Teraz jest niedziela, 22 marca 2026, 07:36

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: ATpro- totalna padaka
PostNapisane: sobota, 1 listopada 2014, 19:40 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Planowane postarzanie,sprzęt musi się psuć.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 listopada 2014, 19:46 
Generał Brygady
Generał Brygady

Panie, ale na gwarancji :?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 listopada 2014, 19:51 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Pracowałem wiele lat w serwisie gwarancyjny sprzętu rtv-agd wiem jak się robi klienta w h..., uczyli nas tego na szkoleniach wręcz wymuszali,starszy sprzęt jest mniej awaryjny i lepiej wykonany

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 listopada 2014, 20:18 
Generał Broni
Generał Broni

Ja żadnych zmian na producencie nie musiałem wymóc, ponieważ zrobili to inni - w przypadku Rutusa było to zmiana pudła na elektronikę, żeby się nie przewracało, odchudzanie wagi itp. - pan Rutyna śledzi polskie fora i często też odpowiada. Nie sądzę by ktoś z Garretta był tu choćby zarejestrowany :) Nie odpisałem na to pytanie, bo wydało mi się więcej zaczepne jak wnoszące coś do tematu.

Garrett pro-pointer, bo chyba o tego się pytasz sprawuje się bardzo dobrze, gdyby był jakiś polski krecik o podobnej budowie i właściwościach z pewnością bym go kupił :) I wolałby, żeby kosztował coś bliżej naszych realiów finansowych.

Z tego co wiem to Garrett poprawił już mocowanie puszki w AT pro i wzmocnił podłokietniki we wszystkich swoich wykrywaczach więc dyskusja toczy się o osłony cewki. W Ameryce chodzą po parkach, jakiś plażach i na bank osłony im się nie łamią :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 listopada 2014, 20:51 
kapral riese1968
kapral riese1968

Tak naprawdę wiem jak sprawuje się Garrecik... chciałem tylko wydusić z Ciebie podobną refleksję...
BRAT_MIH napisał(a):
... gdyby był jakiś polski krecik o podobnej budowie i właściwościach z pewnością bym go kupił...
Zatem gdyby kolegę Bohun satysfakcjonował pod każdym względem sprzęt pana Rutyny myślę, że z jego oferty by prawdopodobnie skorzystał. Moich oczekiwań na przyklad nie spełnia, prawdę mówiąc dla mnie nie nadaje się w ogóle do poszukiwań... także widzisz to indywidualna sprawa i jakiekolwiek nakłanianie do czegokolwiek, polskie czy nie polskie nie ma sensu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 listopada 2014, 21:28 
Generał Broni
Generał Broni

Te Garrety to produkt celowany ewidentnie w określony segment rynku. I dlatego są, jakie są. A jeśli się jeszcze dobrze sprzedają (a pewnie tak) to znaczy, że producent ma dobrą strategię produktu i nie ma co płakać, że nie uwzględnia "polskich realiów". A co do przepływu informacji do producenta, to są fora amerykańskie, dealerzy też ślą raporty, jest coś takiego, jak mail, i co najistotniejsze - producent ma informację z pierwszej ręki od serwisów i ze sprzedaży części zamiennych. A dalej - to już to już słupki sprzedaży i marketing. To po primo.

Jak wiadomo, wyprodukować i sprzedać produkt to proste jest, ale już nie jest prostym, żeby klient dokupił do tego z własnej woli trochę gadżetów, coby wycisnąć trochu więcej kasy z tegoż klienta, a nie czekać, że może kiedyś kupi nowy detektor, oczywiście już z wyższej półki. No a wyciskanie przy pomocy osłony cewki jest COOL ;) Nota bene - tego nie mogą się nauczyć polscy producenci... To po secundo

Jeśli ktoś kupuje sprzęt, o którym wie, że ma słabą konstrukcję, to albo musi się bardzo delikatnie i uważnie ze sprzętem obchodzić (inaczej mówiąc - troszczyć się o niego), albo dokupywać lub dorabiać gadżety, żeby zrobić z niego sprzęt w klasie "heavy duty". A nie płakać. Trzeba myśleć przy zakupie - ja kupiłem właśnie sprzęt "heavy duty" , mogę tłuc i walić w co i jak mi się podoba i nie muszę płakać na forum, jak to słabo i drogo jest... To po tertio.

No, a co do kwestii cen - żeby była jasność - to, że teoretyczny koszt wyprodukowania osłony wynosi x zł, to nie znaczy, że faktyczne koszty produkcji, dystrybucji i handlu są też takie. A nie są, na bank nie są. Już pomijając ten drobiażdżek, że każda firma MUSI jak najwięcej zarobić, aby móc się utrzymać na rynku, nie mówiąc już o rozwoju. Jeśli ktoś może zrobić dobrą osłonę do cewek Garrettów za 5zł czy 10zł brutto w sprzedaży, to będzie... filantropem wszystkich Garreciaków... ;) To po quattro.

Znaczy się, stanąłem w obronie Garretów... ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 2 listopada 2014, 00:23 
Porucznik
Porucznik

Ja dodam tylko że po kanarku jest super i uważam firmę za dobrą :1 Miałem okazje pobawić się innymi sprzętami ale Garrett najbardziej przypadł mi do gustu ze względu na prostotę obsługi i dobre osiągi, co nie oznacza że nie przeskoczę na inną markę.At pro śmiało polecam.
Pozdrawiam wszystkich Garreciarzy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2014, 17:00 
Pułkownik
Pułkownik

Ja natomiast uważam,iż każdy powinien kupić sobie taką zabawkę,która po pierwsze,mu się podoba,a po drugie,na jaką go stać.Tylko to gwarantuje dobrą zabawę....na jakiś czas ;) Pozdrawiam Was Panowie Pasjonaci :D :luv

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2014, 17:46 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

thomas71 napisał(a):
. Firma produkująca ten asortyment niezłą kasę czerpie opychając to po blisko 40-50zł/sztuka inwestując tylko w matrycę do wtrysku. hmm, żebym to ja miał taką formę!

pozdr.

HHmm inwestując "TYLKO" w matrycę :luv
Zanim napiszesz podobną - soryy- ale bzdurę, to sprawdź, gdziekolwiek, jaki jest koszt wykonania "TYLKO" takiej matrycy (czytaj - formy) - jakiż problem - przecież możesz sobie kupić taką formę, ta jest prosta więc myślę, że wydasz jedyne 20 - 30 tyś , naprodukujesz osłon i bizneeeeesik jak marzenie :666

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2014, 17:49 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Bo potencjalnych klientów, jak wynika z tego choćby forum już masz :D

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]