Teraz jest czwartek, 31 lipca 2025, 01:06

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 149  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: RUTUS OPTIMA 2.0
PostNapisane: niedziela, 3 sierpnia 2014, 13:40 
Generał Broni
Generał Broni

Miałem Tekneticsa, lekki i ergonomiczny. Wręcz wzór. AT Pro był jego przeciwieństwem... No i nie wiem dlaczego pasuje mi najbardziej Optima. Uwierzcie - AT Pro gorzej się nosi. Sądzę, że komfort korzystania z innych zalet Optimy z nawiązką równoważy niedostatki wagi i ergonomii. Ale o tym powinien zadecydować każdy we własnym zakresie po zapoznaniu się z kilkoma sprzętami.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 sierpnia 2014, 23:23 
Szeregowy
Szeregowy

mleko80rt napisał(a):
Z calym szacunkiem, ale pieprzysz glupoty piotrek1972 !!!! Jak masz raczke, tylko do tego by Ci mama podawala, to masz racje, ze ciezki i nie zaczynaj glupkowatego watku od nowa, bo my tu od ponad trzech lat. Chcesz, to sobie poczytaj od poczatku. Albo kup inny wykrywacz. Polecam Deus Za 1400 euro. Zapewniam, ze bedziesz zadowolony. Ja bylem, bo mialem przyjemnos chodzic z Deusem pol roku, jak kolega mi go zostawil :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 sierpnia 2014, 23:29 
Generał Brygady
Generał Brygady

Piotrek powinieneś chyba dopisać tekst :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 sierpnia 2014, 23:47 
Szeregowy
Szeregowy

tak powinienem ale jakoś nie dopisałem jest sprzęt ciężki mam obecnie cibolę to piórko z optimą 8h na polu i ręka odpada a mam trochę siły pracuję na budowie jako zbrojarz to wiem co piszę

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 6 sierpnia 2014, 00:09 
Generał Brygady
Generał Brygady

piotrek1972 napisał(a):
tak powinienem ale jakoś nie dopisałem jest sprzęt ciężki mam obecnie cibolę to piórko z optimą 8h na polu i ręka odpada a mam trochę siły pracuję na budowie jako zbrojarz to wiem co piszę

Piotrek cibola jest model niższa ja vaquero (pewnie źle napisałem nazwę) a kolega miał właśnie vaquero i powiem Ci, że lekki to on jest, ale do optimy to mu daleko, robiliśmy testy chodziliśmy razem i finał jest taki, że kolega ma optime, pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 6 sierpnia 2014, 00:26 
Generał Broni
Generał Broni

Wiadomo, że są sprzęty zarówno cięższe, jak i lżejsze od Rutusów - takie życie.

Dajcie spokój - jak ktoś, tak jak piotrek1972, świadomie wybiera dla siebie sprzęt, który dla niego jest lepszy, czyli w tym przypadku lżejszy, to jego sprawa... Przecież, jeśli dla kogoś jest to hobby, to ma być to przyjemne, a nie być walką z obolałą ręką. Ja to rozumiem - miałem tak ze swoim smętkiem - chcąc nie chcąc musiałem go na jakiś czas odstawić z uwagi właśnie na rękę... dopóki nie zaskoczyłem, żeby zmienić pakiet baterii R14 na R6, czyli ulżyć sobie o prawie pół kilograma ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 7 sierpnia 2014, 09:40 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Wczoraj wieczorem wybrałem się na pole sąsiada, na którym wcześniej byłem 3 razy z Ace 250 i raz z Cibolą. No i oczywiście Optima jeszcze posprzątała po nich :)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 7 sierpnia 2014, 15:08 
Podporucznik
Podporucznik

