Teraz jest piątek, 13 marca 2026, 01:15

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: EuroAce czy Delta 4000 a może Cibola
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 18:08 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Proxima cały czas daje sygnały takie urywane, to przez kawałki metalu w Błąd-nie "ziemii" a "ziemi". Proxima ma chyba słabą dyskryminację żelaza i nie mogłem już znieść tego popiskiwania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 18:27 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Ale mówimy o osiągach czy zadowoleniu? Niektórzy z Jabla są zadowoleni. Mam pretensjonalny ton do tego wykrywacza( ciboli) bo jak dużo osób dałem się na niego nabrać. . A dokładnie na teksty dilerów pod rożnymi nickami którzy go chwalili. Nastaw się od razu na pomijanie drobnych monet. AuroAce ma zasięg ACE 250. Nieliczni poeci i artyśći wyciągają tylko z tych wykrywek kosmiczne zasięgi. To chcecie w końcu coś poprawić czy zmienić bo się znudził czy za trudny? Taka zamiana to na pewno krok w tył.
Poza ty ogarnia mnie śmiech jak na filmikach z YouTube gość z cibolą trzyma kawałek jakiegoś odłamka i mówi że teraz zmienił ustawienia i mu zasięg wzrósł że ho ho.

Ostatnio edytowano sobota, 27 września 2014, 18:38 przez krzysiekb321, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 18:29 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

woziu117 napisał(a):
Proxima cały czas daje sygnały takie urywane, to przez kawałki metalu w Błąd-nie "Błąd-nie "ziemii" a "ziemi"" a "ziemi". Proxima ma chyba słabą dyskryminację żelaza i nie mogłem już znieść tego popiskiwania.

A którą wersję miałeś? Albo masz? Chętnie odkupie jak w miarę tanio.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 18:42 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Pozwolę sobie trochę zaśmiecić w twoim wątku.
Masz Tesoro
Wątek z innego forum.
Denar napisał(a):
korba222 pierwszy raz słyszę, że Tesoro to "badziew za wygórowaną kasę", chyba że jesteś tym korbą , który sprzedaje inne wykrywacze.

No chyba conajmniej drugi.
"Denar, do prezentów gwiazdkowych jeszcze daleko. Wstrzymaj się z wypisywaniem totalnych bzdur reklamowych:)
Ostatnio oglądałem pewną kreskówkę dla dzieci, i padł tam taki tekst mniej więcej "co znaczy opinia ojca, jeśli przyznaje ci rację tysiące luźnych znajomych...". To dobrze oddaje Twoją argumentację. Bo te 99% zadowolonych w całości wywodzi się z grupy którą przerasta obsługa bardziej zaawansowanego sprzętu albo ich po prostu nie stać na nic lepszego (co zresztą jest żadną ujmą). I "kultywują" Tesoro. Oczywiście do czasu ewentualnej wymiany sprzęetu, kiedy przychodzi olśnienie, że dawali się robić i sami robili ludzi w konia.
2 totalne bzdury w Twojej wypowiedzi:
1. "dyskryminacja w jakimkolwiek Tesoro nie ma sobie równych".
Wśród czego nie ma sobie równych? :))) Dyskryminacja w Tesoro (przynajmniej w niższych modelach) jest zrealizowania najprymitywniejszą metodą jaka istnieje, stosowaną we whitesach pamiętających pierwsze scalone wzmacniacze operacyjne. Jedyne co ratuje użytkownika przed nawałem fałszywych sygnałów spowodowanych silną nieliniowością użytych wzmacniaczy, jest bardzo szybkie tłumienie sygnału.
2. "Tesoro wymagają dobrej jakości słuchawek i w połączeniu z prawidłowym ustawieniem poziomu dyskryminacji i gruntu (jeżeli posiada) wiele można wysłyszeć". Czyli mówiąc po ludzku - jeśli nie słyszysz to znaczy że masz złe słuchawki :))) Czekam na takie słuchawki, które wcale nie będą potrzebowały wykrywacza, żeby nimi poszukiwać monet. Biorąc pod uwagę wymagania słuchawkowe dla Tesoro, moment pojawienia się takowych jest nieodległy :]

Fakty na temat dolnych modeli Tesoro są następujące: najbardziej proste wykrywacze o najbardziej podstawowej konstrukcji, jakie istnieją na rynku, nie licząc drobnej produkcji radioamatorskiej. Coś w rodzaju prehistorycznej dżdżownicy :) Parametr czułości PRZECIĘTNY przy bezpośrednim porównaniu z innym sprzętem z półki średnio-dolnej. 50% ceny to niczym nie uzasadniona wiara w potęgę możliwości Tesoro - wielki sukces marketingowy producenta osiągnięty dzięki niezbyt rozgarniętym ale za to hałaśliwym użytkownikom. Zestawianie Tesoro ze sprzętem Whitesa i Minelaba w tym samym zdaniu czy nawet poście, ZAKRAWA NA ŻART."
No trochę tam Cie zagiął ten Koleś.
Ale chodzi mi o to, że już dawno ktoś uważał to co ja uważam i wiesz dobrze o tym bo dużo tam pisałeś pod innym nickiem.
Więc nie wciskaj kitu że coś jest dobre bo akurat Ty tym handlujesz a ktoś co miał i użytkował to głupoty gada.
Wkleił bym cały wątek, ale szkoda zaśmiecać... .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 19:11 
Generał Brygady
Generał Brygady

