Pierwszy wypad zaliczony. Wybrałem poletko "przeryte" przeze mnie i innych. Znajdki są,bez szału, ale zawsze.
Spostrzeżenia: W trybie dyskryminacji, np. J (jewelery) wykrywacz zachowuje się bardzo stabilnie. Nie ma popierdywania, brzęczenia, jak jest sygnał to jest i kopiemy (dokładnie jak w etpro). W trybie all metal trzeba patrzeć na wyświetlacz. Nie można wybrać rodzaju dźwięku, jest tylko VCO. Pomaga nam jednak identyfikacja. Sygnał jest prawie cały czas (delikatny, coś jakby wiodący) z modulacją przy wykryciu metalu. Dźwięk dla wszystkich metali taki sam z różnym stopniem natężenia, w zależności od głębokości zalegania.
Potwierdzam info z poprzedniego mojego postu - all metal najgłębszy, reszta trybów minus ok. 5 cm.
Air testy w polu:
1 grosz współczesny - 24,5cm, 5 groszy współczesne - 28 cm, 1 zł współczesne - 30+cm (+ oznacza wynik poza skalę linijki 30to centymetrowej, ale nie więcej niż 2-3 cm. Nie jestem aptekarzem), 2 neue groschen srebro - 30+cm, 24 einen thaler - 29 cm, 1 pfenning scheide munze - 27 cm, boratynka - 26,5 cm, 1 silber groschen - 27 cm, 3 marki srebrne (Prusy) - 30+cm, złoty pierścionek (3,3 gr 585) - 26 cm.
Na pewno gleba zabierze zasięg, na ile? Nie wiem. Trzeba zrobić kolejne testy. Dzisiaj wygonił mnie deszcz.
Na razie mam mieszane uczucia i nie oceniam ani na+ ani na -. Trzeba zaliczyć kilka wypadów, by wyrobić sobie zdanie.
Pozdrawiam, Michał.
|