Teraz jest piątek, 4 lipca 2025, 18:55

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP GMP - słuchawki bezprzewodowe
PostNapisane: czwartek, 30 października 2014, 12:41 
Generał Broni
Generał Broni

Słuchawki zakupione (Talcomp - standardowo doskonała i szybka obsługa :1 :1 ). Po pierwszym wyjściu powiem tyle - nie wyobrażam już sobie słuchawek z kablem :luv

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 listopada 2014, 11:40 
Porucznik
Porucznik

A nie mówiłem :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 listopada 2014, 15:42 
Kapitan
Kapitan

A ja używam rewelacyjnych i tanich słuchawek Blaupunkt - brak opóźnienia, rewelacyjna jakośc dźwięku, miniaturowy nadajnik z wbudowanym akumulatorem zasilany przez port usb mieszczący się pod osłoną elektroniki...
Dodatkowo fajne etui, w którym można trzymać np. zapasowe baterie, jakieś kable usb, powerbank za pomocą którego można podładować słuchawki... Słuchawki nauszne, rewelacyjnie przylegające, nie ża duże, nie za małe...
A to wszystko w śmiesznej cenie - niewiele ponad 100zł!

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... YaprhFyMU8

https://www.youtube.com/watch?v=83_c9ynm9Uc

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 listopada 2014, 16:08 
Podporucznik
Podporucznik

Mozesz dokladnie podac ile wazy ten nadajnik?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 listopada 2014, 16:44 
Kapitan
Kapitan

Nawet do głowy by mi nie przyszło żeby go ważyć :-) Nadajnik jest naprawdę mały i lekki. Jakoś znacząco nie wpływa na wyważenie wykrywki. U mnie akurat wchodzi za panel elektroniki pod jej osłonę - od razu mam go zabezpieczony. Nie widać że jest przymocowany do wykrywacza, zdradza go jedynie kabel podpięty pod gniazdo słuchawkowe. Póki co nie miałem potrzeby doładowywać go w terenie - wypady kilkugodzinne spokojnie wytrzymuje. Zresztą zawsze noszę przy sobie power bank usb, za pomocą którego mógłbym doładować ten nadajnik, smartfona, nawigację...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 listopada 2014, 17:22 
Podporucznik
Podporucznik

No lekki to pojecie wzgledne, sam uzywam Sennheiser RS160 i z ciekawosci chcialem porownac wage;) jesli bedziesz mial kiedys mozliwosc sprawdzic wage, to daj znac.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 listopada 2014, 17:49 
Kapitan
Kapitan

Nie mam wagi kuchennej, ale przed chwilą porównałem z wagą baterii 9V - według mnie nadajnik waży mniej niż bateria...więc chyba niewiele :-) I fakt, że przylega do obudowy elektroniki powoduje, że nie wpływa znacząco na wyważenie. Ja tak to bynajmniej odczuwam. Znacząco według mnie waga nie wzrosła, tym bardziej wyważenie wykrywacza.
Niewątpliwą zaletą nadajnika jest fakt, że jest ładowany przez port USB, co w warunkach polowych powoduje, że przewyższa konkurencję jeśli chodzi o żywotnośc baterii - tak jak pisałem używając power bank`a można go doładować w każdej chwili. Ja mam power bank, który mozna za pomocą rzepa przymocować do sztycy (ma podłużny kształt) i ładując nadajnik jednocześnie nadal mogę używać wykrywacza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 26 marca 2015, 13:58 
Generał Broni
Generał Broni

Takie pytanie mam, bo nie za bardzo się oriętuje czy WS3 sygnalizują w jakiś sposób
że aku jest na wyczerpaniu i czas naładować.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 26 marca 2015, 19:22 
Porucznik
Porucznik

masteo (Chomik) napisał(a):
Takie pytanie mam, bo nie za bardzo się oriętuje czy WS3 sygnalizują w jakiś sposób
że aku jest na wyczerpaniu i czas naładować.

