Teraz jest piątek, 26 grudnia 2025, 23:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wykrywacz do 1000zł dla amatora :)
PostNapisane: piątek, 29 sierpnia 2014, 08:44 
Generał Brygady
Generał Brygady

Męczący jest ten Rutus w każdym takim poście. Wiem,miałem,dość tani, popularny,nasz, serwis itp, ale nie tylko Rutus jest na rynku...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 29 sierpnia 2014, 11:03 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Ktoś tu proponuje Euroteka? Ten wykrywacz to jakaś pomyłka. Ciboli nie miałem ale same pozytywy na temat tego sprzętu czytałem. EuroAce przerabiałem i jest to spoko sprzęt ale tylko na kolor. Proxima uniwersalna więc stawiam właśnie na nią.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 29 sierpnia 2014, 18:16 
Pułkownik
Pułkownik

woziu117 napisał(a):
Ktoś tu proponuje Euroteka? Ten wykrywacz to jakaś pomyłka. Ciboli nie miałem ale same pozytywy na temat tego sprzętu czytałem. EuroAce przerabiałem i jest to spoko sprzęt ale tylko na kolor. Proxima uniwersalna więc stawiam właśnie na nią.

A ja proponuje Koledze Euroteka.
Twoja fachowa opinia, ze to pomylka bardzo mnie zaciekawila.Przeczytales, uslyszalesz czy moze wywrozyles z fusow?
Jeden to pomylka, drugi spoko a na trzeci stawiasz...mhm.Rzetelna pomoc :z

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 29 sierpnia 2014, 19:10 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Gdzieś na forum wypowiedziałem się na temat Euroteka którego miałem, nie będę się rozpisywał po raz kolejny, wystarczy poszukać... Kumpel również męczy się z Eurotekiem i po prostu jakiś cyrk z tym wynalazkiem. Uwierz mi oprócz Ciboli miałem wszystkie tu wymienione. Proxima górą z tych wymienionych.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 29 sierpnia 2014, 19:48 
Generał Brygady
Generał Brygady

Panowie Rav102 napisał że jest początkujący i sprzęt ma być prosty więc Cibola lub ACE 350 to jest moja propozycja autor tego tematu sam zadecyduje co kupi ale Proximy na start to bym nie proponował chyba że będzie jakieś małe szkolenie :) albo instruktor w pobliżu przez pierwsze wypady :D Kolego RAV102 sam musisz podiąć decyzję bo czym więcej będziesz czytał tym mniej będziesz wiedział :lol: .Tak już jest że każdy poszukiwacz chwali swój sprzęt ja biegam z Golden Mask4 Pro i jestem z niego zadowolony choć zdania co do tego sprzętu są podzielone . A przerobiłem już Jabla, Ace 150-250, Cibolę, miałem możliwość pochodzenia z Ace 350, Tejonem i Proximą a teraz z GM4 pro . Więc z tego wszystkiego moim skromnym zdaniem polecam te dwa wyżej wymienione na start .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 29 sierpnia 2014, 20:24 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

No ale kolega chce sprzęt uniwersalny, strojenie do gruntu, Polska gwarancja - serwis. Wszystko to posiada Proxima. Poza tym Proxima nie jest trudna, przecież i tak kolega zacznie chodzenie od dynamika.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 29 sierpnia 2014, 21:12 
Pułkownik
Pułkownik

woziu117 napisał(a):
Gdzieś na forum wypowiedziałem się na temat Euroteka którego miałem, nie będę się rozpisywał po raz kolejny, wystarczy poszukać... Kumpel również męczy się z Eurotekiem i po prostu jakiś cyrk z tym wynalazkiem. Uwierz mi oprócz Ciboli miałem wszystkie tu wymienione. Proxima górą z tych wymienionych.

