Teraz jest czwartek, 31 lipca 2025, 21:52

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 149  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: RUTUS OPTIMA 2.0
PostNapisane: wtorek, 28 października 2014, 12:11 
Generał Brygady
Generał Brygady

Kupcie sobie tesoro, albo deusa, :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 października 2014, 12:54 
Generał Broni
Generał Broni

barera napisał(a):
Kupcie sobie tesoro, albo deusa, :D
nieeee, jeśli już to Solfernus albo Spectra... :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 października 2014, 13:51 
Generał Broni
Generał Broni

Chodząc z Optimą 29DD nie czuję różnicy pomiędzy nią, a X-terrą z cewką DD albo Euroace :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 października 2014, 15:00 
Generał Brygady
Generał Brygady

Dla mnie budowa i ciężar optimy jest ok solidny sprzęt jak w coś przywalisz to nie ma lipy ;) można w krzakortach mieszać, nic się nie wygina i nie lata.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 października 2014, 19:48 
Specjalista
Specjalista

Załącznik:
IMG_0252 (800 x 449).jpg
dalem pare foto, vykonanie to provizorium vlokno sklanne..ale uz tak chodze ponad rok..Vaga s 29dd y bateriami 1720 gramu...160 gramu mnej....

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2014, 20:58 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Jak wiecie, nasza ulubiona Firma rozrosła się na tyle, że musiała zmienić lokalizację. Tak więc gdyby ktoś potrzebował wysłać sprzęcior do Pana Rutyny na naprawę, to ślijcie na nowy adres:
RUTUS, Arkadiusz Rutyna
ul. Krakowska 32
84-230 Rumia
tel: 601284371

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 listopada 2014, 13:21 
Generał Broni
Generał Broni

Panowie szukam porady.Zakupiłem niedawno Argo 3 z cewką DD29 .Testowałem go w terenie na dynamicu , filtrze relikt i pojawiało się dużo zbędnych sygnałów oczywiście dało się to jakoś poustawiać aby można było pracować, w sumie jest ok sygnały są czytelne nawet znalazłem kilka monetek.Chodzi mi głównie o to że na trybie dynamic , filtrze standart i 4 rządu nie da się nic odsłuchać .Naczytałem się różnych postów o ustawieniach i próbowałem różnie z nimi kombinować ,maskowaniem, czułością , kk, itp.Zrobiłem taki test że położyłem monetki na ziemi i próbowałem nad nimi przemiatać,nie ma żadnej reakcji że coś jest pod cewką , popiskuje tak samo nad nimi jak i z boku tego miejsca żadnej informacji żeby odsłuchać coś.Nie wiem czy to jest wina sprzętu czy może jeszcze coś nie tak mam ustawione. Szukam pomocy jak to mogę sprawdzić aby nie odsyłać go z powrotem do producenta.Bardzo prosiłbym o jakąś pomoc .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 listopada 2014, 16:31 
Generał Broni
Generał Broni

To jest temat o Optimie, nie Argo. Znajdź w innym temacie jakie ustawienia preferują użytkownicy Argo i sprawdź jeszcze raz jak nie będzie poprawy to nad Twoim postem masz telefon do Rutusa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 listopada 2014, 16:49 
Generał Broni
Generał Broni

Ok.Tak zrobię

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 listopada 2014, 21:20 
Szeregowy
Szeregowy

Czesc. Ja miesiac temu sprzedalem moja OPTIME. Na pewno czesc urzytkownikow pamieta filmiki na Y.T. jakie dodawalem na forum, w dwoch jezykach :lol: . Mam pytanie, ,czy ktos mial okazje porownac Opti z Deusem? Ergonomie ma super, to wiemy. Chodzi mi o glebokosc kopanych dolkow, oraz czy ma statyk i dynamik (mixt) jak Optima? Boje sie, czy czasem nie zamienie " siekierki na kijek", jak w przyslowiu...
Mialem kilka wyjsc z kumplem Wegrem- posiadacz Deusa i zawsze kopalismy taka sama ilosc znajdek, ale wiadomo wszystko zalezy tez od operatora...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 listopada 2014, 22:16 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

pierwszy raz pochodziłem trochę ze słuchawkami, efekty od razu lepsze, zdecydowanie polecam, jeżeli ktoś nie próbował :1
jedyny minus, to taki, że bez słuchawek prawie nie słyszę dźwięków teraz ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 listopada 2014, 23:30 
Generał Broni
Generał Broni

