Teraz jest czwartek, 12 marca 2026, 05:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 288 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Test Garrett Euro Ace 350
PostNapisane: środa, 2 lipca 2014, 15:31 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Euroace miałem ponad 2 lata i wspominam go bardzo dobrze.
Zasięgi miał dobre ale brakowało manualnego strojenia do gruntu
Pamiętam że wykopałem pełny nabój od mausetra (żwir) i zakopałem go na sztych saperki
mocno się zdziwiłem jak go nie zobaczył

miałem kiedyś garretta gta 350 i w tym sprzęcie id było sto razy lepsze niż w euroace
w ostatnie kwadraty alu srebro, w euroace raczej wielkościowo

każdemu kto ma lekko ponad tysiąc na wykrywacz polecam ten sprzęt
mimo kilku nieistotnych wad

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 lipca 2014, 20:02 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Witajcie,

Otoz mam pytanie, ktos pisal o lokalizacji znajdki w ziemi za pomoca góry cewki, czytalem instrukcje, jeat tam cos na ten temat napisane, ale dosc malo z tego rozumiem.. czy ktos mogl by wyjasnic jak to dokladnie robic? Badz ktos by byl mily i nagral by jakis film instruktarzowy? Przyznam ze lokalizacja za pomoca pinpointa jest koszmarna, a w recz nie mozliwa.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 lipca 2014, 20:52 
Podporucznik
Podporucznik

To chyba chodzi o lokalizacje jak juz jest dolek wykopany. Ten wykrywacz ma spory rozrzut w namierzaniu, wiec musisz samodzielnie kombinowac, zeby dojsc do jakiejs tam "perfekcji". Kiedys przypadkiem widzialem na yt, jak gosc tlumaczyl w jaki sposob rozroznic kapsel w 350, przy pomocy odpowiedniego umiejscowienia pod okreslona czescia cewki. Poszukaj tego typu filmikow, to pewnie cos niecos ci pomoga.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 lipca 2014, 20:57 
Porucznik
Porucznik

Pozdrawiam wszystkie dobre fanty, które ten gość przeoczy z takim eliminowaniem kapsli.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 lipca 2014, 21:25 
Podporucznik
Podporucznik

To oczywiste, ale chcialem tylko zwrocic uwage, ze rozne filmiki do 350 sa i mozna sie czegos dowiedziec. Zeby moc z czystym sumieniem spac, trzeba kopac kazdy kolor, nie ma rady;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 lipca 2014, 21:44 
Porucznik
Porucznik

Każdy kolor to i tak wbrew wszystkiemu mało... :D
1-masz sygnał na kolor i obchodzisz fant o 90" a tu sygnał kolor łamany z żelazem
2-sygnał kolor łamany z żelazem niezależnie jak podejdziesz do fanta
3-kolor łamany z folią a jak podejdziesz do fanta z innej strony folia

Odp:
1-żelazo lub pozytywny fant ale skorodowany,albo coś głębszego i kanar nie daje rady.
osobiście na takim wskazaniu wyciągałem monety miedziaki i niklowe
2-j.w. -(tak mi wyszła złota obrączka)
3-to już nie żelazo ale kopanie kapsli po mleku z prl-u :D i sreberka po michałkach ale to nie mus bo tu się tu kłaniają sreberka i inne cieńkie moniaki :h

Wniosek taki że jak chcesz spać spokojnie to z kanarkiem trzeba robić duuużo dołków :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 3 lipca 2014, 00:01 
Porucznik
Porucznik

Ja wyciągnąłem szerfa Jana Fryderyka na sygnale 2-3 kwadrat (ze wszystkich stron). Był dość głęboko. Kopałem tylko dlatego że byłem na miejscówce, na której nie było po prostu żadnych, nawet gwoździowych sygnałów, ugorek-pustynia i jak się w końcu jakiś pojawił chciałem sprawdzić co to będzie. Oj, omija się tym sprzętem sporo rzeczy ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 lipca 2014, 12:36 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Kuuba napisał(a):
Ja wyciągnąłem szerfa Jana Fryderyka na sygnale 2-3 kwadrat (ze wszystkich stron). Był dość głęboko. Kopałem tylko dlatego że byłem na miejscówce, na której nie było po prostu żadnych, nawet gwoździowych sygnałów, ugorek-pustynia i jak się w końcu jakiś pojawił chciałem sprawdzić co to będzie. Oj, omija się tym sprzętem sporo rzeczy ;)

Na zaśmieconym terenie każdym sprzętem sprzętem omija się sporo fantow,a na "pustyni" kopie się każdy sygnał - i wszystko w temacie. :o ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 lipca 2014, 20:15 
Pułkownik
Pułkownik

