Teraz jest niedziela, 11 stycznia 2026, 23:42

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Skuti - kronika sezonu 2014 :)
PostNapisane: niedziela, 24 sierpnia 2014, 20:03 
Porucznik
Porucznik

troche ostatnich znajdek, zaległych fotek i takie tam różne ;) srebrne monety wymagały czyszczenia, największa moneta to 5 zł rybak, wszystko to tylko cząstka tego co wyszło od jakiegoś czasu ;)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 września 2014, 17:30 
Porucznik
Porucznik

poniższe znajdki pochodzą z jeziora Firlej z kąpieliska "Gęsia plaża", wybuchowe fanty oczywiście zostały w wodzie co do jednej sztuki, było tego jeszcze wokoło mase ale nie chciało mi się kopać, wchodziły po kilka sztuk na raz do sitka, ...najciekawszy fancik to srebrny pierścień ponad 10 gram wagi wyciągnięty na samym środku kąpieliska :)

jak by coś ktoś o tym pocisku napisał był bym wdzięczny ;)

trzeba będzie chyba saperów wezwać bo już dwie grube sztuki tam w wodzie leżą :/

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 września 2014, 18:01 
Generał Broni
Generał Broni

Adam,masz sporo szczęścia,że te rozrywki,są od dawna zamoknięte.Kiedyś,trafiłem dwa duże pociski,pierwszy odkopałem[w wodzie],ale go nie ruszałem z miejsca,drugi już tylko rozpoznałem,wykrywaczem-bez kopania i dotykania.Największym zaskoczeniem,było że na połowie odległości[około 1 metr],między nimi-leżała sobie złota obrączka z próbą,ale nieco "zadymiona"-kiedyś wspominałem o tym na forum.Jak to w życiu-same niespodzianki.Jeżeli zostawiłeś to w miejscu,gdzie ludzie się kąpią-to musisz to zgłosić saperom[ anonimowo,podając namiary].

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 września 2014, 20:16 
Porucznik
Porucznik

stwierdziłem że raz się żyje i sam zadzwoniłem na :cop , najpierw opisałem sytuację i wypytałem czy na pewno nie będę miał jakiś problemów (wiem wiem trochę to naiwne było :D), akurat patrol był w okolicy i za 5 minut byłem na miejscu aby wskazać gdzie leżą "fanty" :) jutro ma się nimi zając brygada saperów :1 szkoda że wyjeżdżam i mnie przy tym nie będzie :( ciekawi mnie ta druga "bombka" co to takiego bo tylko ją wymacałem a nie była wyjmowana na powierzchnię :/

przy okazji okazało się że jeden z panów :cop mieszka kilkaset metrów ode mnie i śmiga z miotłą po polach :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 września 2014, 22:07 
Kapitan
Kapitan

taki sam wisiorek z delfinkiem (jak u Ciebie na dole) znalazłem na plaży. On był częścią jakiejś większej całości?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 września 2014, 22:31 
Porucznik
Porucznik

wyszedł tak jak leży na fotce, wygląda na zwykły odpustowy wisiorek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 8 września 2014, 16:11 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

[quote="Skuti"
przy okazji okazało się że jeden z panów :cop mieszka kilkaset metrów ode mnie i śmiga z miotłą po polach :)[/quote]
Oj Skuti ;) bo mu jeszcze komendant wykrywke zabierze :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 8 września 2014, 19:02 
Generał Broni
Generał Broni

Nie zabierze,nie zabierze.Nasz komendant,wysłał takiego poszukiwacza,na kurs saperski i wszystkie takie znaleziska,na terenie podległym temu komendantowi,właśnie ten policjant,obsługuje z własnym wykrywaczem a potem wzywa saperów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 8 września 2014, 19:10 
Kapral
Kapral

I to jest piękne ^^ . Swoją drogą świeży wypadek http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... zece_.html Ku przestrodze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 8 września 2014, 22:32 
Pułkownik
Pułkownik

Gostek miał pecha. A tobie Adaś powodzenia i nie nurkuj tylko ;) . Gratulacje znajdków , wytrwałości w zimnej wodzie :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 8 września 2014, 22:43 
Porucznik
Porucznik

Mial pecha albo łapska wepchał za daleko, teraz to juz sie nikt nie dowie jak było na prawdę, szkoda człowieka :(

Dzisiaj była akcja i próba wyjęcia z wody wybuchowych fantów. Niestety nieudana :/ Panowie raz że mieli tylko dwuczęściowe wodery (a fanciki lezą głębiej) a dwa że nie mieli wykrywki podwodnej :( W sobotę mam im to wykopać (lub dokładnie wskazać miejsce) a oni tylko zabiorą. Tak więc jak by się ktoś wybierał na Firlej do soboty to omijać "gęsią" !!!

Leszek woda jeszcze nie jest taka zimna, normalny strój plus dodatkowo rękawy z neoprenu i gra gitara, same dłonie nie marzną nawet po kilku godzinach ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 września 2014, 05:29 
Pułkownik
Pułkownik

Skuti napisał(a):
Mial pecha albo łapska wepchał za daleko, teraz to juz sie nikt nie dowie jak było na prawdę, szkoda człowieka :(

Dzisiaj była akcja i próba wyjęcia z wody wybuchowych fantów. Niestety nieudana :/ Panowie raz że mieli tylko dwuczęściowe wodery (a fanciki lezą głębiej) a dwa że nie mieli wykrywki podwodnej :( W sobotę mam im to wykopać (lub dokładnie wskazać miejsce) a oni tylko zabiorą. Tak więc jak by się ktoś wybierał na Firlej do soboty to omijać "gęsią" !!!

Leszek woda jeszcze nie jest taka zimna, normalny strój plus dodatkowo rękawy z neoprenu i gra gitara, same dłonie nie marzną nawet po kilku godzinach ;)

Pokaż im gdzie i popatrz na to z daleka jak będą wyciągać. Odezwij się po sobocie, bo szkoda takiego fachowca, :) Pozdrowionka.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 września 2014, 07:41 
Generał Broni
Generał Broni

Adam,ja bym tego nie dotykał,po raz drugi.Do dziś pamiętam widok rozerwanego nastolatka i pływające na wodzie,fragmenty kiszek.Mimo upływu kilkudziesięciu lat,nie mogę o tym zapomnieć.Nie pchaj się w tą imprezę,najwyżej obserwuj z daleka-swoje już zrobiłeś.To ze saperzy nie mają odpowiedniego sprzętu,to kompromitacja takiej jednostki.Ewentualnie,możesz im oznaczyć,dokładne miejsce zalegania,tych rozrywek,przy pomocy wykrywacza i bojek lub tyczek,ale już tego nie dotykaj.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 września 2014, 07:47 
Moderator
Moderator

Albo wypożycz im swój sprzęt na rewers.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 września 2014, 12:28 
Plutonowy
Plutonowy

Tak jak napisał Rufa nie dotykaj tego po raz kolejny. Rozrywka pewnie leży sobie na dnie i jeśli nie pokryły jej osady denne to łatwo ją zlokalizują. Jeśli nie maja sprzętu do nurkowania to pewnie mogą poprosić Straż z Lublina do zlokalizowania tego. Skuti, wykonałeś już swoją pracę i chwała Ci za to patrząc ile ludzi korzysta z tego kąpieliska. Może wiesz o której w sobotę rozpoczną akcję? Może się zjawie i ja ;)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]