Teraz jest czwartek, 31 lipca 2025, 01:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 149  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: RUTUS OPTIMA 2.0
PostNapisane: wtorek, 8 lipca 2014, 12:00 
Generał Broni
Generał Broni

Jeden ma zrywki, drugi drut aluminiowy w ilościach dowolnych... a id to samo... ;)

Ja zawsze powtarzam, że dla Optimy "złoto" to id od dwudziestu kilku do sześćdziesięciu kilku w zależności od kształtu, wielkości, ułożenia, rodzaju gleby, nie wspominając oczywiście próby i paru innych czynników....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 lipca 2014, 20:37 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Złota 5 rublówka bije równe 60 - a dźwięk jest jak muzyka :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 lipca 2014, 21:19 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

_cheetah_ napisał(a):
Jeden ma zrywki, drugi drut aluminiowy w ilościach dowolnych... a id to samo... ;)

Ja zawsze powtarzam, że dla Optimy "złoto" to id od dwudziestu kilku do sześćdziesięciu kilku w zależności od kształtu, wielkości, ułożenia, rodzaju gleby, nie wspominając oczywiście próby i paru innych czynników....

No dobra, ID może być różne ale czy dźwięk jest zawsze jednoznaczny i wyraźny czy też pojawiają się zakłócenia jak w przypadku różnych złomków i śmieci? Pytam bo jeszcze żadnego złota nie kopnąłem a może jakieś zignorowałem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 lipca 2014, 22:04 
Generał Broni
Generał Broni

yarko napisał(a):
[No dobra, ID może być różne ale czy dźwięk jest zawsze jednoznaczny i wyraźny czy też pojawiają się zakłócenia jak w przypadku różnych złomków i śmieci? Pytam bo jeszcze żadnego złota nie kopnąłem a może jakieś zignorowałem.

:roll:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 9 lipca 2014, 09:12 
Generał Broni
Generał Broni

yarko napisał(a):
No dobra, ID może być różne ale czy dźwięk jest zawsze jednoznaczny i wyraźny czy też pojawiają się zakłócenia jak w przypadku różnych złomków i śmieci?

Może być dowolny - od pięknego i czystego punktowego po charczący, niewiadomo jaki, czyli śmieciowato - foliowy. Te śmieciowate to głównie w zakresie id wokół 40...50 - czyli tam, gdzie i normalne, śmieciowate folie i blaszki...

Zresztą, beznadziejne brzmiące sygnały audio w niskich rejestrach koloru odnoszą się oczywiście nie tylko do wyrobów złotych, ale i innych, w tym monet czy guzików. Przynajmniej ja tak miewam, a jak sobie odpuszczam taki sygnał to zawsze potem mam wyrzuty sumienia... C'est la vie... ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 27 lipca 2014, 17:13 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Witam,jestem posiadaczem Optimy ,w wolnych chwilach przeszukuje plaze Holandii,mozecie koledzy pochwalic sie jakich ustawien Optimy uzywacie na plazy ?z gory dzieki pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 lipca 2014, 11:25 
Porucznik
Porucznik

Kolego ja właśnie eksploruje plaże w Ustroniu i powiem że tak spokojnej wykrywki na plaży jeszcze nie widziałem, problem jedynie pojawia się przy linii brzegowej na mokrym słonym piachu, zaczyna się wzmacniać sygnał wiodący i spada mineralizacja do -40 z -87, a ustawienia to S+D dyskryminacja 20 czasem 25, czułość 43, maskowanie 3, 3 tony.
Zrywki od piwa łapie w większości przypadków na - 59
Kapsle od wódki (polmosy) - 71
kapsle od piwa - 65 - 67 + mocne wzmocnienie sygnału podobnie do reakcji zwykłego zardzewiałego stalowego przedmiotu udającego kolor
Wczoraj znalazłem kilka eurocentów i biją podobnie do naszej 5 zł w okolicy 61-63.
Pozdrawiam mam nadzieje że pomogłem. Dodam że Cewka 29DD na plaży to robi niezłą miazgę pole detekcji plus niesamowita stabilność i względna głębokość.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 lipca 2014, 16:31 
Generał Brygady
Generał Brygady