Ogólnie sprzęt jest niezły, ale wskazaniami nie ma co się sugerować. Właśnie ze względu na marną identyfikację sprzedałem Euro. Wyciągnąłem nim sporo fantów ale kopałem większość niepewnych sygnałów. Pod kwadratem z folią trafiała się najczęściej folia ale i różne ciekawostki. Jednak identyfikacja cyfrowa bardziej do mnie przemawia i w obecnym sprzęcie (choć to już dziadek przy Euro) sprawuje się super.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 września 2014, 21:32 
Kapral
Kapral

pawello napisał(a):
bellial napisał(a):
tylko pinpoint fatalny

No i częściowo przychylę ku tej opinii.
Możliwe że w zależności od gruntu i pozycji zalegania, ale mój euro ma proeblem z namierzeniem polmosa.
Niby cel namierzony więc kopię z czterech stron na szerokość szpadla i lipa.Pokazuje że w dołku więc kopię głębiej i znowu lipa.Jak taka sytuacja ma miejsce to w 90% okazuje się że polmos leży na ściance.... :ups:
W przypadku moniaków akurat tego problemu nie zauważyłem. :D

Z tym sie musze zgodzic, z puchami po browarach tez jest tak samo, kilka razy sie juz zdziwilem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 września 2014, 23:13 
Plutonowy
Plutonowy

dominikxp napisał(a):
Witajcie,

Otoz mam pytanie, ktos pisal o lokalizacji znajdki w ziemi za pomoca góry cewki, czytalem instrukcje, jeat tam cos na ten temat napisane, ale dosc malo z tego rozumiem.. czy ktos mogl by wyjasnic jak to dokladnie robic? Badz ktos by byl mily i nagral by jakis film instruktarzowy? Przyznam ze lokalizacja za pomoca pinpointa jest koszmarna, a w recz nie mozliwa.

Pozdrawiam

Ja namierzam w sposób następujący: patrzę w którym miejscu zaczyna sie sygna(przod cewki)l i zamiatam odsuwajac od siebie i patrze w ktorym konczy (tył cewki) w osi x, po czym staję 90' do poprzedniej pozycji i znowu zamiata m w osi y, patrzac kiedy pojawia sie sygnal i kiedy konczy. w ten sposob dostaje miejsce w ktorym sie przecinają obie linie. Celność ok 95%

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 września 2014, 00:30 
Pułkownik
Pułkownik

kretoryje napisał(a):
dominikxp napisał(a):
Witajcie,

Pozdrawiam

Ja namierzam w sposób następujący: patrzę w którym miejscu zaczyna sie sygna(przod cewki)l i zamiatam odsuwajac od siebie i patrze w ktorym konczy (tył cewki) w osi x, po czym staję 90' do poprzedniej pozycji i znowu zamiata m w osi y, patrzac kiedy pojawia sie sygnal i kiedy konczy. w ten sposob dostaje miejsce w ktorym sie przecinają obie linie. Celność ok 95%

Ale wy kombinujecie:) Po prostu jak kanarek się odezwie wcisnąć pin pointa i najechać tak na cel żeby na wyświetlaczu pokazały się wszystkie kwadraciki,następnie przesuwać pomału sondę do siebie.W momencie w którym traci się sygnał to czubek sondy odchodzi znad celu następnie od siebie do przodu i w miejscu w którym sygnał się wyraźnie zwiększy to oznacza że pod czubkiem cewki jest fant. Na początku każdy ma z tym problem jednakże po czasie robi się to bezwiednie.
Ja mam bardzo dobre zdanie o tym sprzęcie mimo kilku wad.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 września 2014, 15:47 
Porucznik
Porucznik

Czy spotkaliście się z tym, że EA reaguje na inne EA jak na linie wysokiego napięcia? Wczoraj latałem z kumplem po lesie i nie dało się podejść do siebie na 5-6 metrów bo w obu wykrywaczach zaczynała się dyskoteka. Nie spotkałem się z czymś takim w przypadku kontaktu EA-inny wykrywacz, nawet do Garretta 250 spokojnie bliżej można było podejść. Czy to normalne?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 września 2014, 15:58 
Porucznik
Porucznik

250 ma inną częstotliwość pracy i dlatego nie sprzęga się z euro i można sobie śmiało dreptać obok kompana :D
Dwa euro niestety to już tylko na odległość :ups:
Czyli normalne :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 września 2014, 16:00 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Kuuba napisał(a):
Czy spotkaliście się z tym, że EA reaguje na inne EA jak na linie wysokiego napięcia? Wczoraj latałem z kumplem po lesie i nie dało się podejść do siebie na 5-6 metrów bo w obu wykrywaczach zaczynała się dyskoteka. Nie spotkałem się z czymś takim w przypadku kontaktu EA-inny wykrywacz, nawet do Garretta 250 spokojnie bliżej można było podejść. Czy to normalne?

Miałem dokładnie tak samo,dwie 350tki tak szalały że jeden z nas musiał wyłączać jak chciał podejść.
Wydaje się to całkiem normalne, jest to wynik chyba pracy na tej samej częstotliwości.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 288 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]