emil napisał(a):
Porównanie pracy i możliwości wykrywaczy pracujących w podobnej, wysokiej częstotliwości, a nie o posiadaniu i cenie. Porównanie jest jak najbardziej możliwe.
A to tak.
emil napisał(a):
Przyjmując, że wykrywacze często kupowane są w celu poszukiwania drobnych ... monet ? :D takie porównanie byłoby wielce pomocne przed zakupem, prawda ?
Mam mieszane uczucia do takich porównań, bo z natury rzeczy obarczone są przede wszystkim
subiektywnością ich włascicieli.
Ja, jak szukałem detektora dla drobnicy kolorowej, długo zastanawiałem się co - na końcu ostały się Optima vs Deus. I choć Optima ma się nijak do możliwości Deusa, to
dla moich potrzeb wybrałem Optimę.
Tylko, że ja studiowałem głównie manuale i teorię, żeby zobaczyć co te sprzęty
potencjalnie mogą - opinie użytkowników traktowałem czysto pomocniczo - i z perspektywy czasu myślę, że miałem rację, bo jak teraz widzę większość opinii, testów, filmików i innych takich tam, zamieszczane były przez osoby albo nie rozumiejące zasad działania i przeznaczenia tego co mają w rękach albo marketing - biały i czarny...
Wybrałem więc świadomie
sam, zdając sobie sprawę w momencie zakupu z
niedostatków sprzętu, który kupiłem. O innych dowiedziałem się już w czasie eksploatacji... ;)
emil napisał(a):
A może użytkujesz Deusa na tyle długo, żeby móc już teraz przedstawić jakieś wnioski w tym względzie ? Bo może masz / miałeś i Optimę i Deusa, masz praktyczną wiedzę, a ja tu zanudzam ;)
Nie, nie miałem Deusa, ale czasami wydaje mi się, że wiem o jego działaniu czasami dużo więcej od jego użytkowników. I czasami pomagam Deusowcom w rozumieniu pewnych aspektów, podobnie, jak i Spectrowcom... ;)