No widzisz, ja mialem ace250 z duza cewka i przesiadlem sie na etpro 11dd i uwazam, ze jest duuzo lepszy.
Chodze z Kolega, ktory ma Argo (ktorego bralem pod uwage przy wymiane)i...zawsze ja wyciagam wiecej i lepsze fanty.Lut szczescia bylby przy jednym wypadzie, dwoch ale tak jest zawsze...
Testy powietrzne podobnie, a w Błąd-nie "ziemii" a "ziemi" roznica kolosalna.
Jak to wytlumaczyc?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 29 sierpnia 2014, 22:09 
Podporucznik
Podporucznik

Szopan to nie jest argument, bo ten operator moze byc marny. Zobacz test Zdzicha, gdzie operatorem z reguly jest Gienek spod monopolowego, nie obrazajac oczywiscie twojego kolegi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 29 sierpnia 2014, 22:26 
Pułkownik
Pułkownik

...no właśnie Argo nie jest łatwym wykrywaczem i żeby nim dobrze kosić trzeba się go nauczyć, dobrze obsłuchać. Stawiał bym na jeszcze uczącego się go operatora, a nie na sprzęt.

pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 sierpnia 2014, 00:26 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Robi się gorąco. :) Rozumiem, że do wyboru pozostaje Rutus Proxima (alle 1550zł nowy), Teknetics Eurotek Pro z cewką 11dd (950zł używka), Tesoro Cibola (alle 1560zł nowy) i Garrett Ace 350 (alle 950zł używka). Biorąc pod uwagę ceny, na placu boju pozostaje Eurotek 11dd i Ace 350. Może między tymi dwoma łatwiej będzie wybrać? Dzięki jeszcze raz za chęci pomocy i cierpliwość. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 sierpnia 2014, 00:49 
Generał Brygady
Generał Brygady

Nie chciałbym wsadzać kija w mrowisko, ale (biorąc pod uwagę kol. budżet) delikatnie i z życzliwością sugeruję wzięcie pod uwagę nowości na rynku, czyli Bounty Hunter Quick Draw Pro, za 789 PLN (darmowa przesyłka, 5 lat polskiej gwarancji) - też jest na Alle.
Nadmienię, że nie znam z autopsji tego modelu, ale znam inne wcześniejsze modele tej firmy, i w kolegi sytuacji, nawet bym się nie zastanawiał. Proponuję poważnie rozważyć.
Dodatkowo napomknę, że w tej dyskusji przewidziałem tylko swój jeden post. Niniejszy. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 sierpnia 2014, 07:08 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Zawiedziesz się na euroteku. Ograniczyłeś się do dwóch wykrywaczy więc wybierz EuroAce. Zasięgi o wiele lepsze jak w euroteku, akumulatorki AA i stabilny. Jest za to źle wyważony ale da się to opanować.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 sierpnia 2014, 09:33 
Pułkownik
Pułkownik

kgrl napisał(a):
Szopan to nie jest argument, bo ten operator moze byc marny. Zobacz test Zdzicha, gdzie operatorem z reguly jest Gienek spod monopolowego, nie obrazajac oczywiscie twojego kolegi.

Wiem,ze to argument zaden :D
Miałem na celu pokazanie,że Kolega w tym przedziale cenowym (do 1000zł) ma w czym wybierać i może też rozważyć Etpro, którego używam prawie 9 miesięcy i mam wyrobione zdanie na jego temat.

woziu117 napisał(a):
Zawiedziesz się na euroteku. Ograniczyłeś się do dwóch wykrywaczy więc wybierz EuroAce. Zasięgi o wiele lepsze jak w euroteku, akumulatorki AA i stabilny. Jest za to źle wyważony ale da się to opanować.

Kolejne rzetelna pomoc:
- zasięgi o wiele lepsze?(zapraszam do porównania),
- akumulatorki AA - mhmm...udało mi się kupić na "czarnym rynku" akumulatorek 9V :D Jeden :666
- stabilny...pierwsze raz słyszę. Może na czułości - 3 kreski.
- Euroace źle wyważony - :1 100% zgoda. Po 4 godz. w terenie przedramię boli jak... Malutka niedogodność.

Ponadto,zapraszam Cię Kolego do porównania szybkości detekcji i dyskryminacji :z

Dla Autora wątku:
http://detectorstuff.com/teknetics-eurotek-pro-review/

Nie rozumiem @woziu117, jaki masz cel szkalując ETpro?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 sierpnia 2014, 11:30 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Miałem ja i ma kumpel. Oba egzemplarze coś bolało. Miałem euroace i miał też drugi kumpel. Każdy z nich był stabilny na max czułości. Po prostu nie chcę żeby kolega się zawiódł na euroteku. Ja wyraziłem swoją opinię no i skrytykowałem euroteka. Nie robiłbym tego gdybym nie miał tych sprzętów w dłoni.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 sierpnia 2014, 12:06 
Pułkownik
Pułkownik

A ja nie powiem złego słowa na euroteka i tyle w tym temacie.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]