Teraz jest niedziela, 20 lipca 2025, 08:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Teknetics G2
PostNapisane: sobota, 19 kwietnia 2014, 07:34 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Postaram się nagrać filmik jak się zapiernicza na tym sprzecie
Mi dyskryma 30 wystarcza w zupełności
Wyciąga boratynki, cienkie miedziaczki i srebra carskie aż miło
All metal to wolne chodzenie, które mnie nie interesuje (wymaga dużego doświadczenia w osłuchaniu)
Zasięg do 15cm uważam za wystarczający i tak się wraca na te same pola w kolejnych sezonach, ciągle coś wychodzi a szukanie sprzętu który wyciągnie głęboko wszsytko to utopia.
Tak czy siak postaram się coś zmontować bo dostaje mnóstwo maili z pytaniami i prośbami
Musicie być cierpliwi bo czasu bardzo mało
Dziękuję

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 19 kwietnia 2014, 12:24 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

i zapomniałem o jednym
Konrado jak chodzę na all metalu tylko tam mam ustawioną dyskrymę na 30
innego trybu nie używam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 19 kwietnia 2014, 20:21 
Kapitan
Kapitan

liberty1212 napisał(a):
i zapomniałem o jednym
Konrado jak chodzę na all metalu tylko tam mam ustawioną dyskrymę na 30
innego trybu nie używam

ale w trybie allmetal NIE DA SIE ustawic dyskryminacji !!! w tym trybie przyciski "-" i "+" służą do ręcznego ustawiania gruntu !!!!
a pokrętło działa odwrotnie niż w omedze !!!!! po kliknieciu reguluje się nim sygnał widący ... a w pozycji "wyłączonej" przełącza detektor w tryb dyskryminacji (po kliknieciu potencjometru)
czegoś tu nie rozumiem !!!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 19 kwietnia 2014, 22:59 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Fakt pierwszy jest żółty napis disc, potem all metal i na końcu trashhold
wybacz to chilerne przyzwyczajenie z Omegi.
Ustawiam dtektor tak jak w tym filmiku
http://www.youtube.com/watch?v=OLBX7nugWxo

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 września 2014, 18:03 
Kapral
Kapral

Mogł by ktoś bliżej objaśnić tryb all metal w G2? Nie ogarniam tego trybu, za wolno idzie spogladając co chwile na wyświetlacz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 1 października 2014, 10:11 
Podporucznik
Podporucznik

Kolega ostatnio kupił taką używkę więc miałem okazję godzinkę się tym pobawić na polu i stwierdzam że to bardzo fajne "szukadełko" :1 :1 :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 stycznia 2017, 15:25 
Kapral
Kapral

Temat dotyczy G2 zwykłej , nie było porównania tego wykrywacza z innymi piszczałkami w teście łeb w łeb , zapodaje link do testu G2 z ultimejtką , Deusa z wiekszą cewką i CF77.

Nie widzę tui ściemy ma wprawdzie G2+ wyniki sa miarodajne sugerując sie moja piszczałką

https://www.youtube.com/watch?v=EHV936D53ok

https://www.youtube.com/watch?v=JdIXXIhK4wA

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 grudnia 2018, 14:16 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Czy może mi ktoś wyjaśnić, jak sonda zestrojona na częstotliwość 7.8 khz jest kompatybilna z G2, który działa na 19 khz?
Dostałem na święta cewkę Nel Hunter 12,5x8,5" do wykrywaczy Fisher i Teknetics, jakoś podchodzę do niej z wielką rezerwą.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 grudnia 2018, 15:04 
Specjalista
Specjalista

Sondy z greckej serii Teknetiksa ,y G2, tez Fisher gold bug-pro...- nemaju pewny rezonans.., rezonans praci daje sam detektor..to jest 7.8 Khz -grecka seria.Alfa, ,Delta,Omega,yEurotek pro, mysle ze tez Fisher F22,F44.. Y na 19,2 Khz... pracuje Teknetik G2,G2+ ,Fisher Gold bug -pro ,Fisher F19..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 grudnia 2018, 15:30 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Podłączyłem sondę od F75 i też pracuje z G2. Czy to oznacza że G2 dostraja się sam do cewki?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 grudnia 2018, 21:29 
Specjalista
Specjalista

