Teraz jest niedziela, 22 marca 2026, 09:22

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: ATpro- totalna padaka
PostNapisane: niedziela, 19 października 2014, 21:09 
Pułkownik
Pułkownik

bohun-63 napisał(a):
......dziś odpadła mi puszka z elektroniką.

witam, odpadające puszki pod naporem wody to temat znany nie tylko w naszym kraju, zdjęcie zapożyczone z zagranicznej grupy poszukiwaczy skarbów! Hmm, serwis nic ci tutaj nie pomoże naprawią a jakże tylko że temat powraca ile razy można wymieniać jedną i tę samą część przy okazji czekać miesiąc na usunięcie usterki, było gdzieś tutaj na forum jak to solidnie przerobić.

pozdr.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 października 2014, 21:10 
Pułkownik
Pułkownik

Najger napisał(a):
Coś tam kolego źle zrozumiałeś, przeczytaj uważnie...
Co do osłon, naprawdę są słabej jakości, te co sprzedaje V to już porażka totalna.
Udało mi się jednak zmienić cewkę na nela, to jest dopiero osłona.
Rok użytkowania, czasem naprawdę w trudnych terenach a ona dalej jak by z fabryki wyszła.
Nie ma co kolego się obrażać na sprzęt.
Masz gwarancje, walcz o swoje....
chyba że wiesz że jednak prawda wyjdzie na jaw :usta
Oczywiście Post nie do Mirasa :) tylko wyżej

Jeśli kupiony sprzęt w V ,to może być kiepsko.Jednak jeśli serwis jest u Mości T.,to sprawa może zostać rozpatrzona pozytywnie.Moja rada,jeśli kupiony u pośrednika pana T.,to lepiej bezpośrednio sprawę załatwiać u niego(lepsze efekty,wiem,ponieważ kolega miał kłopoty z cewką)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 października 2014, 21:18 
Pułkownik
Pułkownik

bohun-63 napisał(a):
ALNAR napisał(a):
bohun-63 napisał(a):
Witam

Jedenaście miesięcy jestem nieszczęśliwym posiadaczem wymienionego w temacie wykrywacza.
Po trzech miesiącach użytkowania wykrywacza wyszczerbiła się cewka ,następnie na wyświetlaczu pojawiła się pozioma krecha wyglądająca na zarysowanie mechaniczne jak potem okazało się po dobrym obejrzeniu że jest to woda między osłoną wyświetlacza a wyświetlaczem ,nie było poszukiwań podwodnych, na zakończenie dziś odpadła mi puszka z elektroniką.
W serwisie gwarancyjnym mogą to uznać za uszkodzenia mechaniczne i odrzucić roszczenia gwarancyjne.
Proszę poradźcie co mam robić ?
Wyrzucić to wszystko na złom i kupić coś innego czy próbować szczęścia w serwisie gwarancyjnym.
Nie polecam nikomu tego wykrywacza.

Tak jest jak ktoś myśli,że w/w sprzęt nadaje się do połowu ryb :lol: .Przysłowie mówi ,,jak kto dba tak ma".Ja jakoś jestem szczęśliwym posiadaczem tego modelu i doradzam go każdemu,kto chce taki model mieć(jak komuś podoba się inny,doradzam inny :) )A antyreklamę prowadź na stawach w Sułowie.

Jeszcze raz proszę o pomoc w danej sprawie, co mam robić? a nie co miałem robić.