A ja się zastanawiałem czy zabrać opti na wakacje :D powiedzcie czy saperka mała da radę czy muszę z durszlakiem :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 31 lipca 2014, 19:16 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

dzieki kolego za odpowiedz,chodze na podobnych ustawieniach i poki co niezle sie sprawdzaja,mam optime niecale cztery miesiace i caly czas testuje ustawienia,w tym momencie przeczesuje plaze w Holandii w okolicach Zaandvortu,glownymi znaleziskami sa monety euro chociaz trafiaja sie tez inne,regularnie wyciagnie sie z plazy okolo 20-30E przez osiem godzin dobrego chodzenia.Z rana gdy zaczynam szukanie na plazy spotykam zawsze pieciu lub szesciu Holendrow z poteznymi sprzetami po okolo 2 tys euro i wzwyz,ale mimo to Optima daje rade w stu procentach;)pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 2 sierpnia 2014, 22:05 
Szeregowy
Szeregowy

ludzie optima to bandyta na drobnice ale ma swoje
minusy ciężki i nieporęczny

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 2 sierpnia 2014, 22:25 
Generał Brygady
Generał Brygady

piotrek1972 napisał(a):
ludzie optima to bandyta na drobnice ale ma swoje
minusy ciężki i nieporęczny

Z tym ciężarem to nie przesadzaj, ważne, że kosi na wysokim poziomie :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 2 sierpnia 2014, 23:26 
Podporucznik
Podporucznik

Z calym szacunkiem, ale pieprzysz glupoty piotrek1972 !!!! Jak masz raczke, tylko do tego by Ci mama podawala, to masz racje, ze ciezki i nie zaczynaj glupkowatego watku od nowa, bo my tu od ponad trzech lat. Chcesz, to sobie poczytaj od poczatku. Albo kup inny wykrywacz. Polecam Deus Za 1400 euro. Zapewniam, ze bedziesz zadowolony. Ja bylem, bo mialem przyjemnos chodzic z Deusem pol roku, jak kolega mi go zostawil :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 sierpnia 2014, 11:10 
Generał Broni
Generał Broni

piotrek1972 napisał(a):
...ciężki i nieporęczny

No, nie jest najlżejsza, ale w końcu to wynik kompromisu: sprzęt w klasie "heavy duty" w konfrontacji do możliwości technicznych producenta i finalnej ceny sprzętu... Ja nie narzekam, za tę cenę tłukę ją z powodzeniem od trzech lat po lasach i kamienistych polach nie martwiąc się wcale o stelaż czy cewkę i ciągle coś wygrzebując z ziemi... Jak to zwykle w życiu - coś za coś - inaczej mówiąc - ces't la vie...;)

Ale, oczywiście, gdyby miała stelaż z grafenu za cenę jak obecnie - nie miałbym nic przeciwko... ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 sierpnia 2014, 12:15 
Generał Brygady
Generał Brygady

mleko80rt napisał(a):
Z calym szacunkiem, ale pieprzysz glupoty piotrek1972 !!!! Jak masz raczke, tylko do tego by Ci mama podawala, to masz racje, ze ciezki i nie zaczynaj glupkowatego watku od nowa, bo my tu od ponad trzech lat. Chcesz, to sobie poczytaj od poczatku. Albo kup inny wykrywacz. Polecam Deus Za 1400 euro. Zapewniam, ze bedziesz zadowolony. Ja bylem, bo mialem przyjemnos chodzic z Deusem pol roku, jak kolega mi go zostawil :D

Tu się zgodzę z kolega chore gadanie, że rutus ciężki, a jak się wyda 6 tyś na minelaba co 2,5 kg waży to nikt nie narzeka. Co do deusa to też miałem możliwość pośmigać z tą maszynką, był uzbrojony w duża cewkę (dużo większa jak 29 optimy) moje odczucia były takie, że mi łokieć wgniotło totalna porażka, zero wyważenia, po przejściu na optimę myślałem, że nie mam wykrywacza w ręku. Może i deus jest lekki, ale z małymi cewkami.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 sierpnia 2014, 13:33 
Generał Broni
Generał Broni

Nie trzeba od razu brać mainlaba, aby poczuć CIĘŻAR, wystarczy potargać naszego rodzimego smętka z DUŻĄ cewką i kompletem 6 x R14... żeby potem biorąc do ręki Optimę z małą cewką fruwać w chmurach...

... ale, przecież nie ma obowiązku latać z Rutusem, można zawsze przejść na inny, leki i ergonomiczny sprzęt, jak komuś nie pasi...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 149  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]