Teraz jest sobota, 27 grudnia 2025, 12:47

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: wybór wykrywki to porażka
PostNapisane: środa, 22 października 2014, 13:25 
Generał Broni
Generał Broni

90 % na plaży to ty nie jesteś poszukiwać tylko zbieracz i to rzeczy, które mają swoich właścicieli. Prawdziwy praktyk. Jakbyś poczytał trochę informacji na stronie Vikinga to byś znalazł White's Coinmaster GT z trybem na słone plaże. Brzydki jak twój styl pisania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 października 2014, 13:27 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Może nie do końca sprecyzowałem, o co mi chodzi. Jeśli są osoby, które posiadają bądź posiadały sprzęt, o którym piszę proszę o weryfikację jego przydatności, oraz najlepiej według was plusy i minusy danej wykrywki. Uprzejmie proszę o nie wypowiadanie się nad przewagą sprzętu x nad sprzętem y, oraz z góry dziękuję za merytoryczne wypowiedzi osób, które mają coś do powiedzenia w temacie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 października 2014, 13:29 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

No i się zaczyna właśnie tego chciałem uniknąć. Nie tu przecinek nie tu kropka a właściwie to jesteś złodziej 20 groszówek :P. Ja piernicze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 października 2014, 13:31 
Generał Broni
Generał Broni

Zacząłeś swoją "karierę" od bufonowatego wymądrzania się i obrażania innych, więc nie dziw się takiej a nie innej reakcji Forumowiczów. I nie licz na to, że ktoś Ci teraz pomoże. To chyba oczywiste.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 października 2014, 13:34 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

a gdzie ja się wymądrzam kolego ?? Piszę tylko prawdę a wiem, że ona boli. Dobra zakończymy te przepychanki kto jest większy i lepszy. Proszę o rzeczowe informacje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 października 2014, 13:36 
Generał Broni
Generał Broni

O czym jest ten watek? Ktos mi wytlumaczy? Juz chyba 15ty typu mam 2tysiaki moze wiecej co kupic? Najlepsze, ze osoba pytajaca podchodzi do tematu, wszyscy to debile, ale niech sie wypowiedza, a ja kupie i tak to co mam zaplanowane.

Ps za przeklenstwa kartka sie nalezy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 października 2014, 13:39 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Ale gdzie ja napisałem ze wszyscy to debile ?? Napisałem tylko aby nie wypowiadali się teoretycy i wszystkich to ubodło co to znaczy ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 października 2014, 13:43 
Pułkownik
Pułkownik

X-terra - używałem kilka lat. Dla mnie super wykrywacz na plażę - głównie ze względu na stabilność i dość dobre id.
Cewka 7,5khz DD jest najbardziej uniwersalna (tak nadaje się też na pola) , nieco ciężka ale daje duże pokrycie terenu. Do brodzenia w wodze jednak taki zestaw nie nadaje się.
Według mnie koncentryk na plaże to nienajlepsze rozwiązanie - na plaży liczy się pokrycie terenu a w tym cewki DD są najlepsze..

Uszy tak urywają się ale z dwóch powodów- częste uderzanie np kamienie czy drzewa albo po prostu przetarcie się uszu cewki od piasku - u mnie po 3 latach uszy przetarły się ale to moja wina bo o sprzęt nie dbam, czyszczę raz na pół roku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 października 2014, 13:46 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

dzięki kolego o to mi chodziło

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 października 2014, 13:50 
Generał Brygady
Generał Brygady

Mam nadzieję, że nie zaśmiecę Twojego wątku :D zabrałem z czystej ciekawości na wakacje nad nasz Bałtyk optimę z cewką 29DD chodząc po plaży nie miałem żadnych problemów, super stabilnie, sygnały tylko na fanta, kapsle wykopałem dwa w celu upewnienia się, a tak super, do wody nie wchodziłem bo po co ? ( moniaków też nie było tak dużo ;) )

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 października 2014, 13:56 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Ironia ślicznie :P. I nie miałeś kakofonii w słuchawkach ? Ja po plaży chodziłem z proximą, ale jak używałem AT PRO (tydzień po kilka godzin, plaża miejska)to strasznie dużo sygnałów. Innymi słowy strasznie dużo się omija, myśląc że to złom.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 października 2014, 14:03 
Generał Brygady
Generał Brygady

My jeździmy do Ostrowa , ludzi pełno na plaży, ale na pewno nie ma takiego syfu jak np w Władku, ja byłem mile zaskoczony zachowaniem optimy nawet na mokrym piasku a chodzę zawsze na max czułości. Co do sygnałów na śmieci to plaża jest o tyle fajna, że tam nie ma cienkich sreberek które czasem w optimie dają słabszy sygnał, a tak folia to folia, kapsle też słychać, a resztę ładnych dzwięków i tak trzeba kopać, na zaśmiecone tereny można dokupić mniejszą cewkę która kosztuje 1/3 ceny cewek konkurencyjnej np teresy. Tylko musisz pamiętać , że ja byłem z dwie godziny na plaży więc rozległych doświadczeń nie posiadam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 października 2014, 14:08 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

flasch napisał(a):
Ja po plaży chodziłem z proximą, ale jak używałem AT PRO (tydzień po kilka godzin, plaża miejska)to strasznie dużo sygnałów. Innymi słowy strasznie dużo się omija, myśląc że to złom.
Chwila bo ja czegoś nie rozumiem. Chciałbym się od Ciebie dowiedzieć czego Ty oczekujesz od wykrywacza, którego chcesz używać na zaśmieconej plaży? Jak on by miał działać wg. Ciebie? Pomijać śmieci i sygnalizować tylko monetki? Takie rzeczy to tylko ... wiadomo gdzie. :). Taki urok śmietników,że trzeba cierpliwości, wytrwałości, doświadczenia żeby z tej kakafoni wyłapywać wartościowe sygnały. Innego wyjścia nie ma.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 października 2014, 14:11 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

mi chodziło raczej o to że AT ma podobną częstotliwość pracy. Wiesz ja raczej jeśli chodzi o plażę to jestem weteranem :). Używając proximy też mam dużo sygnałów to normalne, ale zawsze są to czyste dźwięki, natomiast używając AT miałem skoki po skali, które sugerowały oczywiście na śmieć. Niemniej jednak właśnie przez te skoki kakofonia w słuchawkach i tym samym ciągła kontrola wyświetlacza, co się mija z celem i ciekawi mnie czy optima reaguje podobnie.
Do krissssK:
Nie kolego chcę informacji bo może się mylę i wykrywacz wysokoczęstotliwościowy daje radę na plaży

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 października 2014, 14:12 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

poza tym tu nie chodzi o wykrywacz na plażę :). W tym poście chodzi o wyjawienie plusów i minusów wykrywaczy.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]