Jeśli jednak reklamacja nie zostanie uznana,na YT masz film,jak przerobić stelaż do At,co z pewnością poprawi jego wyważenie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 października 2014, 21:26 
Generał Broni
Generał Broni

Jak dba tak ma... Żenujące Panie kolego kolego. Jak poczytasz to sam zobaczysz że ten mankament jest powszechnie występujący wraz z łamiącymi się podłokietnikami. Z tego co pamiętam był o tym wątek i kolega któremu urwała się puszka przy machaniu w wodzie. Reklamacja została uwzględniona. Niestety plastiki w AT pro pozostawiają wiele do życzenia i dbanie nie ma tu nic do rzeczy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 października 2014, 21:31 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

cehaigrek napisał(a):
skilos napisał(a):
Przy pierwszej awarii trzeba było posłać do serwisu , sprzęt moim zdaniem zajechałeś . Latałem prawie rok z At i sprzedałem koledze z forum jak nowe . Jeśli chodzi o osiągi to mam teraz Deusa i wyniki dość podobne :roll:

I tyle kasy w bloto. Sprzet za tyle kasy to i fantami powinno sypnac. :roll:

Nie dla fantów spaceruje :) , poza tym ergonomia :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 października 2014, 21:36 
Pułkownik
Pułkownik

mam pytanie: Rozkręcał ktoś puszkę elektroniki w AT-Pro oczywiście po gwarancji? -Jest możliwość po uprzednim rozwierceniu otworów na przelot założenie śrub ze spłaszczoną główką uszczelnioną uszczelką silikonową? ....nie kolidowało by to z płytką elektroniki?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 października 2014, 21:45 
Pułkownik
Pułkownik

erni1979 napisał(a):
Jak dba tak ma... Żenujące Panie kolego kolego. Jak poczytasz to sam zobaczysz że ten mankament jest powszechnie występujący wraz z łamiącymi się podłokietnikami. Z tego co pamiętam był o tym wątek i kolega któremu urwała się puszka przy machaniu w wodzie. Reklamacja została uwzględniona. Niestety plastiki w AT pro pozostawiają wiele do życzenia i dbanie nie ma tu nic do rzeczy

Żenujące???Czytasz kolego ze zrozumieniem,znasz temat AT czy chcesz błysnąć wypowiedzią.Bohun napisał,że sprzęt ma 11 miesięcy,wiec temat wzmocnionych plastikow w jego sprzęcie jest oczywisty.Załatwił go,,na własne życzenie",dlatego podałem mu odpowiednie przysłowie.Dodatkowo prowadzi antyreklamę sprzętu,z którego inni (dbający o to co mają),sa zadowoleni.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 października 2014, 21:55 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Drodzy koledzy i przyjaciele.
Trzy lata chodziłem z f2 , sprzedałem go w pełni sprawnego i nie zniszczonego.
ATpro użytkowałem jeszcze bardziej ostrożnie bo jak by nie byłoto trochę kasy a stało się z nim jak już opisałem , nie spodziewałem się że jest to tak delikatny sprzęt, tak mało wytrzymały, nie mam pretensji o osiągi bo może naprawdę wiele, ale moim zdaniem wykrywacz za przeszło2,2tyś powinien być bardziej wytrzymały niż ( i tu zaraz powstanie bunt ) jak jakaś chińszczyzna .
Stosować osłony? Ta cewka za takie pieniądze powinna być tak wytrzymała że żadna osłona nie jest jej potrzebna. Tak jak pisał tu jeden z kolegów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 października 2014, 21:58 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

thomas71 napisał(a):
mam pytanie: Rozkręcał ktoś puszkę elektroniki w AT-Pro oczywiście po gwarancji? -Jest możliwość po uprzednim rozwierceniu otworów na przelot założenie śrub ze spłaszczoną główką uszczelnioną uszczelką silikonową? ....nie kolidowało by to z płytką elektroniki?

Wykrywka jest na gwarancji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 października 2014, 22:07 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

ALNAR napisał(a):
erni1979 napisał(a):

Żenujące???Czytasz kolego ze zrozumieniem,znasz temat AT czy chcesz błysnąć wypowiedzią.Bohun napisał,że sprzęt ma 11 miesięcy,wiec temat wzmocnionych plastikow w jego sprzęcie jest oczywisty.Załatwił go,,na własne życzenie",dlatego podałem mu odpowiednie przysłowie.Dodatkowo prowadzi antyreklamę sprzętu,z którego inni (dbający o to co mają),sa zadowoleni.

