Teraz jest piątek, 14 listopada 2025, 21:11

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: jakie akcesoria???
PostNapisane: wtorek, 29 lipca 2014, 20:56 
Generał Broni
Generał Broni

Witam.
Mam at pro i chciałbym z nim się trochę pomoczyć. Raz na niedzielnym wypadzie wszedłem z nim do jeziora, każdy sygnał próbowałem wydobyć ręką i było to bardzo trudne. Po 15min musiałem zakończyć bo obległ mnie tłum ciekawskich z 1000 pytań. Udałóo mi się wydobyć tylko wędkarski ciężarek 20g :(
Jak się przygotować do takiej kąpieli :?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: jakie akcesoria???
PostNapisane: wtorek, 29 lipca 2014, 21:17 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Dwie podstawowe sprawy, które musisz mieć do takiej zabawy:

1. Specjalne sito tzw. SandScop:
https://www.google.pl/search?q=SandScop ... l&tbm=isch

2. Spodniobuty lub wodery wędkarskie ewentualnie na lato pianka widsurfingowa a na jesienne poszukiwania najlepszy suchy skafander nurkowy.
https://www.google.pl/search?q=spodniob ... 80&bih=678
https://www.google.pl/search?q=suchy+sk ... 80&bih=678
I na poszukiwania nie wybieraj się wtedy gdy na plaży jest milion ludzi. Pozwól im wtedy spokojnie pogubić biżuterię i to co mają po kieszeniach :). Na "łowy" idziesz bardzo wczesnym rankiem lub w pochmurny/deszczowy dzień - unikniesz idiotycznych pytań i sfory ciekawskich.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 29 lipca 2014, 21:50 
kapral riese1968
kapral riese1968

Może jakiś partnerski wypad?... ostatnio widziałem gościa z wykrywką i panią z durszlakiem

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 29 lipca 2014, 23:37 
Chorąży
Chorąży

KrisssK napisał(a):
... 2. Spodniobuty lub wodery wędkarskie ...

Tylko które wybrać? :ups: Jakie polecasz?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 lipca 2014, 00:47 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Neoprenowe.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 lipca 2014, 12:33 
Chorąży
Chorąży

Ale które konkretnie (jakiej firmy, model itd) warto kupić? Wiadomo, na rynku jest tego sporo, jednak nie wszystko się dobrze sprawdza... :zb

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 lipca 2014, 23:08 
kapral riese1968
kapral riese1968

Spytaj kolegi rufa... on wie wszystko i bez wątpliwości, szczerze i dogłębnie odpowie na każde nurtujące pytanie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 lipca 2014, 23:14 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Nie dość że wszytko wie to jeszcze jest niezwykle sympatyczny, ma ogromne doświadczenie i takie kolekcje fantów, że wszystkim szczęki opadają... :)
MFor napisał(a):
Ale które konkretnie (jakiej firmy, model itd) warto kupić? Wiadomo, na rynku jest tego sporo, jednak nie wszystko się dobrze sprawdza... :zb
Nie pamiętam jaki mam model. Kup sobie jakiekolwiek neoprenowe za ok. 300zł i na pewno będą dobre. Najważniejsze żeby były szczelne a dupsko pocić będzie się i tak w każdych.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 sierpnia 2014, 08:01 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Polecam wojskowe OP1 (niemieckie) ubierasz je na spodnie i buty a koszt około 30 zł.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 8 sierpnia 2014, 11:54 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Nie zakładaj Op1 bo to tylko strata nerwów i ok.50 zł. Zalec do sklepu wędkarskiego lub na bazar i kup buty neopreny gumowe z domieszką PVC i zapłacisz ok.150 do 180 zł i jak ich nie porwiesz sam to one w żadnym miejscu Ci się nie przetra i będziesz je mógł stuchmolic i uzywac nawet w mrozy zakladajac bieliznę termo, spodnie, skarpety termo i oczywiscie swoje spodniobuty - neopreny. Op1 są cienkie i w takich "buksach" bedzie Ci ciężko brodzic po wodzie. B+

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 8 sierpnia 2014, 18:39 
Generał Broni
Generał Broni

gulczas3,dobrze prawisz.Widzę że znasz ten temat.Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 września 2014, 10:47 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Cytuj:
Nie zakładaj Op1 bo to tylko strata nerwów i ok.50 zł. Zalec do sklepu wędkarskiego lub na bazar i kup buty neopreny gumowe z domieszką PVC i zapłacisz ok.150 do 180 zł i jak ich nie porwiesz sam to one w żadnym miejscu Ci się nie przetra i będziesz je mógł stuchmolic i uzywac nawet w mrozy zakladajac bieliznę termo, spodnie, skarpety termo i oczywiscie swoje spodniobuty - neopreny. Op1 są cienkie i w takich "buksach" bedzie Ci ciężko brodzic po wodzie. B+

Dodam jeszcze że nie zawsze firmowe będzie na wieczność.Jedne wodery będziesz miał na sezon inne na 5.Zależny jak pokleili na taśmie.Z tym różnie.Nie kupuj zbyt drogich ,kup pośrednio.U mnie firmówki Cormxxxx przeciekały prawie zaraz.A reklamacje szkoda nerwów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 13 września 2014, 12:21 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

rufa napisał(a):
gulczas3,dobrze prawisz.Widzę że znasz ten temat.Pozdrawiam.

Rufa jak mnie wtajemniczysz w wodne wykopki to będę się dopiero znać...Mam tylko magnesa a xterke70 nie wkładam do wody bo sprzęt oszaleje. Właśnie też chcę sobie kupić sprzęt do wodnych przechadzek dlatego przeglądam wodne wątki... a znajomość tematu odzieży wodnej to wiąże się z połowem pstrągów i wiem jaki but wytrzymuje i jak się zachowuje w wodzie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 13 września 2014, 12:38 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Titus napisał(a):
Cytuj:

Dodam jeszcze że nie zawsze firmowe będzie na wieczność.Jedne wodery będziesz miał na sezon inne na 5.Zależny jak pokleili na taśmie.Z tym różnie.Nie kupuj zbyt drogich ,kup pośrednio.U mnie firmówki Cormxxxx przeciekały prawie zaraz.A reklamacje szkoda nerwów.

Buty z domieszką PVC nie będą ciekły. Nie kupuj żadnych Cormora..nów, Jackso..nów i innych, które są wykonane z materiału brezentowego i od wewnątrz zalane cienką gumową powłoką bo guma wytrze się od ubrań i spartnieje i do wywalenia. Kolega napisał, że zależy jak są zgrzane...nie to chodzi o ich przechowywanie. Takie buty muszą być wieszane do góry nogami i muszą swobodnie wisieć i nie można ich cały czas skręcać w rulon bo popękają wewnątrz. PVC ma odwrotnie bo ma material wewnątrz buta i gumę grubszą. Same gumowe bez domieszki też muszą odpowiednio wisieć aby nie miały załamań bo też spartnieją w załamanym często miejscu. Ja swoje PVC wożę w bagażniku i w upały i mrozy i nawet ich do piwnicy nie chowam są skręcone i nic im się już przez 12 lat się nie stało a gumowe po 3 sezonach musiałem wywalać. Moi koledzy też mają i też sobie chwalą. My takie buty kupujemy z Litwy ale trzeba zapytać w sklepie wędkarskim może mają. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]