Teraz jest środa, 10 września 2025, 20:41

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: CEWKA DD DO CIBOLI
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2014, 20:43 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Odpowiadam Ci po prostu w taki sposób jak ty się odnosisz do moich postów. Ale fakty podałem prawdziwe. Przesiądź się na coś innego a sam się przekonasz. I przejdź swoje sprawdzone Cibolą miejsca to zobaczysz że marnujesz czas z tym sprzętem i dużo zostawiasz w ziemi. A jak dokupisz inna sondę to w tej cenie wyjdzie Ci już nie głupia wykrywka. A Cibola wraz będzie Cibolą i nawet trudno Ci sie będzie tego pozbyć.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2014, 21:07 
Moderator
Moderator

Osobiście Cibolę miło wspominam ( pewnie nie tylko ja ) ale rozumie że gusta są różne -( może się komuś nie podobać a konkurencja nie śpi i od czasu jej premiery pojawiło się wiele dobrych , nowych konstrukcji ) jednak nie ma się sensu o to spierać

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2014, 21:18 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Ale to nie chodzi o gusta. Nabyłem ten wykrywacz swego czasu bo jak pisałem wyżej był kilka lat temu sztuczny szał na nie. Wykrywka sprawiała wrażenie porządnego sprzętu. Równali łąkę pod boisko i postanowiłem wykorzystać sytuację. Bardzo wolno zacząłem przeszukiwać teren i nic. Łuski i inne grubsze. Za mną przyjechał koleżka simsonkiem z mało znana wtedy i uważana za mizerny sprzęt Proximą. Po moich śladach nawyciągał monet... . Znalazł kilka półgroszy litewskich. Które potem ja zakopywałem bardzo płytko. Cibola nie widziała nic a nic.
A widzę kolego że miałeś i inne tesoro. Jak one się maja do Ciboli?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2014, 21:33 
Moderator
Moderator

Nie wiem czemu ci z Cibolą nie poszło - mnie szło dobrze a jeszcze lepiej z Vaquero a najlepiej z Tejonem , jednak ten wątek dotyczy cewki DD i tego się trzymajmy .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2014, 22:03 
Podporucznik
Podporucznik

Może po prostu trafił Ci się felerny egzemplarz :?
Przy sprawnej Ciboli, chodząc na tzw. "super-strojeniu"/ threshold na max./, z dyskryminacją nie wyższą niż "na godz. 9-tej" masz naprawdę głęboki sprzęt o zasięgu przewyższającym wiele tzw. "górnopółkowców" :1
:pa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 listopada 2014, 13:46 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Głęboki ale do czego? To nie te czasy że i nie ta cena że jest dobry bo wyciąga duże przedmioty z pewnej głębokości. Ile nim znajdujesz boratynek, a ile cienkich sreberek? Super strojenie? Trzeszczał u mnie na tym że nie dało się chodzić o ile pamiętam. A poza tym kilka osób miało oprócz mnie te wykrywacz w mojej okolicy. Efekty i spostrzeżenia takie same.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 listopada 2014, 21:59 
Kapral
Kapral

Cibola to kosa.Wiem co mówię , chodze z nią juz 7 lat ,posiadam jeszcze 2 inne wykrywacze , dużo droższe które sprawdzały najlepsze miejscówki oblatane cibolą i nawet nie pisnęły na kolor.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 listopada 2014, 09:21 
Podporucznik
Podporucznik

Jak napisał kolega brodzimierz, "Cibola to kosa" właśnie na drobnicę, między innymi na monetki - w tym boratynki i bardzo cienkie sreberka, predystynuje ją do tego chociażby częstotliwość 14,5kHz :1
Jeśli jak napisałeś cyt. "Super strojenie? Trzeszczał u mnie na tym że nie dało się chodzić o ile pamiętam." - to podejrzewam że jednak coś było nie tak z elektroniką, cewką lub łączącym je przewodem/ może np. jakiś zimny lut w wtyczce/ w posiadanym przez Ciebie egzemplarzu, ewentualnie masz na swoim terenie jakieś "ultra - nienormalne anomalia występujące w gruncie" co powoduje, że bez indywidualnego dostrojenia do gruntu/ jakiego fabryczna Cibola nie posiada/ pojawiał się ww. problem :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 listopada 2014, 21:48 
Plutonowy
Plutonowy

dzięki za wypowiedzi zostaje przy standardowej cewce :roll: bo szuka się fajnie

zdrów

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]