Nie jestem katem i proszę przestań na mnie najeżdżać .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 października 2014, 22:11 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Jeżeli - jak piszesz - dbałeś o sprzęcik, a on padł, to musiałeś mieć naprawdę niezłego pecha - tyle awarii w tak krótkim czasie, dlatego tym bardziej nie zwlekaj i go reklamuj (a właściwie zgłoś do reklamacji ;) ) Z tym i tak już nie pobiegasz a "niezbadane są losy gwarancji" :lol:
Daj znać co i jak załatwiłeś

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 października 2014, 22:17 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

jkwiat15 napisał(a):
Jeżeli - jak piszesz - dbałeś o sprzęcik, a on padł, to musiałeś mieć naprawdę niezłego pecha - tyle awarii w tak krótkim czasie, dlatego tym bardziej nie zwlekaj i go reklamuj (a właściwie zgłoś do reklamacji ;) ) Z tym i tak już nie pobiegasz a "niezbadane są losy gwarancji" :lol:
Daj znać co i jak załatwiłeś

Pozdrawiam

Tak zrobię.
Dziękuje

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 października 2014, 22:21 
Pułkownik
Pułkownik

bohun-63 napisał(a):
Ta cewka za takie pieniądze powinna być tak wytrzymała że żadna osłona nie jest jej potrzebna. Tak jak pisał tu jeden z kolegów.

No i tu zgodzić się niestety nie mogę :( ,cewki w garettach z regóły są zalewane żywicami które są twarde aczkolwiek kruche,więc jeden na cewkę z plastiku będzie narzekał że się przetarła i druty wylazły a drugi że wypełniacz się posypał i też do du....y,a w końcu chodzi też o to żeby nie machać 2 kilową cewką :? ,jeżeli chcesz to wytłumaczę Ci to tak: za te pieniądze nie spodziewaj się kosmosu bo taką cewkę mogę ci zrobić z różnych włókien,od cewlaru po hybrydę tylko nie wiem czy się wypłacisz :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 października 2014, 22:27 
Generał Broni
Generał Broni

ALNAR napisał(a):
erni1979 napisał(a):

A właśnie ze znam temat łamiących się plastików. I jak widać ich wzmocnienia nie zdają egzaminu. Bo problem urywających się puszek i łamiących podłokietników ciągnie się za tym modelem jak smród z gaci.

viewtopic.php?f=10&t=129454&p=810654&hilit=puszka+at+pro#p810654
viewtopic.php?f=10&t=124756
viewtopic.php?f=10&t=116401&hilit=puszka+at+pro

Jak przeczytasz te wszystkie posty o tym problemie to jeszcze raz postaraj się odwieźć od antyreklamy. Pokaż sprzęt gdzie problem powtarza się tak często

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 20 października 2014, 07:07 
Podporucznik
Podporucznik

Pułkownik L napisał(a):
bohun-63 napisał(a):
Ta cewka za takie pieniądze powinna być tak wytrzymała że żadna osłona nie jest jej potrzebna. Tak jak pisał tu jeden z kolegów.

No i tu zgodzić się niestety nie mogę :( ,cewki w garettach z regóły są zalewane żywicami które są twarde aczkolwiek kruche,więc jeden na cewkę z plastiku będzie narzekał że się przetarła i druty wylazły a drugi że wypełniacz się posypał i też do du....y,a w końcu chodzi też o to żeby nie machać 2 kilową cewką :? ,jeżeli chcesz to wytłumaczę Ci to tak: za te pieniądze nie spodziewaj się kosmosu bo taką cewkę mogę ci zrobić z różnych włókien,od cewlaru po hybrydę tylko nie wiem czy się wypłacisz :lol:

To na pewno cewka deusa jest z kewlaru. :lol:

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]