A ja się nie przekonam. Chodzę w trybie mix i zawsze jak coś zapiska, to przełączam na dynamik ze wzmocnieniem audio na max. Jak kolorek jest to wiem, że jest, a jego odsłuchiwanie o głębokości itp. zostawiam mixowi. Dynamik ma tylko jakby uzupełnić moją wiedzę, że trzeba kopać. To rozkminianie co jest pod cewką naprawdę jest integralną i przyjemną częścią łażenia z Optimą. A fanty jakie ciągnę są najlepsze od lat - na starych przechodzonych miejscach. W słuchawkach czułem się głuchy i zestresowany. Nawet na własnej działce jakoś mi nie podeszły :)

Mleko, sprzedałeś Opti i kupiłeś Deusa rozumiem ? Daj znać czy są różnice w fantach. Mój kolo ściąga skądś Deusy full za 3600 zł i mnie namawia do zakupu, ale dokładanie 2 tysiące do bezprzewodowych słuchawek, których i tak nie używam to dla mnie bez sensu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 listopada 2014, 23:59 
Generał Broni
Generał Broni

BRAT_MIH, chodziłem z Proximą przez półtorej roku bez słuchawek, znajdowałem niezłe fanty, po założeniu słuchawek stwierdziłem, że to nie dla mnie. Po zakupie Optimy zacząłem chodzić w słuchawkach. Początkowo, po krótkiej chwili zdejmowałem je, bo wydawało mi się, że w niczym to nie pomaga. Po pewnym czasie stwierdziłem, że słuchawki zdecydowanie z w i ę k s z a j ą :1 skuteczność poszukiwań. Na dzień dzisiejszy , nie wyobrażam sobie chodzenia bez słuchawek. Przełam tą niechęć a nie będziesz żałował :1 Pozdrawiam Walbor62.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 listopada 2014, 00:08 
Szeregowy
Szeregowy

Dzieki za pamiec, mojej starej ksywy BRAT_MIH!!! Nie, jeszcze nie kupilem. ale mam 4 miesiace na przemyslenie tematu, bo jestem na Tahiti- robota... Najbardziej, co mi sie podoba to sluchawki bezprzewodowe w Deusie. Martwie sie jedynie czy czasem nie bedzie plydszy od Optimy. A zadnych innych mark, nawet nie biore pod uwage, bo z Opti bylem bardzo zadowolony. Kiedys wziela mi 10 centimes Napoleona z ponad 30cm!!! Teren byl czysty, a moneta musiala lezec na plasko. Ale bylem w szoku...
Jeszcze, taka rada, dla posiadaczy Optimy. Ostatnie wyjscie przed sprzedaza, powtorzylem teren co mialem autoryzacje. I z mala cewka przemiatalem bardzo wolno. Uwierzcie mi, ze Opti ciagnela naprawde mikroskopijne kolorki :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 listopada 2014, 00:40 
Generał Broni
Generał Broni

Walbor62 dzięki za inspirację, będę próbował !

Dolas utwierdzasz mnie jednak w przekonaniu, że wybrałem dobrze. Chciałbym kiedyś poczytać o odczuciach użytkowników tych dwóch sprzętów, będę śledził temat i Twoje przemyślenia jeśli skoczysz w górę o trzy tysie, czy to się opłacało, czy nie :) A jak kupisz Opti po raz drugi to też piknie !

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2233 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 149  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]