hmm, musisz się dowiedzieć jakie jest w twojej gminie parcie na poszukiwaczy ze strony urzędasów, jeśli jest nagonka to nic nie wskórasz nie będą z tobą współpracować. Jak czujesz potrzebę przekazania czegoś, lepiej to zrobić jako osoba anonimowa. Ze swoich doświadczeń wiem że lepiej nie ujawniać się w tym gronie jako osoba trudniąca się poszukiwaniami z wykrywaczem, w moim przypadku jest to spowodowane presją na lokalne władze przez pewnych ludzi z lokalnego muzeum na środowisko poszukiwaczy.
-to co ja im przekazałem masz na foto, po rozmowie z nimi i zagadnięciu o poszukiwaniach w tych terenach to jakby diabeł w nich wstąpił zaczęli straszyć :cop a ci co takich ludzi na pole wpuszczają to dziw że jeszcze na wolności chodzą, istna paranoja :ups: aż żałuję że coś im przekazałem, od tej pory nawet guzika nie dam! Na tym terenie to norma kto był tu to wie, mało tego zaopatrzyłem się w wykaz stanowisk archeo ze stron Urzędu miasta i Gminy na tych terenach jest ich wiele plus mapy z geoportalu z wykazem działek aby im nie dostarczać powodów!
-tak przynajmniej jest w gminie Głubczyce.
pozdr.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|