sonda od F 75.-nie jest tak kompatybilna bycz- moze pracuje -... ale zaszieg spada.... sprobuj..zasieg na airtest...
U mne jest tak- cewka 11"DD - G2 jest na max culosci-100,..dysk na 37:
1grosz-do 2012roku :25-26cm
50 eurocent: 31-32cm
1euro: 31-32cm
13.5mm-0.5gram Denar: 25-26cm...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 26 grudnia 2018, 13:48 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Kupiłem go bo znalazłem nowe areały, gdzie wychodzą stare cienkie sreberka. Szczerze nie byłem z nim jeszcze w terenie i on jest dla mnie nowością. Urzekł mnie dużym zasięgiem, na małe szlachetne metale. Jestem przekonany, że znajdę nim, na tych łąkach i polach, monety w słonecznej barwie! Dzięki drogi kolego za odzew w moim zapytaniu. Jak byś miał ochotę skreślić, jeszcze kilka słów, na jego temat byłbym Ci bardzo wdzięczny.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 26 grudnia 2018, 17:38 
Specjalista
Specjalista

Edd moja rada na G2 jest taka:

1 .G2 na pewno jest dobre dostrojacz do gruntu v allmetalu ,...y potem wrucz do dyskrymy.., Niby detektor juz jak go wlanczisz-to pracuje na dyskryme, ale jest mnej spokojny y viecej daje falziwych signaluw na zelazo,gwozdze..

2. Dyskryme ustaw tak od 31-duze zasmiecenie/ do 37 normalne zasmiecenie...y ten detektor neluby diskryminacie na 0-zero-bo traci zasieg.. ;) ..uwazal bym na fanty juz od ID 50-56,,y viecej.... Zelazo ID kolo 80-82,84 moze bycz wzkazywane na dosicz duze zelazo.. w ziemy..warto podnesc cewku dla sprawdzenia....

3. G2-jest gold detektor -jest dosic szybky ale niejest ..naszybszy .,y zato jest bardzo culy na drobiazgy -daje dobry signal v glebokosci... ale Zdrugej strony troche uwazacz na szybkosc zamiatania ...rozruznanie celi obok sziebie...

4.SLUCHAVKY - to podstawa- TEN DETEKTOR MA BARDZO DUZU MODULACIU AUDIO-GLEBOKIE SIGNAly su Bardzo slabe- ale z bardzo dobrym,glebokym y sprawnym ID na Cele..-niby juz niejest audio-signal ale spravne,stale ID jest...

5.Baterie- uwazacz na naladowanie baterii-slaba bateria detektor pracuje poprawne-popravne ale Audio signal czichne..Jak jest tylko 1 kreska to zmienam...Jak uzywasz 9V akku -to uzywaj ten co po naladowaniu pokazuje kolo 10 voltu..

6. G2 Glebokosc ..cewka 11"DD jest dobrym kompromisem zasiegu y culosci..., y jak chces wiekszu glebokosc na monety to dobra jest 13" ultimate...,mam tez snajperku Nel snake 3.5"x6.5"-typowa snajperka bardzo czula na drobiazgy, super dobre separuje-ale zasieg tutaj na drobnice y monety juz dosicz spada do 11DD".,.. Sam moze czasem sprobuje Detech sef 5X10" abo 6x10 mars sniper..-bardzo dobry kompromis "culoscz,separacia snajperky, y co najmnej zasieg standartu!"..

7. G2- ALL METAL JEST GLEBOKY TRYB - wyczuje monete na duzej glebokosci ale to jeden ton z VCO- y taky Mix mode- w zasiegu diskrymi masz tez ID y tu szie kieruj wzkaznikem moci signalu 1-2 kresky na max glebokosci bez ID, abo ID na 1-7 to moze bycz dobry fant gleboko.., ..All metall zamiatacz wolnej..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 26 grudnia 2018, 19:52 
Major
Major

Panowie , a jak G2 radzi sobie z kamieniami magnetycznymi (hot rock) ? Daje jakieś wskazanie ID (konkretny numer) lub specyficzny dzwięk ?

:pa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 27 grudnia 2018, 10:40 
Specjalista
Specjalista

Romulus...,v all metalu lapie hot-rock,y wkazania ID jest na zegarze..,bo centralny numier to jest numier fazy gruntu..,y strojenie na ferit-pokazuje fazu gruntu na 99.9 jednostek., y ID na zegarze to na 40,...., hot rock co mam pokazuje v allmetalu na zelazo na-zegarze na 10.. W dynamiku koks- na 41,42 ,y ferit na 41,hot rock na 10.ID.., piryt krystalicny- maly kostka 2.5cm,na42ID ,duzi -kostka 5cm.. na44ID

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]