Fajne fanty. Kurcze, a ja juz tak dawno nie kopalem, ze teskni mi sie jak nie wiem. We Francji jest straszna nagonka na detektorystow. Chca calkowicie zakazac kopania. Pomimo, ze puki co nie jest zabroniona detection loisir, kumpla mojego zwinela gandarmeria. Pan archeolog porobil mu zdjecia, jak kopal na polu z autoryzacja wlasciciela, a tamten zeznal, ze kumpel kopal w miejscu archeo. Na szczescie wlasciciel ziemi zlozyl zeznania, ze poprosil detektoryste o odnalezienie telegonu, ktory zgubil podczas prac.
Inny przyklad. Podczas zlotu detektorystoww Najac, odkrylo przypadkiem znaleziono obiekty z brazu z czasow Rzymskich. Zadzwoniono po zandarmerie, a ze byl weckend, w nocy pelnili warte, by nikt nie ukradl I nie przemiescil obiektow. Archeolodzy przyjechali, zabrali artefakty I zlozyli donos do prokuratury na dwoch znalazcow. Postaram sie zamiescic na forum ten artykul przetlumaczony.
Dlatego tez juz nie zamieszczam filmow na YT. Szkoda bo to lubilem...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 7 sierpnia 2014, 21:53 
Porucznik
Porucznik

mleko80rt napisał(a):
Dlatego tez juz nie zamieszczam filmow na YT. Szkoda bo to lubilem...

Wielka szkoda bo kolega kręcił dobre filmy ! a co do nagonki może to chwilowe ? ja śmigam jutro jak coś nakręcę to zamieszczę tu linka. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 7 sierpnia 2014, 22:23 
Podporucznik
Podporucznik

A tutaj wlasnie filmik z tego zlotu. Chlopak sie cieszy, ze odkryl jakas waze z czasow Rzymskich, a pare dni pozniej dowiedzial sie, ze mu sprawe zalozyli; w ramach podziekowania, ze zadeklarowal znalezisko...

https://www.youtube.com/watch?v=eZOa9PW8nLk

Obejrze Bishop z przyjemnoscia. Tez mam takia nadzieje, ze to chwilowe. Wychodza trzy czasopisma dla detektorystow i wszystkie namawiaja do manifestacji w Paryzu, by prawo bylo zblizone chociaz do tego w GB. Podobno we Francji jest ok 60 tysiecy detektorystow.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 7 sierpnia 2014, 22:50 
Porucznik
Porucznik

mleko80rt napisał(a):
Obejrze Bishop z przyjemnoscia. Tez mam takia nadzieje, ze to chwilowe. Wychodza trzy czasopisma dla detektorystow i wszystkie namawiaja do manifestacji w Paryzu, by prawo bylo zblizone chociaz do tego w GB. Podobno we Francji jest ok 60 tysiecy detektorystow.

Tu masz kolego mój pierwszy filmik z pola :D trochę amatorka ale się poprawię :D
https://www.youtube.com/watch?v=DdbRVbniMhg
A co do tematu to nasze hobby niestety wiąże się z ryzykiem już taki nasz los, a GB daje przykład jak postępować.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 8 sierpnia 2014, 06:22 
Podporucznik
Podporucznik

Super filmik, a I komentowales fajnie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 8 sierpnia 2014, 10:42 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Fajny wypad, filmik dobrej jakości - przyjemnie się ogląda :) Czekamy na więcej :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 8 sierpnia 2014, 11:13 
Generał Broni
Generał Broni

mleko80rt napisał(a):
Na szczescie wlasciciel ziemi zlozyl zeznania, ze poprosil detektoryste o odnalezienie telegonu, ktory zgubil podczas prac.

I to jest cenne, a właściwie o nieocenionej wartości - przychylność właściciela terenu - mnie też ostatnio wspomógł właściciel pól po których już od dłuższego czasu łażę... :1

bishop napisał(a):
Tu masz kolego mój pierwszy filmik z pola :D trochę amatorka ale się poprawię :D

:1

Przyjazna ziemia - i oddaje dużo i jeszcze w całkiem niezłym stanie... Optima Optimą, ale powiedz do jakiego Boga Ziemi wznosisz modły o powodzenie...? ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 8 sierpnia 2014, 14:14 
Podporucznik
Podporucznik

Bishop super filmik,mam nadzieje że będą kolejne.Pozdrawiam !

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 149  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]