krzysiekb321- handlujesz Rutusem czy masz na zbyciu proximę że tak jedziesz po Tesoro :) ja chodziłem kiedyś z cibolą przez trzy lata ( rok temu zmieniłem ) i złego słowa na ta wykrywkę nie powiem chodziłem pod liniami wysokiego napięcia gdzie inni nie mogli i małych monetek nie pomijałem :D ( denar kapliczka)Kumpel z tego forum też biegał z Tesoro vaquero i trzepał niezłe fanty (zdyszek1983) :lol: Kolego woziu117 musisz sam zadecydować bo tu zaraz będą eseje filozoficzne pisać co niektórzy ;) A ten problem - jaki lepszy i co kupić jest maglowany co jakiś czas i nic nie wnosi tylko coraz więcej wywodów na ten temat i czym więcej człowiek czyta tym głupszy :ups: :ups: Bo są tacy co lubią sobie popisać a nie odpowiadają krótko i na temat tak rzetelnie po męsku dwa zdania i koniec :8) Z tych trzech co podałeś ja bym wybrał Cibolę ale to mój wybór ( tak jak napisałem wczesniej ) . Kończę i pozdrawiam wszystkich Pisaczy :1 :1 :1 bo zaraz zaczną gryzmolić :D :D

Ostatnio edytowano sobota, 27 września 2014, 19:31 przez ODYN, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 19:25 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Ładnie się rozpisaliście. Proximę miałem w wersji 5.0. Co do wyboru mam jeszcze kilka dni. Poczytam tu i tam i wybiorę mam nadzieję najwłaściwszy wykrywacz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 19:37 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

ODYN napisał(a):
krzysiekb321- handlujesz Rutusem czy masz na zbyciu proximę że tak jedziesz po Tesoro :)

Rutusa czasem sobie lubię zmienić. Teraz bym kupił jak kto ma w dobrych pieniądzach. Jest to 3,4 szt w roku. Więc sam rozważ czy można nazwać to handlem. W żaden inny sposób nie jestem związany z ta firmą i nie znam ludzi z nią związanych. Dlaczego jadę po marce Tesoro a dokładnie ludziach ja sprzedających? Pomyślmy! Już wiem!!!
Bo mam dosyć naciągactwa przez ludzi i ich kolesi którzy robią reklamę wykrywkom które sprzedają.
A jak z tym wykrywaczem chodziłeś to najlepiej wiesz że mam racje. Tylko zamiast przytaknąć nawet zgasić próbujesz mnie dokładnie tak samo jak Denar na tamtym forum. Od razu sugerujesz ze jestem handlarzem.
Poza ty wypowiedź z góry jest tylko przeze mnie zacytowana. Ale zgadzam się z nią w 100%.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 19:50 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

ODYN napisał(a):
A ten problem - jaki lepszy i co kupić jest maglowany co jakiś czas i nic nie wnosi tylko coraz więcej wywodów na ten temat i czym więcej człowiek czyta tym głupszy :ups: :ups: Bo są tacy co lubią sobie popisać a nie odpowiadają krótko i na temat tak rzetelnie po męsku dwa zdania i koniec :8) :D

Dobre.
Bo są tez tacy co na każdym forum maja inny nick i sklep z wykrywkami. I trochę im nie na rękę że ktoś pisze jak jest naprawdę. Dwa, trzy zdania. Rozbawiłeś mnie w tym momencie. Ktoś wywali kasę a potem niech się męczy ze złomem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 21:06 
Generał Brygady
Generał Brygady

To dobrze że rozbawiłem kolegę :1 . Jeden dobry uczynek zrobiłem w sobotni wieczór :) .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 21:48 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

No żarty żartami. Ale ta Cibola jest naprawdę słaba za te pieniądze. Najbardziej wkó... mnie jak kolega samoróbką ALL 1 znajdował półgrosze litewskie. Potem ja je zakopywałem i All znowu je widział a cibola nie. Superstrojenie to też ściema. Nie dało się u mnie na tym chodzić. Jak proxima zła to na monety z tańszych wolałbym już ACE250. Chociaż dużo płytszy od rutusa, ale skuteczny.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 22:34 
Generał Broni
Generał Broni

Krzysiek jak twoim zdaniem Euroace ma zasięg Ace 250 to współczuję. Chyba odcinałeś 5 kresek z czułości, albo nie miałeś w ręku :p

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 22:55 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

BRAT_MIH napisał(a):
Krzysiek jak twoim zdaniem Euroace ma zasięg Ace 250 to współczuję. Chyba odcinałeś 5 kresek z czułości, albo nie miałeś w ręku :p

No przyznam się że akurat wyczytałem gdzieś w necie. Nie sprawdzałem. Błąd... .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 września 2014, 06:21 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

EuroAce i 250 to zupełnie inne wykrywacze oczywiście na korzyść EuroAce. To akurat wiem bo przerabiałem. Chdziło mi w tym temacie głównie o porównanie zasięgów i stabilności Delty 4000 i EuroAce. Na któryś z tych pewnie wypadnie. Cibolę zauważyłem nie jest tak łatwo dostać używaną.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 września 2014, 07:57 
Chorąży
Chorąży

miałem Delte a potem Euroace ,moim zdaniem Delta jest dużo głębszym wykrywaczem i dużo więcej nią wyciągałem monet,ale te dwa modele płyciutko widzą małe srebra dlatego zmieniłem na gm4.Sreberek wyciągam teraz o połowe więcej ,lecz do tego wykrywacza na początku trzeba mieć stalowe nerwy,jest czuły i ciężko się na początku do niego przyzwyczaić.

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 września 2014, 08:10 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Miałem euroteka pro z 11dd i też miałbyć głębszy od EuroAce a to jest totalna bzdura, dlatego zastanawiam się nad Deltą czy przypadkiem nie jest tak płytka jak Eurotek Pro.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]