Teraz jest niedziela, 22 marca 2026, 21:56

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Garret euro ace 350 prośba..
PostNapisane: czwartek, 25 września 2014, 19:23 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Witam urzytkowników 350ek,prośba o pomoc w kwestji ustawień na drobnicę :1 .Z góry wielkie dzięki.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Garret euro ace 350 prośba..
PostNapisane: czwartek, 25 września 2014, 19:37 
Plutonowy
Plutonowy

Jak czysty teren to zero dyskryminacji, jak smietnisko to wycinam 4 pierwsze kwadraciki.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 września 2014, 19:54 
Pułkownik
Pułkownik

duże żelastwo nawet jak wytniesz pierwsze kwadraty i tak będzie bić wysoko. ja swoim chodzę na "Jewerly" czułość na maxa lub jedną kreskę w dół jak się wzbudza. Kopię tylko pewne sygnały te latające po skali odpuszczam bo w większości jest to zardzewiałe żelastwo. Polmosy i aluminium bije ten model dość wysoko ostatni kwadrat ale ich ci radzę nie pomijać bo możesz przeoczyć fajne fanty.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 września 2014, 20:29 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

thomas71 napisał(a):
duże żelastwo nawet jak wytniesz pierwsze kwadraty i tak będzie bić wysoko. ja swoim chodzę na "Jewerly" czułość na maxa lub jedną kreskę w dół jak się wzbudza. Kopię tylko pewne sygnały te latające po skali odpuszczam bo w większości jest to zardzewiałe żelastwo. Polmosy i aluminium bije ten model dość wysoko ostatni kwadrat ale ich ci radzę nie pomijać bo możesz przeoczyć fajne fanty.

Dziękuję Panowie,jutro kurjer zapuka do mych drzwi...będę jego urzytkownikiem- :jumpPozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 września 2014, 20:53 
Pułkownik
Pułkownik

...jest to dość prosty wykrywacz, dwie godziny w polu i opanujesz go, z tą cewką ma nawet jakieś tam osiągi ale dyskryminacja jest do bani, oj na kopiesz się tym wykrywaczem. Obecnie skazany jestem na EuroAce bo moje Argo pojechało na serwis.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 września 2014, 08:21 
Generał Broni
Generał Broni

Każdym się nakopiesz jak chcesz coś znaleźć. Złomu metalowego nieraz kopniesz, ale tylko duże skorodowane żelastwo, żadnych gwoździ nie zbiera. Wrzuciłem na temat o Optimie zdjęcie zebranych przeze mnie śmieci kolorowych (str.74) z pytaniem czy Optimą po osłuchaniu można uniknąć wyciągania drutów. I co napisali ? Że chodząc na słuchawkach są w stanie je odróżnić, ale i tak kopią. Bo a nóż siekiera coś wpadnie ? Blaszek kolorowych od monety nie odróżni żaden wykrywacz.
Wycinasz na zero cztery pierwsze kwadraty i jedziesz. Jak teren niezbyt zaśmiecony to nic nie wycinam i sprawdzam, co gdzie leży. Czułość bardzo dobra, podkładki wielkości 1/3 grosza współczesnego wyciąga, malutkie plomby wyciąga. Monetki też. To wszystko już było napisane. Myślę, że stosunek ceny do możliwości jest akurat. Klawiatura i obudowa elektroniki dużo lepiej wykonana niż wykrywaczy z folią zamiast wyświetlacza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 września 2014, 08:32 
Kapitan
Kapitan

Ciekawe w takim razie po co ta dyskryminacja i identyfikacja skoro okazuje się, że wszyscy kopią wszystkie sygnały :zb Jeśli rzeczywiście będziemy kopać każdy sygnał to Garrett EuroACE jest chyba najlepszym wyborem z możliwych - szczególnie za te pieniądze.

thomas71 napisał(a):
...jest to dość prosty wykrywacz, dwie godziny w polu i opanujesz go, z tą cewką ma nawet jakieś tam osiągi ale dyskryminacja jest do bani, oj na kopiesz się tym wykrywaczem. Obecnie skazany jestem na EuroAce bo moje Argo pojechało na serwis.

Widzę, że przeszliśmy podobną drogę i mamy podobne zdanie. Mam tylko nadzieję, że mój Argo nie będzie wymagał pomocy.