wiem że w ws2 jest tak że gdy aku sie wyczerpuje to samoistnie się coraz bardziej wycisza dzwiek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 26 marca 2015, 22:01 
Generał Broni
Generał Broni

Dzięki, w zastępczych thomsonach tez tak miałem to pewnie i tu tak będzie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 24 czerwca 2015, 08:26 
Generał Brygady
Generał Brygady

Za niewielkie pieniądze udało mi się wyrwać takie cudo: http://allegro.pl/philips-sluchawki-bez ... 75243.html (philips sbc-hc452)
Jajko z transmiterem 433MHz, a w nim słuchaweczki douszne zwijane automatycznie po naciśnięciu przycisku, płynna regulacja częstotliwości fali, możliwość podłączania innych słuchawek przewodowych. Bardzo dobra jakość dźwięku. Do tego regulacja głośności i klips do przypięcia np do kieszeni czy innego paska. Działa na 2 baterie AAA. Nosiłem się z zamiarem wykonania czegoś takiego samemu ze standardowych słuchawek 433MHz, jak koledzy pokazywali na innym forum, a tu dostałem fabrycznego gotowca :)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 24 czerwca 2015, 13:13 
Porucznik
Porucznik

kaytek napisał(a):
Za niewielkie pieniądze udało mi się wyrwać takie cudo: http://allegro.pl/philips-sluchawki-bez ... 75243.html (philips sbc-hc452)
Jajko z transmiterem 433MHz, a w nim słuchaweczki douszne zwijane automatycznie po naciśnięciu przycisku, płynna regulacja częstotliwości fali, możliwość podłączania innych słuchawek przewodowych. Bardzo dobra jakość dźwięku. Do tego regulacja głośności i klips do przypięcia np do kieszeni czy innego paska. Działa na 2 baterie AAA. Nosiłem się z zamiarem wykonania czegoś takiego samemu ze standardowych słuchawek 433MHz, jak koledzy pokazywali na innym forum, a tu dostałem fabrycznego gotowca :)

i jak się sprawaują? używałeś już tych słuchawek? a jak tak to jak się spisują? posiadają modulację FM?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 24 czerwca 2015, 14:15 
Generał Brygady
Generał Brygady

Tak jak pisałem, posiadają płynną regulację częstotliwości. Ładnie zgrały się z wykrywką. Test robiony na sucho - dźwięk czysty i dokładny - na poziomie przewodowych fx-01, które według mnie wypadają o niebo lepiej w tej kwestii od alternatywnych bezprzewodówek. Więcej testów dopiero w terenie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 24 czerwca 2015, 15:18 
Generał Broni
Generał Broni

Ja koledze dałem takie do GMP i działają wyśmienicie,jęsli ktoś ma blisko do Lubina to na giełdzie na stadionie w soboty można w pudłach z Niemiec wygrzebać takich słuchawek na pęczki za parę złoty. :)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 10 lipca 2015, 19:15 
Podpułkownik
Podpułkownik

benekpe napisał(a):
Nie mam wagi kuchennej, ale przed chwilą porównałem z wagą baterii 9V - według mnie nadajnik waży mniej niż bateria...więc chyba niewiele :-) I fakt, że przylega do obudowy elektroniki powoduje, że nie wpływa znacząco na wyważenie. Ja tak to bynajmniej odczuwam. Znacząco według mnie waga nie wzrosła, tym bardziej wyważenie wykrywacza.
Niewątpliwą zaletą nadajnika jest fakt, że jest ładowany przez port USB, co w warunkach polowych powoduje, że przewyższa konkurencję jeśli chodzi o żywotnośc baterii - tak jak pisałem używając power bank`a można go doładować w każdej chwili. Ja mam power bank, który mozna za pomocą rzepa przymocować do sztycy (ma podłużny kształt) i ładując nadajnik jednocześnie nadal mogę używać wykrywacza.

Takie pytanko mam do proximy 2.0 będą pasować?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]