miras134 napisał(a):
zakupiłem takie hermetyczne osłonki uważam że na pewno wydłuży to żywotność spustu osłonka nie utrudnia jego używania więc jeśli ktoś miał podobne problemy to polecam ten patent.
Też mam podobne osłonki (ze
smętka), ale niestety nie pasują na oryginalny spust w Optimie. Czekam spokojnie aż się rozsypie ten oryginalny spust, żeby zamontować nowy, już w osłonie.
MłodyPolska napisał(a):
Panowie, a jakich baterii lub akumulatorków używacie w Optimie? (...) Są jakieś baterie alkaicznie w dobrej cenie, po których idzie nie zbankrutować, a starczają na te 2 porządne wypady?
Tylko akumulatorki.
MUSZĄ BYĆ DOBREJ JAKOŚCI. Ja proponuje przykładowo białe enelopy (mogą być też czarne). Plus dobra ładowarka mikroprocesorowa (ważne!) i po problemie zasilania.
Ogólnie o zasilaniu OptimyTu też jest o zasilaniu RutusówZestawienie aku nowej generacjiO ładowarkach mikroprocesorowychPobór prądu Optimy dla normalnej głośnosci ze słuchawkami, bez podświetlenia, praca na dyskryminacji to średnio 110...130mA. Baterie alkaliczne AA mają pojemności od jakichś 1000....1500mAh (takie sobie) do około 2000 (większość dobrych), niektóre dosięgają 3000mAh (ale rzadko).