EDIT: A możesz zdradzić, dlaczego pojechał na serwis?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 września 2014, 09:02 
Pułkownik
Pułkownik

Abaqus napisał(a):
EDIT: A możesz zdradzić, dlaczego pojechał na serwis?

poszło na pw.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 września 2014, 09:25 
Generał Broni
Generał Broni

Widać klasa tego wykrywacza znacznie wzrosła, skoro porównujesz go do Argo :) Garrett dokładając świetną cewkę, podnosząc trochę częstotliwość zrobił skok z wykrywacza za 800 zł (Ace 250) coś co może zabrać dla siebie cały zakres cenowy do 1800 zł. Bo tak naprawdę pomiędzy 1150 zł za Euroace, a 1850 zł za Optimę chyba nie ma nic, co mogłoby zagrozić pozycji Garretta. Mowa oczywiście o kolorku. Nie twierdzę, że go będę miał na zawsze, bo cały czas zbieram kasę i dążę wyżej :) Ale to już jest ulubienie zakupów i nowych zabawek :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 września 2014, 09:39 
Pułkownik
Pułkownik

....kolego nie co porównywać do Argo. Jest to zupełnie inna liga wykrywacza i akurat temu Garrettowi daleko jemu do Argo we wszystkim. Jak tylko wróci do mnie z serwisu to odstawiam Euroace (przekazuje go żonie).

p.s Argo jest na przeglądzie w serwisie z racji tego ze gwarancja się kończy i pan Arek zgodził się go przeglądnąć za free!

pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 września 2014, 09:52 
Generał Broni
Generał Broni

Czy używając w Argo czwartego trybu na kolorek bez używania mixów też się poczuje różnicę, czy lepiej relikt czy trzeba się dużo uczyć ? Bo od jakiegoś czasu interesuję się Rutusami. Bardziej jednak patrzyłem na Optimę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 września 2014, 10:10 
Pułkownik
Pułkownik

BRAT_MIH napisał(a):
Czy używając w Argo czwartego trybu na kolorek bez używania mixów też się poczuje różnicę, czy lepiej relikt czy trzeba się dużo uczyć ? Bo od jakiegoś czasu interesuję się Rutusami. Bardziej jednak patrzyłem na Optimę.

nie zam Optimy mogę wypowiedzieć się o Argo, tak filtr 4-go rzędu to kosa na drobnicę i monetki ale najpierw trzeba poznać obsłuchać sprzęt a z tym to różnie bywa niektórym brakuje cierpliwości, ale powiem ci że warto bo tryb w miarę głęboki i dobrą dyskryminacją, jeśli zaś chodzi o tryb relikt to on przeważnie używany jest do poszukiwania militarki. Rutusy nie są łatwymi wykrywaczami o tym to chyba każdy wie. Optima jest to wykrywacz ukierunkowany na poszukiwanie drobnicy zaś Argo jest sprzętem uniwersalnym a w takich sprzętach występuje niestety coś za coś np. uniwersalność kosztem bardzo dobrej dyskryminacji.

pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 września 2014, 11:04 
Generał Broni
Generał Broni

Ok, dzięki !

Co do Euroace to podpowiem jeszcze tyle, że ustawienia fabryczne przewidują fabryczną czułość na full minus dwie kreski - ale śmiało można próbować na maksa i jest stabilny. Reset czyli powrót do ustawień fabrycznych - przytrzymać przycisk włączania dłużej, aż do dwóch piknięć.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 września 2014, 11:11 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

thomas71 napisał(a):
....kolego nie co porównywać do Argo. Jest to zupełnie inna liga wykrywacza i akurat temu Garrettowi daleko jemu do Argo we wszystkim. Jak tylko wróci do mnie z serwisu to odstawiam Euroace (przekazuje go żonie).

p.s Argo jest na przeglądzie w serwisie z racji tego ze gwarancja się kończy i pan Arek zgodził się go przeglądnąć za free!

pozdr.

Hej!Widzę że ropętała się fajna dyskusja...Idę jutro w teren z 2ma kolegami,mają na stanie ''rutki'' proxima i argo,będę porównywał zasięgi garrett'a do rutków...Coś o tym napiszę :P Pozdrawiam :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 września 2014, 11:26 
Kapitan
Kapitan

BRAT_MIH napisał(a):
...tak naprawdę pomiędzy 1150 zł za Euroace, a 1850 zł za Optimę chyba nie ma nic, co mogłoby zagrozić pozycji Garretta...

Mocne. Jakich wykrywaczy używałeś osobiście w tym przedziale cenowym?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]