Teraz jest czwartek, 25 grudnia 2025, 05:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Pierwszy wykrywacz gdzie kupic
PostNapisane: wtorek, 5 sierpnia 2014, 18:58 
Pułkownik
Pułkownik

Leszel napisał(a):
Pojedz na jakaś miejscówke z IIWŚ gdzie jest sporo mauserówek, łusek od ppszy itp. troche ogarniesz kopanie kolorków. To co mówisz (ze sygnał jest a potem go nie ma) bedzie wystepowac tez i w kanarku a jest przykładowo spowodowane:

1) przedmiot jest mały i wpadł do dołka i/lub obrócił się mniej widoczną stroną (np. monetka lezala poziomo a teraz lezy pionowo i/lub głębiej)
2) przedmiot jest mocno skorodowany i najpierw jest wykryty jako kolor a potem wykrywacz sie "rozmyślił" i stwierdza ze to jednak żelastwo
3) przedmiot przylepił sie do ziemi na saperce (serio, zdarza sie :D )
4) przedmiot jest malutki i lezy w wykopanej grudzie ziemi tuz pod trawą i widać go tylko gdy sie od góry przyklada sonde a od dołu w wykopanym przeręblu po prostu go nie widać.

Myśle, że o ile wykrywacz nie jest <i>wulgaryzm</i> to raczej Ty wybrales złe miejsca na nauke lub nieogarniasz ustawień i głupio z takiego powodu brac gorszy sprzet. Napisz skad jestes to moze ktos z Tobą pojedzie w teren na nauke.

I tu kolega dobrze mówi,każdy jeden sprzęt jaki nie kupisz naraża cię na takie niespodzianki,bierz lepszy i testy,testy,nauka a efekty przyjdą :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 sierpnia 2014, 20:05 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Zgodnie z pytaniem - ACE 250 kupisz na znanym portalu aukcyjnym albo w prawie każdym sklepie stacjonarnym, który na tym portalu sprzedaje.
Ale koledzy jednak dobrze prawią abyś się zastanowił i może dał szansę Nokcie. Chociaż ta cena ok 1000 trochę jest dziwna. Generalnie jeśli chcesz szukać drobnicy a zniechęciłeś się do nokty to szukaj sprzętu z cewką dd i jednak z identyfikacją cyfrową znaleziska.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 sierpnia 2014, 20:45 
Pułkownik
Pułkownik

Najpierw niech kolega Siera może niech się wypowie,w jednej z odpowiedzi padło tylko stwierdzenie że być może 1000zł,tak to zrozumiałem i nie wydaje mi się że to co zasugerował wypaliło :ups: ,bo przecież kto odda np. Ace 250 za 200 zł,trochę mi to nie pasuje,uprzedzając odpowiedź: trzeba by było być głupcem by kupić malucha zamiast mercedesa za tą samą kasę,więc jak to było? :zb
Ps,czy mesiek czy maluch prędzej czy później idzie się nauczyć tym jeździć :luv

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 sierpnia 2014, 21:49 
Szeregowy
Szeregowy

Ta nokta którą ma znajomy nie jest jego tylko jakiegoś jego znajomego z Holandii i stamtąd ona pochodzi, instrukcja jest po Holendersku a ten znajomy co chce ją sprzedać sam nie ogarnia co się dzieje, tak więc on mi nie pomoże, był u mnie dzisiaj i oddałem mu nokte zdecydowałem, że zakupie ace 350 na początek a jak już ogarnę to zawsze mogę kupić coś lepszego też używkę albo nową (jak się nauczę na sprzęcie prostym to później kasa na lepszy też się znajdzie), a tak jak już pisałem nokte testowałem w powietrzu i niezależnie od ustawień ciągle krzyczała jak podstawiłem jej dosłownie kawałek rdzy bo gwoździami to to nie było już od wielu lat. A czy ten "kolega" nie wciskał by kitu to na 100% nikt nie jest pewien bo, że tak powiem on często organizuje jakieś ciekawe przedmioty "raz używane" ale papiery zawsze ma. Cena 1000 też nie była ustalona z nim tylko tak bym zaoferował bo brakowało słuchawek no i sprzęt nie ma już gwarancji ale podejrzewam, że dużo by nie urosła, no ale jak już sam stwierdziłem i kolega wyżej lepiej zakupie coś z cyfrową id.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 sierpnia 2014, 22:01 
Pułkownik
Pułkownik

No to bierz co tam zadecydowałeś a resztę wspólnymi siłami się Ci wytłumaczy, 350-ka jest prosta jak budowa cepa :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 sierpnia 2014, 23:24 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Pisząc o identyfikacji cyfrowej miałem na myśli informację liczbową a nie skobelki czy prostokąty :). Poza tym fajnie jak sprzęt ma sygnał wiodący. Trochę nie rozumiem, czemu trzymasz się Garretta :).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 sierpnia 2014, 23:43 
Generał Broni
Generał Broni

Jesli nokta jest za 1000pln to bralbym bez zadnej dyskusji. Poriwnywanue Nokty do kanarkow 250/350 nie ma absolutnie sensu, dziela te wykrywacze lata swietlne. Za nokte maksymalna cena to 2000pln wiec jesli faktycznie jej nie ogarniesz to sprzedaz i kupisz w zamian cos znacznie lepszego niz garretty.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 6 sierpnia 2014, 00:11 
Pułkownik
Pułkownik

wopaw napisał(a):
Pisząc o identyfikacji cyfrowej miałem na myśli informację liczbową a nie skobelki czy prostokąty :). Poza tym fajnie jak sprzęt ma sygnał wiodący. Trochę nie rozumiem, czemu trzymasz się Garretta :).

Akurat to coś dla miłośników braku ground balance i sygnału wiodącego,cisza w uszach :luv ,mini fanty obok nosa :lol: ,przecież seria 150-250-350 to kastraty w tej kwestii,program ma tak wyciętą mineralizację z nadmiarem że prawie zawsze działają bez problemu,ale cena-działanie-bezawaryjność-jak dla mnie ikona
Ps.po każdym Ace coś w glebie zostanie a to już jak dla mnie coś :666

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]