Porucznik
Porucznik

ja tam swoje wiem, mam pecha i tyle :/ choć by dzisiaj, 5 godzin w wodzie z nowo skonstruowaną wykrywką! a wyniki ...szkoda gadać, nawet mi się fotki nie chciało robić, na Firleju dołek na dołku, kąpieliska przetrzepane tak że nawet folie aluminiową ciężko znaleźć! weszła świerza, dopiero zgubiona, czysta srebrna obrączka i kilka sztuk groszówek współczesnych, no jedna "dwójka" się trafiła :1 tak że zapraszam na "swoje" jeziorko na trzepanie fanciorów :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 lipca 2014, 18:51 
Generał Broni
Generał Broni

Dzięki za zaproszenie.Następny tydzień,przeznaczam na podróże.Przed wyjazdem,zadzwonię.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 lipca 2014, 20:20 
Porucznik
Porucznik

Tadeusz, w poniedziałek lece z powrotem wiesz gdzie ;) może tam coś więcej wyjdzie, ostatnio było całkiem całkiem :) teraz dwa tygodnie kopania dzień w dzień przede mną :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 12 lipca 2014, 08:25 
Generał Broni
Generał Broni

Życzę powodzenia i kilku żółtych błyskow w sicie.Trzymam kciuki.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]